IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
4 June 2014

Nya order till Valmet värda mer än en miljard svenska kronor

Valmet har haft en minst sagt bra start på året då man tagit hem order på nya mjukpappersmaskiner till ett sammanlagt värde av över en miljard svenska kronor.

”Vi har jobbat hårt för detta och samtliga fyra order är så kallade ”repeat order” dvs. från kunder som är nöjda med våra tidigare leveranser och därför valt att köpa från oss igen” säger Anders Björn, som nyligen utsågs till global chef för Valmets mjukpappersverksamhet.
De nya maskinerna ska levereras till kunder i Mexico, USA och Turkiet under 2015 och 2016. ”Det känns givetvis bra att redan nu ha en bra grund att stå på inför kommande år och jag kan avslöja att vi räknar med att kunna boka ytterligare order inom kort” forsätter Anders Björn.

Två av maskinerna har köpts av kunder i Turkiet som är en starkt expanderande marknad. Ipek Kagit har sedan tidigare en pappersmaskin från Valmet medan Hayat Kimya nu köper sin femte maskin, på fem år, från Valmet. ”Turkiet upplever just nu något av en mjukpappersboom och investerar för att förse konsumenter i Turkiet, men även i Mellan Östern med toapapper, servetter och hushållsrullar. De senaste 10 åren har vi sålt 10 pappersmaskiner till Turkiet vilket innebär att vi har nästan 100% av marknaden där” avslöjar Jan Erikson, global försäljningschef.

Nordamerika brukar räknas som en mogen marknad där tillväxten inte är lika stor men där finns en växande efterfrågan på papper med högre kvalitet vilket gör att tillverkarna investerar i maskiner som tillverkar papper med extra hög mjukhet, volym och absorbtionsförmåga. ”First Quality Tissue i USA har sedan tidigare två av dessa avancerade maskiner från Valmet och har nu bestämt sig för att köpa ytterligare en av oss” berättar Jan Erikson.

”Vi är också glada att kunna berätta att vår senast utvecklade maskin för en mer miljövänlig papperstillverkning har startat upp med bra resultat i Mexico. Eftersom den går att ställa om från tillverkning av slätt papper till strukturerat på bara några timmar ger den större möljligheter att variera produktionen av olika papperstyper än andra maskiner. Maskinen går nu bra och har till och med en högre kapacitet än vad vi hade räknat med” fortsätter Jan. ”Nu väntar vi på att ytterligare två maskiner av samma typ ska starta igång i Chile och i Abu Dahbi under nästa år” avslutar han.

Fler Nyheter

flik
21
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Papper vs plast och glas - vilket förpackningsmaterial är miljövänligast?

Olika material har olika egenskaper som gör dem olika lämpade för att innehålla olika produkter och livsmedel. Frågan är: vilket material är miljövänligast om man räknar in förpackningens hela livscykel från tillverkning till användning och återvinning. Så här säger forskarna vid Karlstads universitet.

Läs mer
flik
20
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Nytt butikskoncept med enbart träprodukter

“Trä” Så heter en ny butik som slagit upp sina portar i Inre Hamn i Karlstad. Och sortimentet är precis vad namnet lovar.

Läs mer
flik
19
September
Nyheter
Av: m-wangestam

Projektengagemang expanderar i Indien

Paper Province medlemsföretag Projektengagemang har vunnit flera nya internationella order. De nya uppdragen betyder bland annat att de får fortsatt förtroende att konstruera ett industriellt vattenreningsverk i Saudiarabien samt ett värmekraftverk i Indien.

Läs mer
flik
19
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Stora Enso Skoghalls bruk firar 100 år

När ett av Värmlands största företag i förra veckan fyllde hundra år firade de med att bjuda sina anställda på familjedag i Mariebergsskogen och festkväll med trerätters på Karlstad CCC. Dessutom bjöds politiker och beslutsfattare in till ett halvdagsseminarium om hållbar utveckling, där bland andra Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall pratade om bioekonomins potential.

Läs mer