IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
4 June 2014

Nya order till Valmet värda mer än en miljard svenska kronor

Valmet har haft en minst sagt bra start på året då man tagit hem order på nya mjukpappersmaskiner till ett sammanlagt värde av över en miljard svenska kronor.

”Vi har jobbat hårt för detta och samtliga fyra order är så kallade ”repeat order” dvs. från kunder som är nöjda med våra tidigare leveranser och därför valt att köpa från oss igen” säger Anders Björn, som nyligen utsågs till global chef för Valmets mjukpappersverksamhet.
De nya maskinerna ska levereras till kunder i Mexico, USA och Turkiet under 2015 och 2016. ”Det känns givetvis bra att redan nu ha en bra grund att stå på inför kommande år och jag kan avslöja att vi räknar med att kunna boka ytterligare order inom kort” forsätter Anders Björn.

Två av maskinerna har köpts av kunder i Turkiet som är en starkt expanderande marknad. Ipek Kagit har sedan tidigare en pappersmaskin från Valmet medan Hayat Kimya nu köper sin femte maskin, på fem år, från Valmet. ”Turkiet upplever just nu något av en mjukpappersboom och investerar för att förse konsumenter i Turkiet, men även i Mellan Östern med toapapper, servetter och hushållsrullar. De senaste 10 åren har vi sålt 10 pappersmaskiner till Turkiet vilket innebär att vi har nästan 100% av marknaden där” avslöjar Jan Erikson, global försäljningschef.

Nordamerika brukar räknas som en mogen marknad där tillväxten inte är lika stor men där finns en växande efterfrågan på papper med högre kvalitet vilket gör att tillverkarna investerar i maskiner som tillverkar papper med extra hög mjukhet, volym och absorbtionsförmåga. ”First Quality Tissue i USA har sedan tidigare två av dessa avancerade maskiner från Valmet och har nu bestämt sig för att köpa ytterligare en av oss” berättar Jan Erikson.

”Vi är också glada att kunna berätta att vår senast utvecklade maskin för en mer miljövänlig papperstillverkning har startat upp med bra resultat i Mexico. Eftersom den går att ställa om från tillverkning av slätt papper till strukturerat på bara några timmar ger den större möljligheter att variera produktionen av olika papperstyper än andra maskiner. Maskinen går nu bra och har till och med en högre kapacitet än vad vi hade räknat med” fortsätter Jan. ”Nu väntar vi på att ytterligare två maskiner av samma typ ska starta igång i Chile och i Abu Dahbi under nästa år” avslutar han.

Fler Nyheter

flik
13
December
Nyheter
Av: robert-rundberget

Forskning blev konst

7 december arrangerade Paper Province tillsammans med Karlstads universitet ett unikt vernissage där aktuella forskningsprojekt visades upp som konst på Karlstad CCC. Syftet var att ge näringslivet en inblick i vilken forskning som bedrivs och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.

Läs mer
flik
13
December
Nyheter
Av: m-wangestam

På väg mot studentliv och bi-strömmar i Kina

Om några dagar reser Tobias Söderbom Olsson och Gustav Lilliecreutz till Hong Kong. De har blivit antagna som utbytesstudenter på The Chinese University of Hong Kong. De kommer även utföra ett uppdrag åt Paper Province. ”Vi ska titta på de kinesiska sågverkens produktionskedjor och deras bi-strömmar”, säger Tobias Söderbom Olsson.

Läs mer
flik
11
December
Nyheter
Av: m-wangestam

De spanar efter en stor miljöbov på sjukhuset - plastpåsar

Landstinget i Värmland har pekat ut plastpåsar som en av tio engångsprodukter som ger stora klimatavtryck. Det är bakgrunden till att tjugo personer ger sig ut i verksamheten på sjukhuset för att undersöka hur processerna kring plastpåsar ser ut. ”Vi tittar på problem och utmaningar i en användares verklighet för att ta reda på om det kan skapa bättre lösningar”, säger Camilla Evensson, projektledare på…

Läs mer
flik
6
December
Nyheter
Av: m-wangestam

Stort engagemang för ett hållbart Hammarö

”Bygg nya hus i trä. Gör Hammarö till Sveriges bästa cykelkommun. Gör klimatsmarta upphandlingar i kommunen. Ordna en buss (av trä) som går på biobränsle till Karlstad. Få källsorteringen på Hammarö att fungera.” Kreativiteten flödar på workshopen Klimatsmart Hammarö.

Läs mer