IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
3 February 2014

Ny spännande mötesplats

Minimässan U³ blev en effektiv mötesplats för företagare i regionen. Minimässan höll till i bruksmiljö, i The Packaging Greenhouse maskinhall, vilket är unikt. Företagarna kunde därmed både demonstrera och visa upp produkter i sin rätta miljö, förhoppningsvis med givande affärer som resultat.

– Detta är ett nytt och lite annorlunda sätt för oss att skapa nytta för våra medlemmar. Vi har fått mycket positiv återkoppling från utställarna och U³ kommer sannolikt bli ett event som återkommer nästa år, säger Maria Hollander, vd på The Paper Province.

Minimässan U³, som hölls för första gången, arrangerades av klusterorganisationen The Paper Province. Tanken var att skapa en mötesplats för företagare där själva mötet var det viktigaste, inte en nödvändigtvis snygg monter. Det lyckades väl.
– Det är ett jättebra format på mässan. Vi har träffat några representanter från bruken idag som det säkerligen hade tagit månader för oss att få till möten med. Det är lyckat, säger Bo Pettersson, säljchef vid Triton Valsteknik.

I och med att minimässan var kompakt; i både tid, yta och antalet utställare, hade företagarna möjlighet att ha givande samtal med både besökare och andra utställare. Det var multimatchning på hög nivå.
– Det är ett bra format på mässan och smidigt att vara med, sa Jonas Svensson från Tryckluftservice i Karlstads AB, som var en av de 27 utställarna på mässan.

Syftet för många av utställarna var att skapa nya kontakter både lokalt, nationellt och internationellt. Flera av utställarna har redan planerat inför nästa år och hoppas på en fortsättning av mässan. Det var en bra mix av utställande företag, de flesta medlemmar i The Paper Province.
– Det gäller ju att vara med där det händer grejor, avslutar Ravi Kappel, från Ragn-Sells.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Perovince är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer