IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
3 February 2014

Ny spännande mötesplats

Minimässan U³ blev en effektiv mötesplats för företagare i regionen. Minimässan höll till i bruksmiljö, i The Packaging Greenhouse maskinhall, vilket är unikt. Företagarna kunde därmed både demonstrera och visa upp produkter i sin rätta miljö, förhoppningsvis med givande affärer som resultat.

– Detta är ett nytt och lite annorlunda sätt för oss att skapa nytta för våra medlemmar. Vi har fått mycket positiv återkoppling från utställarna och U³ kommer sannolikt bli ett event som återkommer nästa år, säger Maria Hollander, vd på The Paper Province.

Minimässan U³, som hölls för första gången, arrangerades av klusterorganisationen The Paper Province. Tanken var att skapa en mötesplats för företagare där själva mötet var det viktigaste, inte en nödvändigtvis snygg monter. Det lyckades väl.
– Det är ett jättebra format på mässan. Vi har träffat några representanter från bruken idag som det säkerligen hade tagit månader för oss att få till möten med. Det är lyckat, säger Bo Pettersson, säljchef vid Triton Valsteknik.

I och med att minimässan var kompakt; i både tid, yta och antalet utställare, hade företagarna möjlighet att ha givande samtal med både besökare och andra utställare. Det var multimatchning på hög nivå.
– Det är ett bra format på mässan och smidigt att vara med, sa Jonas Svensson från Tryckluftservice i Karlstads AB, som var en av de 27 utställarna på mässan.

Syftet för många av utställarna var att skapa nya kontakter både lokalt, nationellt och internationellt. Flera av utställarna har redan planerat inför nästa år och hoppas på en fortsättning av mässan. Det var en bra mix av utställande företag, de flesta medlemmar i The Paper Province.
– Det gäller ju att vara med där det händer grejor, avslutar Ravi Kappel, från Ragn-Sells.

Fler Nyheter

flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer
flik
14
November
Nyheter
Av: m-wangestam

”Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen”

”Så otroligt spännande”, säger Maria Hollander, vd i Paper Province, och lämnar över micken till Jens Otterstedt på Nordic Paper. Maria och alla andra i den nästan fullsatta Lars Lerin-salen på Karlstad CCC ska få höra om hur det gick till när Kina kom till Värmland.

Läs mer