IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
25 August 2014

Ny projektledare i Paper Province

Måndag den 25 augusti började Erika Eriksson sin nya anställning som projektledare på det skogsindustriella företagsklustret Paper Province i Karlstad. Hon blir projektledare med ansvar för att bl a koordinera innovation- och utvecklingsarbetet i klustrets bioekonomisatsning som finansieras av Vinnova och går ut på att bygga en bioekonomi i regionen. – Det ska bli jätteintressant att få jobba med en kombination av skog, biologi och ekonomi.

Erika kommer närmast från Värmlandschakt där hon varit vd i 7 år. Hon är utbildad jägmästare och civilekonom, och har tidigare arbetat med skogsförvaltning, skogsskötsel och skogsmiljöfrågor på bl a Holmen, Iggesund och VSV Frakt. Hon gör också sitt tredje år som styrelseledamot i Mellanskog. Privat äger hon lite skog och driver en mindre jordbruksfastighet tillsammans med sin man. Dessutom ägnar hon en del tid åt att springa runt i skogen med karta och kompass och de båda barnens aktiviteter.

Tillför ny kompetens

Maria Hollander, vd på Paper Province är nöjd med rekryteringen.
– Erika tillför både ny kompetens och fler nätverkskopplingar till vår organisation, och därmed ökar hon våra chanser att lyckas med projektet.

Fakta om Erika Eriksson
Född: 1973
Familj: Man och två barn
Utbildning: Jägmästare (SLU), Civilekonomi (Karlstads universitet)

Fakta om Bioekonomisatsningen

Finansieras av Vinnova och regionala aktörer med cirka 130 miljoner kronor under 10 år. Syftet är att demonstrera bioekonomi i stor skala. Att generera innovationer som kan ersätta fossila produkter och fossil energi med biologiska förnyelsebara alternativ.

Fler Nyheter

flik
20
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Nationell kraftsamling kring industriell symbios

Paper Province deltog nyligen på en kraftsamling för industriell symbios. Företag, akademi och offentlig sektor från stora delar av landet samlades på Sotenäs Symbioscentrum i Kungshamn för att diskutera hur industriell symbios kan fortsätta utvecklas på både lokal och nationell nivå.

Läs mer
flik
18
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Ecostrate gör guld av avfallet

Nej, det är inte en drink Marina Kristiansson har i glaset. Det är kattströ och en gnutta guld. En kombination som visar vad hennes företag Ecostrate sysslar med – att få andra att inse vilka miljömässiga och ekonomiska vinster de kan göra av sitt avfall. ”Om du kör avfallet till en tipp kostar det dig pengar. Men om du tittar…

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Klänning av papper från Nordic Paper

Smart Textiles vid Högskolan i Borås har tillverkat en klänning av kraftpapper från Nordic Paper.

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Energimyndigheten satsar på vindkraftstorn av trä

Energimyndigheten och ledande industriföretag investerar 4,6 miljoner kronor i företaget Modvions utveckling av 150 meter höga vindkraftstorn i trä, samt byggnationen av en 30 meter hög prototyp.

Läs mer