IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
25 August 2014

Ny projektledare i Paper Province

Måndag den 25 augusti började Erika Eriksson sin nya anställning som projektledare på det skogsindustriella företagsklustret Paper Province i Karlstad. Hon blir projektledare med ansvar för att bl a koordinera innovation- och utvecklingsarbetet i klustrets bioekonomisatsning som finansieras av Vinnova och går ut på att bygga en bioekonomi i regionen. – Det ska bli jätteintressant att få jobba med en kombination av skog, biologi och ekonomi.

Erika kommer närmast från Värmlandschakt där hon varit vd i 7 år. Hon är utbildad jägmästare och civilekonom, och har tidigare arbetat med skogsförvaltning, skogsskötsel och skogsmiljöfrågor på bl a Holmen, Iggesund och VSV Frakt. Hon gör också sitt tredje år som styrelseledamot i Mellanskog. Privat äger hon lite skog och driver en mindre jordbruksfastighet tillsammans med sin man. Dessutom ägnar hon en del tid åt att springa runt i skogen med karta och kompass och de båda barnens aktiviteter.

Tillför ny kompetens

Maria Hollander, vd på Paper Province är nöjd med rekryteringen.
– Erika tillför både ny kompetens och fler nätverkskopplingar till vår organisation, och därmed ökar hon våra chanser att lyckas med projektet.

Fakta om Erika Eriksson
Född: 1973
Familj: Man och två barn
Utbildning: Jägmästare (SLU), Civilekonomi (Karlstads universitet)

Fakta om Bioekonomisatsningen

Finansieras av Vinnova och regionala aktörer med cirka 130 miljoner kronor under 10 år. Syftet är att demonstrera bioekonomi i stor skala. Att generera innovationer som kan ersätta fossila produkter och fossil energi med biologiska förnyelsebara alternativ.

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer