IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
27 March 2014

Ny godisbägare i kartong utvecklad av förpackningsdesigner från Stora Enso i Karlstad

Stora Enso och AR Packaging har tillsammans utvecklat ett nytt förpackningskoncept i kartong för godis. Candy cup kallas de nya godisbägarna. De är innovativa och snygga on-the-go-förpackningar som passar dagens trend att äta i farten.

Anna Nyberg, förpackningsdesigner på Stora Ensos forskningscenter i Karlstad, har ingått i teamet som tagit fram förpackningen. Hon har varit med och tagit fram koncept och idéer kring hur förpackningen ska se ut och har även varit ansvarig för prototyptillverkningen.
– Det unika med denna godisbägare är formen och förslutningsmekanismen d v s hur man öppnar och stänger förpackningen. Dessa bägare består till 100 % av förnybart material. Kartongen är Stora Ensos Cupforma Special med en sockerrörsbaserad plastbeläggning på insidan av förpackningen, som skyddar innehållet, berättar Anna Nyberg.

Godisbägaren Candy cup kommer att visas på den internationella förpackningsmässan Interpack 2014 i Düsseldorf 8-14 maj i både Stora Ensos och AR Packagings montrar.

Fler Nyheter

flik
15
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Utveckla ditt företag med agil kompetensutveckling

Qualifier hjälper ledare att utveckla sina verksamheter med hjälp av agil kompetensutveckling. Arbetssättet grundar sig på egna erfarenheter och har utvecklats från den praktiska verkligheten. ”Jag saknade konceptet i mina tidigare yrkesroller som produktionschef och planeringschef,” säger Simon Sachs Ståhl.

Läs mer
flik
12
January
Nyheter
Av: m-wangestam

New name and ownership for Mondi Sunne - from now OptiPack

Mondi Sunne will operate under new ownership and will be named OptiPack AB from 11 January 2018.

Läs mer
flik
8
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Sök sommarjobb på Gruvöns bruk

Sommaren närmar och med den semestertider. Är du över 18 år och på jakt efter sommarjobb? BillerudKorsnäs Gruvöns bruk i Grums har ett stort antal spännande yrken att söka. Missa inte sista ansökningsdag – den 28 februari.

Läs mer