IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
7 August 2017

Nordic Paper köpt av kinesiskt storföretag

Vårt medlemsföretag Nordic Paper fick nya ägare i juli. En kinesisk pappers- och massatillverkare har köpt hundra procent av koncernen.  

Nordic Paper tillverkar bakplåts – och kraftpapper. De har fyra produktionsanläggningar; i Bäckhammar, Åmotfors, Säffle och norska Greåker.

De nya ägarna som köpt 100 procent av företaget är kinesiska Anhui Shanying Paper. Det är en ledande pappers- och massatillverkare med 9 000 anställda och listade på börsen i Shanghai sedan 2001.

Enligt de nya ägarna kommer Nordic Paper att förbli ett självständigt europeiskt pappersbruk och inga förändringar av verksamheten kommer att ske.

Innan affären är helt klar ska transaktionen godkännas av de kinesiska myndigheterna och aktieägarna i Anhui Shanying Paper.

 

 

Fler Nyheter

flik
15
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Utveckla ditt företag med agil kompetensutveckling

Qualifier hjälper ledare att utveckla sina verksamheter med hjälp av agil kompetensutveckling. Arbetssättet grundar sig på egna erfarenheter och har utvecklats från den praktiska verkligheten. ”Jag saknade konceptet i mina tidigare yrkesroller som produktionschef och planeringschef,” säger Simon Sachs Ståhl.

Läs mer
flik
12
January
Nyheter
Av: m-wangestam

New name and ownership for Mondi Sunne - from now OptiPack

Mondi Sunne will operate under new ownership and will be named OptiPack AB from 11 January 2018.

Läs mer
flik
8
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Sök sommarjobb på Gruvöns bruk

Sommaren närmar och med den semestertider. Är du över 18 år och på jakt efter sommarjobb? BillerudKorsnäs Gruvöns bruk i Grums har ett stort antal spännande yrken att söka. Missa inte sista ansökningsdag – den 28 februari.

Läs mer