IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
7 August 2017

Nordic Paper köpt av kinesiskt storföretag

Vårt medlemsföretag Nordic Paper fick nya ägare i juli. En kinesisk pappers- och massatillverkare har köpt hundra procent av koncernen.  

Nordic Paper tillverkar bakplåts – och kraftpapper. De har fyra produktionsanläggningar; i Bäckhammar, Åmotfors, Säffle och norska Greåker.

De nya ägarna som köpt 100 procent av företaget är kinesiska Anhui Shanying Paper. Det är en ledande pappers- och massatillverkare med 9 000 anställda och listade på börsen i Shanghai sedan 2001.

Enligt de nya ägarna kommer Nordic Paper att förbli ett självständigt europeiskt pappersbruk och inga förändringar av verksamheten kommer att ske.

Innan affären är helt klar ska transaktionen godkännas av de kinesiska myndigheterna och aktieägarna i Anhui Shanying Paper.

 

 

Fler Nyheter

flik
20
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Nationell kraftsamling kring industriell symbios

Paper Province deltog nyligen på en kraftsamling för industriell symbios. Företag, akademi och offentlig sektor från stora delar av landet samlades på Sotenäs Symbioscentrum i Kungshamn för att diskutera hur industriell symbios kan fortsätta utvecklas på både lokal och nationell nivå.

Läs mer
flik
18
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Ecostrate gör guld av avfallet

Nej, det är inte en drink Marina Kristiansson har i glaset. Det är kattströ och en gnutta guld. En kombination som visar vad hennes företag Ecostrate sysslar med – att få andra att inse vilka miljömässiga och ekonomiska vinster de kan göra av sitt avfall. ”Om du kör avfallet till en tipp kostar det dig pengar. Men om du tittar…

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Klänning av papper från Nordic Paper

Smart Textiles vid Högskolan i Borås har tillverkat en klänning av kraftpapper från Nordic Paper.

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Energimyndigheten satsar på vindkraftstorn av trä

Energimyndigheten och ledande industriföretag investerar 4,6 miljoner kronor i företaget Modvions utveckling av 150 meter höga vindkraftstorn i trä, samt byggnationen av en 30 meter hög prototyp.

Läs mer