IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
7 August 2017

Nordic Paper köpt av kinesiskt storföretag

Vårt medlemsföretag Nordic Paper fick nya ägare i juli. En kinesisk pappers- och massatillverkare har köpt hundra procent av koncernen.  

Nordic Paper tillverkar bakplåts – och kraftpapper. De har fyra produktionsanläggningar; i Bäckhammar, Åmotfors, Säffle och norska Greåker.

De nya ägarna som köpt 100 procent av företaget är kinesiska Anhui Shanying Paper. Det är en ledande pappers- och massatillverkare med 9 000 anställda och listade på börsen i Shanghai sedan 2001.

Enligt de nya ägarna kommer Nordic Paper att förbli ett självständigt europeiskt pappersbruk och inga förändringar av verksamheten kommer att ske.

Innan affären är helt klar ska transaktionen godkännas av de kinesiska myndigheterna och aktieägarna i Anhui Shanying Paper.

 

 

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer