IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
17 January 2014

Munksjö Aspa Bruk köper reningsteknik av CleanFlow

Munksjö Aspa Bruk AB köper den första fullskaleanläggningen för grönlutsfiltrering i världen. Den unika metoden är utvecklad av det värmländska företaget CleanFlow AB. Ordersumman uppgår till ett flertal miljoner. – Ordern från Munksjö Aspa Bruk är ett genombrott för oss och en bra plattform för vidare expansion, säger Lennart Källén, vd för Cleanflow AB.

Det värmländska företaget CleanFlow AB har en patenterad metod för effektiv rening av grönlut, vilket höjer kapaciteten och minskar energi- och kemikalieåtgången inom massaindustrin. Metoden har testats vid Aspa Bruk utanför Askersund kontinuerligt under tre år. Tekniken har visat sig mycket framgångsrik och skapar helt partikelfri grönlut under reningsprocessen.

Fullskaleanläggningen vid Aspa Bruk har varit i full drift sedan maj 2013. Redan under det innevarande året tjänade Aspa Bruk flera miljoner kronor.
– Vi är mycket nöjda med resultaten som den nya processen uppvisar. Därför väljer vi nu att köpa anläggningen, vilken är den första fullskaleanläggningen för grönlutsfiltering i världen, säger Michael Berggren, produktionschef på Munksjö Aspa Bruk AB.

OM CLEANFLOW AB

CleanFlow AB är ett innovationsföretag som utvecklar teknik för rening av lut i sulfatfabriker. Den patenterade reningsmetoden bygger på mikrofiltrering och har utvecklats i samarbete med KTH. Läs mer om CleanFlow…

OM MUNKSJÖ ASPA BRUK AB

Munksjö är ett internationellt specialpappersföretag med ett unikt sortiment av

Fler Nyheter

flik
21
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Papper vs plast och glas - vilket förpackningsmaterial är miljövänligast?

Olika material har olika egenskaper som gör dem olika lämpade för att innehålla olika produkter och livsmedel. Frågan är: vilket material är miljövänligast om man räknar in förpackningens hela livscykel från tillverkning till användning och återvinning. Så här säger forskarna vid Karlstads universitet.

Läs mer
flik
20
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Nytt butikskoncept med enbart träprodukter

“Trä” Så heter en ny butik som slagit upp sina portar i Inre Hamn i Karlstad. Och sortimentet är precis vad namnet lovar.

Läs mer
flik
19
September
Nyheter
Av: m-wangestam

Projektengagemang expanderar i Indien

Paper Province medlemsföretag Projektengagemang har vunnit flera nya internationella order. De nya uppdragen betyder bland annat att de får fortsatt förtroende att konstruera ett industriellt vattenreningsverk i Saudiarabien samt ett värmekraftverk i Indien.

Läs mer
flik
19
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Stora Enso Skoghalls bruk firar 100 år

När ett av Värmlands största företag i förra veckan fyllde hundra år firade de med att bjuda sina anställda på familjedag i Mariebergsskogen och festkväll med trerätters på Karlstad CCC. Dessutom bjöds politiker och beslutsfattare in till ett halvdagsseminarium om hållbar utveckling, där bland andra Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall pratade om bioekonomins potential.

Läs mer