IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
17 January 2014

Munksjö Aspa Bruk köper reningsteknik av CleanFlow

Munksjö Aspa Bruk AB köper den första fullskaleanläggningen för grönlutsfiltrering i världen. Den unika metoden är utvecklad av det värmländska företaget CleanFlow AB. Ordersumman uppgår till ett flertal miljoner. – Ordern från Munksjö Aspa Bruk är ett genombrott för oss och en bra plattform för vidare expansion, säger Lennart Källén, vd för Cleanflow AB.

Det värmländska företaget CleanFlow AB har en patenterad metod för effektiv rening av grönlut, vilket höjer kapaciteten och minskar energi- och kemikalieåtgången inom massaindustrin. Metoden har testats vid Aspa Bruk utanför Askersund kontinuerligt under tre år. Tekniken har visat sig mycket framgångsrik och skapar helt partikelfri grönlut under reningsprocessen.

Fullskaleanläggningen vid Aspa Bruk har varit i full drift sedan maj 2013. Redan under det innevarande året tjänade Aspa Bruk flera miljoner kronor.
– Vi är mycket nöjda med resultaten som den nya processen uppvisar. Därför väljer vi nu att köpa anläggningen, vilken är den första fullskaleanläggningen för grönlutsfiltering i världen, säger Michael Berggren, produktionschef på Munksjö Aspa Bruk AB.

OM CLEANFLOW AB

CleanFlow AB är ett innovationsföretag som utvecklar teknik för rening av lut i sulfatfabriker. Den patenterade reningsmetoden bygger på mikrofiltrering och har utvecklats i samarbete med KTH. Läs mer om CleanFlow…

OM MUNKSJÖ ASPA BRUK AB

Munksjö är ett internationellt specialpappersföretag med ett unikt sortiment av

Fler Nyheter

flik
13
December
Nyheter
Av: robert-rundberget

Forskning blev konst

7 december arrangerade Paper Province tillsammans med Karlstads universitet ett unikt vernissage där aktuella forskningsprojekt visades upp som konst på Karlstad CCC. Syftet var att ge näringslivet en inblick i vilken forskning som bedrivs och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.

Läs mer
flik
13
December
Nyheter
Av: m-wangestam

På väg mot studentliv och bi-strömmar i Kina

Om några dagar reser Tobias Söderbom Olsson och Gustav Lilliecreutz till Hong Kong. De har blivit antagna som utbytesstudenter på The Chinese University of Hong Kong. De kommer även utföra ett uppdrag åt Paper Province. ”Vi ska titta på de kinesiska sågverkens produktionskedjor och deras bi-strömmar”, säger Tobias Söderbom Olsson.

Läs mer
flik
11
December
Nyheter
Av: m-wangestam

De spanar efter en stor miljöbov på sjukhuset - plastpåsar

Landstinget i Värmland har pekat ut plastpåsar som en av tio engångsprodukter som ger stora klimatavtryck. Det är bakgrunden till att tjugo personer ger sig ut i verksamheten på sjukhuset för att undersöka hur processerna kring plastpåsar ser ut. ”Vi tittar på problem och utmaningar i en användares verklighet för att ta reda på om det kan skapa bättre lösningar”, säger Camilla Evensson, projektledare på…

Läs mer
flik
6
December
Nyheter
Av: m-wangestam

Stort engagemang för ett hållbart Hammarö

”Bygg nya hus i trä. Gör Hammarö till Sveriges bästa cykelkommun. Gör klimatsmarta upphandlingar i kommunen. Ordna en buss (av trä) som går på biobränsle till Karlstad. Få källsorteringen på Hammarö att fungera.” Kreativiteten flödar på workshopen Klimatsmart Hammarö.

Läs mer