IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
5 June 2015

Lumine LED spar 1,2 miljoner per år åt ny kund

Paper Province medlemsföretag Lumine LED har av allt att döma en ljus framtid. Senaste året har de haft ordrar från stora företag som Löfbergs Arena, Uddeholm AB, Stora Enso, BillerudKorsnäs och Saab i Linköping. Nu har företaget tagit hem ytterligare en miljonorder från ett börsnoterat bolag, där kunden beräknas spara hela 1,2 miljoner kronor per år i och med installationen av nya LED-armaturer.

Lumine  LED L4-armatur

Lumine LED’s egenutvecklade L4-armatur kan spara stora summor för den som vill byta ut sina traditionella lysrörsarmaturer. Både genom minskad energiförbrukning, längre livslängd, och minskat underhållsbehov.

Den senaste ordern kommer från en beställare som är ISO14001-certifierad och som därmed har stora miljökrav på sin verksamhet. De vill ha miljövänliga armaturer som ger mer ljus och bättre ljuskvalitet till lägre strömförbrukning.

PAYOFF PÅ TRE ÅR

– Kunden spar 1,2 miljoner kronror per år genom att gå över från traditionella lysrörsarmaturer om man tar deras nuvarande underhållskostnad i beaktning. Det är en stor kostnad att byta lysrör på hög höjd. Därför räknar vi med en payoff på strax över 3 år, berättar Lumine LED’s försäljningschef Mattias Sundholm, som också berättar att en del företag istället väljer vår finansieringslösning, som innebär att de betalar av sina armaturer på 36 månader.

– Det här är en strategiskt viktig affär för oss och vi är mycket stolta att få leverera till ett stort börsnoterat företag. Vi har själva utvecklat våra armaturer och har lyckats skapa en teknisk lösning som ger mest ljus till lägst strömförbrukning och som har lägsta möjliga livslängd.

Just nu råder ljusa tider för Lumine LED. Orderingången har redan passerat 500% i år jämfört med förra året, och Lumine LED spår att detta bara är början på en mycket expansiv utveckling.

Fler Nyheter

flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ni vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Två års studier ledde direkt till drömjobbet som mälderist

Selma Sehalic stormtrivs på mälderiet på Gruvöns bruk. Men den första veckan på det nya jobbet var omtumlande. En helt ny miljö jämfört med kontoren som hon var van vid. ”Det är så stort och man kan lätt gå vilse. Det första steget var att hitta från omklädningsrummet till min arbetsplats.”

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

SOMAS får ny rekordorder - del av BillerudKorsnäs miljardsatsning på Gruvön

SOMAS i Säffle, har slutit ett ramavtal med BillerudKorsnäs gällande Hand-, Regler, On/Off- och Spjällbackventiler för byggnationen av ny kartongmaskin (KM7) vid BillerudKorsnäs anläggning Gruvön i Grums. Det är den största ordern i SOMAS historia sett till antal ventiler och innebär löpande leveranser under ett år med första leverans hösten 2017.

Läs mer
flik
16
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Tre Paper province-företag i Treesearch

I onsdags offentliggjordes den nationella forskningsplattformen Treesearch. Satsningen stöds av Vinnova med 70 miljoner kronor, vilket gör den till den största skogliga forskningsinsatsen någonsin i Sverige. Tre av Paper Province medlemsföretag deltar i projektet.

Läs mer