IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
5 June 2015

Lumine LED spar 1,2 miljoner per år åt ny kund

Paper Province medlemsföretag Lumine LED har av allt att döma en ljus framtid. Senaste året har de haft ordrar från stora företag som Löfbergs Arena, Uddeholm AB, Stora Enso, BillerudKorsnäs och Saab i Linköping. Nu har företaget tagit hem ytterligare en miljonorder från ett börsnoterat bolag, där kunden beräknas spara hela 1,2 miljoner kronor per år i och med installationen av nya LED-armaturer.

Lumine  LED L4-armatur

Lumine LED’s egenutvecklade L4-armatur kan spara stora summor för den som vill byta ut sina traditionella lysrörsarmaturer. Både genom minskad energiförbrukning, längre livslängd, och minskat underhållsbehov.

Den senaste ordern kommer från en beställare som är ISO14001-certifierad och som därmed har stora miljökrav på sin verksamhet. De vill ha miljövänliga armaturer som ger mer ljus och bättre ljuskvalitet till lägre strömförbrukning.

PAYOFF PÅ TRE ÅR

– Kunden spar 1,2 miljoner kronror per år genom att gå över från traditionella lysrörsarmaturer om man tar deras nuvarande underhållskostnad i beaktning. Det är en stor kostnad att byta lysrör på hög höjd. Därför räknar vi med en payoff på strax över 3 år, berättar Lumine LED’s försäljningschef Mattias Sundholm, som också berättar att en del företag istället väljer vår finansieringslösning, som innebär att de betalar av sina armaturer på 36 månader.

– Det här är en strategiskt viktig affär för oss och vi är mycket stolta att få leverera till ett stort börsnoterat företag. Vi har själva utvecklat våra armaturer och har lyckats skapa en teknisk lösning som ger mest ljus till lägst strömförbrukning och som har lägsta möjliga livslängd.

Just nu råder ljusa tider för Lumine LED. Orderingången har redan passerat 500% i år jämfört med förra året, och Lumine LED spår att detta bara är början på en mycket expansiv utveckling.

Fler Nyheter

flik
22
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Klusterlunch på expansiva Triton Valsteknik

Det är en positiv stämning i lunchrummet på Triton Valsteknik. Valsföretaget på Nyängen utanför Grums är värdar på Paper Province klusterlunch och över tjugo hungriga gäster har kommit för att äta god mat, nätverka och gå på rundvandring i fabriken.

Läs mer
flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer