IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
15 May 2014

Lufthansa öppnar upp världen för Karlstad och Värmland

Flygbolaget Lufthansa har öppnat upp sitt bokningssystem för Karlstad Airport. Det innebär att det går att boka resor direkt i Lufthansas system från Karlstad till 78 länder och 235 destinationer över hela världen. Karlstad finns också tillgängligt som destination för resande från hela världen.

– Att få Lufthansa som är ett av världens ledande flygbolag, med deras världsomspännande nätverk till Karlstad är unikt. Det betyder att vi kan resa från Värmland till Peking eller Buenos Aires på en och samma biljett, utan att behöva checka ut bagaget. Dessutom blir Karlstad en väl synlig, valbar destination från stora delar av världen, säger Peter Landmark, vd Karlstad Airport.

Det är det brittiska flygbolaget BMI som har fått ett så kallat codeshare-avtal med Lufthansa, vilket betyder att linjen till och från Frankfurt finns tillgänglig i Lufthansas globala nätverk från 26 maj.
– Det gläder mig att våra passagerare från Karlstad kommer att få en snabb, lätt och smidig tillgång till våra destinationer i Asien, Afrika, Amerika och Europa i vårt globala bokningssystem, sägerUlrich Link, General Manager för Lufthansa Airlines i Skandinavien, Finland och Baltikum.
– Det här betyder mycket för att trygga och utveckla näringslivet i Karlstad och Värmland. Det har också stor betydelse för turismen och mötesindustrin eftersom man lätt kan komma till Karlstad från stora delar av världen, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstad.

Fakta

Passagerare som vill resa till Frankfurt kan boka som vanligt med BMI på www.flybmi.sel.com och de som vill resa längre kan göra bokningar på Lufthansas hemsida www.LH.com , andra stora bokningssajter på nätet eller vilken lokal resebyrå som helst.

Fler Nyheter

flik
20
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Nationell kraftsamling kring industriell symbios

Paper Province deltog nyligen på en kraftsamling för industriell symbios. Företag, akademi och offentlig sektor från stora delar av landet samlades på Sotenäs Symbioscentrum i Kungshamn för att diskutera hur industriell symbios kan fortsätta utvecklas på både lokal och nationell nivå.

Läs mer
flik
18
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Ecostrate gör guld av avfallet

Nej, det är inte en drink Marina Kristiansson har i glaset. Det är kattströ och en gnutta guld. En kombination som visar vad hennes företag Ecostrate sysslar med – att få andra att inse vilka miljömässiga och ekonomiska vinster de kan göra av sitt avfall. ”Om du kör avfallet till en tipp kostar det dig pengar. Men om du tittar…

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Klänning av papper från Nordic Paper

Smart Textiles vid Högskolan i Borås har tillverkat en klänning av kraftpapper från Nordic Paper.

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Energimyndigheten satsar på vindkraftstorn av trä

Energimyndigheten och ledande industriföretag investerar 4,6 miljoner kronor i företaget Modvions utveckling av 150 meter höga vindkraftstorn i trä, samt byggnationen av en 30 meter hög prototyp.

Läs mer