IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
15 May 2014

Lufthansa öppnar upp världen för Karlstad och Värmland

Flygbolaget Lufthansa har öppnat upp sitt bokningssystem för Karlstad Airport. Det innebär att det går att boka resor direkt i Lufthansas system från Karlstad till 78 länder och 235 destinationer över hela världen. Karlstad finns också tillgängligt som destination för resande från hela världen.

– Att få Lufthansa som är ett av världens ledande flygbolag, med deras världsomspännande nätverk till Karlstad är unikt. Det betyder att vi kan resa från Värmland till Peking eller Buenos Aires på en och samma biljett, utan att behöva checka ut bagaget. Dessutom blir Karlstad en väl synlig, valbar destination från stora delar av världen, säger Peter Landmark, vd Karlstad Airport.

Det är det brittiska flygbolaget BMI som har fått ett så kallat codeshare-avtal med Lufthansa, vilket betyder att linjen till och från Frankfurt finns tillgänglig i Lufthansas globala nätverk från 26 maj.
– Det gläder mig att våra passagerare från Karlstad kommer att få en snabb, lätt och smidig tillgång till våra destinationer i Asien, Afrika, Amerika och Europa i vårt globala bokningssystem, sägerUlrich Link, General Manager för Lufthansa Airlines i Skandinavien, Finland och Baltikum.
– Det här betyder mycket för att trygga och utveckla näringslivet i Karlstad och Värmland. Det har också stor betydelse för turismen och mötesindustrin eftersom man lätt kan komma till Karlstad från stora delar av världen, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstad.

Fakta

Passagerare som vill resa till Frankfurt kan boka som vanligt med BMI på www.flybmi.sel.com och de som vill resa längre kan göra bokningar på Lufthansas hemsida www.LH.com , andra stora bokningssajter på nätet eller vilken lokal resebyrå som helst.

Fler Nyheter

flik
15
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Utveckla ditt företag med agil kompetensutveckling

Qualifier hjälper ledare att utveckla sina verksamheter med hjälp av agil kompetensutveckling. Arbetssättet grundar sig på egna erfarenheter och har utvecklats från den praktiska verkligheten. ”Jag saknade konceptet i mina tidigare yrkesroller som produktionschef och planeringschef,” säger Simon Sachs Ståhl.

Läs mer
flik
12
January
Nyheter
Av: m-wangestam

New name and ownership for Mondi Sunne - from now OptiPack

Mondi Sunne will operate under new ownership and will be named OptiPack AB from 11 January 2018.

Läs mer
flik
8
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Sök sommarjobb på Gruvöns bruk

Sommaren närmar och med den semestertider. Är du över 18 år och på jakt efter sommarjobb? BillerudKorsnäs Gruvöns bruk i Grums har ett stort antal spännande yrken att söka. Missa inte sista ansökningsdag – den 28 februari.

Läs mer