IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
15 May 2014

Lufthansa öppnar upp världen för Karlstad och Värmland

Flygbolaget Lufthansa har öppnat upp sitt bokningssystem för Karlstad Airport. Det innebär att det går att boka resor direkt i Lufthansas system från Karlstad till 78 länder och 235 destinationer över hela världen. Karlstad finns också tillgängligt som destination för resande från hela världen.

– Att få Lufthansa som är ett av världens ledande flygbolag, med deras världsomspännande nätverk till Karlstad är unikt. Det betyder att vi kan resa från Värmland till Peking eller Buenos Aires på en och samma biljett, utan att behöva checka ut bagaget. Dessutom blir Karlstad en väl synlig, valbar destination från stora delar av världen, säger Peter Landmark, vd Karlstad Airport.

Det är det brittiska flygbolaget BMI som har fått ett så kallat codeshare-avtal med Lufthansa, vilket betyder att linjen till och från Frankfurt finns tillgänglig i Lufthansas globala nätverk från 26 maj.
– Det gläder mig att våra passagerare från Karlstad kommer att få en snabb, lätt och smidig tillgång till våra destinationer i Asien, Afrika, Amerika och Europa i vårt globala bokningssystem, sägerUlrich Link, General Manager för Lufthansa Airlines i Skandinavien, Finland och Baltikum.
– Det här betyder mycket för att trygga och utveckla näringslivet i Karlstad och Värmland. Det har också stor betydelse för turismen och mötesindustrin eftersom man lätt kan komma till Karlstad från stora delar av världen, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstad.

Fakta

Passagerare som vill resa till Frankfurt kan boka som vanligt med BMI på www.flybmi.sel.com och de som vill resa längre kan göra bokningar på Lufthansas hemsida www.LH.com , andra stora bokningssajter på nätet eller vilken lokal resebyrå som helst.

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer