IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
21 March 2014

Ledande genusforskare till Karlstads universitet

Chris Beasley, internationellt känd forskare inom genusvetenskap, blir gästprofessor vid Karlstads universitet. Utnämningen är en del av satsningen på internationell rekrytering av vetenskapligt excellenta forskare.

Professor Chris Beasley är en internationellt ledande genusforskare med inriktning mot maskulinitetsforskning. Hon är professor i internationell politik vid universitetet i Adelaide, Australien, där hon även forskar inom statsvetenskap och filmvetenskap. Chris Beasley börjar vid Karlstads universitet i slutet av juli och stannar i sex månader. Hon kommer att knytas till Institutionen för sociala och psykologiska studier och Centrum för genusforskning, men hennes breda forskningsintressen kommer väl till pass i flera andra miljöer.
– Vi ser fram emot Chris Beasleys vistelse hos oss och hon kommer att tillföra universitetet stor forskningskompetens. Under tiden i Sverige och vid Karlstads universitet kommer hon bland annat att ge seminarier och vara opponent vid flera tillfällen, berättar Ulf Mellström, professor i genusvetenskap och vetenskaplig ledare vid Centrum för genusforskning.

WORKSHOP OM MASKULINITETSFORSKNING

Chris Beasley kommer att medverka vid två internationella workshoppar inom Gexcel International Collegium, som är ett samarbete mellan de genusvetenskapliga miljöerna vid universiteten i Karlstad, Linköping och Örebro.
– En workshop kommer handla om maskulinitetsforskning, där Chris Beasley är en av de mest profilerade forskarna i världen och har publicerat flera böcker och artiklar. Att hon kommer till Karlstads universitet och Centrum för genusforskning är en del i vårt långsiktiga arbete att stärka forskningsmiljön internationellt, säger Ulf Mellström.

Läs mer om Chris Beasley på University of Adelaides webb…

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer