IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
21 March 2014

Ledande genusforskare till Karlstads universitet

Chris Beasley, internationellt känd forskare inom genusvetenskap, blir gästprofessor vid Karlstads universitet. Utnämningen är en del av satsningen på internationell rekrytering av vetenskapligt excellenta forskare.

Professor Chris Beasley är en internationellt ledande genusforskare med inriktning mot maskulinitetsforskning. Hon är professor i internationell politik vid universitetet i Adelaide, Australien, där hon även forskar inom statsvetenskap och filmvetenskap. Chris Beasley börjar vid Karlstads universitet i slutet av juli och stannar i sex månader. Hon kommer att knytas till Institutionen för sociala och psykologiska studier och Centrum för genusforskning, men hennes breda forskningsintressen kommer väl till pass i flera andra miljöer.
– Vi ser fram emot Chris Beasleys vistelse hos oss och hon kommer att tillföra universitetet stor forskningskompetens. Under tiden i Sverige och vid Karlstads universitet kommer hon bland annat att ge seminarier och vara opponent vid flera tillfällen, berättar Ulf Mellström, professor i genusvetenskap och vetenskaplig ledare vid Centrum för genusforskning.

WORKSHOP OM MASKULINITETSFORSKNING

Chris Beasley kommer att medverka vid två internationella workshoppar inom Gexcel International Collegium, som är ett samarbete mellan de genusvetenskapliga miljöerna vid universiteten i Karlstad, Linköping och Örebro.
– En workshop kommer handla om maskulinitetsforskning, där Chris Beasley är en av de mest profilerade forskarna i världen och har publicerat flera böcker och artiklar. Att hon kommer till Karlstads universitet och Centrum för genusforskning är en del i vårt långsiktiga arbete att stärka forskningsmiljön internationellt, säger Ulf Mellström.

Läs mer om Chris Beasley på University of Adelaides webb…

Fler Nyheter

flik
20
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Nationell kraftsamling kring industriell symbios

Paper Province deltog nyligen på en kraftsamling för industriell symbios. Företag, akademi och offentlig sektor från stora delar av landet samlades på Sotenäs Symbioscentrum i Kungshamn för att diskutera hur industriell symbios kan fortsätta utvecklas på både lokal och nationell nivå.

Läs mer
flik
18
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Ecostrate gör guld av avfallet

Nej, det är inte en drink Marina Kristiansson har i glaset. Det är kattströ och en gnutta guld. En kombination som visar vad hennes företag Ecostrate sysslar med – att få andra att inse vilka miljömässiga och ekonomiska vinster de kan göra av sitt avfall. ”Om du kör avfallet till en tipp kostar det dig pengar. Men om du tittar…

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Klänning av papper från Nordic Paper

Smart Textiles vid Högskolan i Borås har tillverkat en klänning av kraftpapper från Nordic Paper.

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Energimyndigheten satsar på vindkraftstorn av trä

Energimyndigheten och ledande industriföretag investerar 4,6 miljoner kronor i företaget Modvions utveckling av 150 meter höga vindkraftstorn i trä, samt byggnationen av en 30 meter hög prototyp.

Läs mer