IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
5 February 2018

Lärare fick kunskap om skoglig bioekonomi

I onsdags fick tjugo lärare från Jättestenskolan i Grums kunskap om skoglig bioekonomi. En inspirationsdag som arrangerades av Paper Province och BillerudKorsnäs Gruvöns bruk. "Jag har lärt mig en massa nytt som jag kan ta med mig till skolan", säger Karin Högefjord, lärare i matte och NO.

Syftet med inspirationsdagen på Gruvöns bruk var att ge lärarna kunskap om hur vi kan använda skogens resurser i framtiden och visa vilka yrkesroller och kompetenser som behövs.

Idén föddes på en workshop hösten 2016 då Paper Province, kommunen, universitetet, BillerudKorsnäs och boende i Grums kommun träffades och spånade idéer kring omställningen till ett fossilfritt samhälle. En av idéerna som kläcktes var just en inspirationsdag för skolpersonal.

FRAMTIDEN

Under dagen föreläste Paper Province vd Maria Hollander och berättade vad skoglig bioekonomi och cirkulär ekonomi handlar om.

Miljöchefen på bruket, Mats Ganrot, gav en positiv bild av

miljöarbetet på Gruvön och menade att det finns hopp även inom andra branscher.

“DET FINNS HOPP”

– I skogsindustrin har vi kommit långt, vi har förnyelsebar råvara och förnyelsebar energi. Men ibland kan man ju tänka “vad spelar det för roll när resten av världen inte är lika bra”. Men vi ser faktiskt positiva tecken, till exempel en snabb nedgång i priser på batterier och solceller, en snabbt ökad produktion av vindkraft och solkraft i hela världen. Faktum är att förbättringarna går snabbare än försämringarna.

Marie Asker som är HR-chef på bruket berättade om vilka olika yrkesroller som finns på bruket och hur kompetenssbehovet ser ut nu och i framtiden.

Fler Nyheter

flik
16
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Och vinnaren i vår frågesport är…

Under arbetsmarknadsdagen Hotspot på Karlstads universitet arrangerade Paper Province en frågesport där det gällde att svara på frågor om de 15 medlemsföretag som deltog under dagen. Det skapades en himla massa kontakter under dagen och en lycklig student tog hem en Apple TV 4K.

Läs mer
flik
13
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Peter Lindgren ny fabrikschef på Gruvön

BillerudKorsnäs har utsett Peter Lindgren till ny fabrikschef för produktionsanläggningen i Gruvön. “Jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa framtidens Gruvön och är mycket glad över att få göra denna spännande resa tillsammans med alla duktiga medarbetare”, säger Lindgren om sin nya position.

Läs mer
flik
12
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Vad sysslar ni egentligen med, Autotech

Härom dagen besökte vi vårt medlemsföretag Autotech och passade på att fråga Emelie Löfman, vd på företagets karlstadskontor – Vad syssnar ni med egentligen? Här är hennes svar.

Läs mer
flik
9
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

För att vi kan

“If you don’t stand for something, you’ll fall for anything”, rappade Chuck D i Public Enemy 2007. Paper Province står för en hållbar samhällsutveckling där vi ersätter fossila råvaror med förnybara biologiska råvaror, som exempelvis trä. Det är inget man gör halvhjärtat. Det krävs bergfast övertygelse och blixtrande handlingskraft. Och det har vi. Kosta vad det vill – pengar har vi i…

Läs mer