IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
16 March 2015

Låna en bio- och energiexpert

I sommar har du som medlemsföretag i Paper Provence möjlighet att låna en finsk akademiker inom bioenergi. Studenterna är blivande bio- och energiexperter och har sedan tidigare en ingenjörsexamen inom en rad olika områden. – Det är vårt skogsindustriella vänkluster i Finland som erbjuder arbetslösa ingenjörer en kort expertutbildning inom bioenergi. I den utbildningen ingår två månaders praktik och de letar nu intresserade företag, förklarar Magnus Persson på Paper Province.  

JAMK University of applied Science i Finland har startat ett program där de utbildar arbetslösa akademiker till bioenergiexperter. Studenterna som går programmet har en kandidatexamen som ingenjörer inom automation, teknik, transport och it mm. Andra har en masterexamen i kemi, fysik, matematik, biologi och skogsbruk.
Totalt rör det sig om 15 akademiker som nu söker praktikplats. Som medlemsföretag har man möjlighet att ta emot någon av studenterna under juni och juli.
– Idealet vore självklart att kunna erbjuda dem anställning, men vi ser detta som en möjlighet att förse dem med nya kontakter och erfarenheter. Praktiken är obetald, men vi hoppas att några av kostnaderna som det kommer innebära för studenterna kommer kunna ersättas, säger Hannariina Honkanen på JAMK Institute of Bioeconomy.

VÄNKLUSTER I FINLAND

JAMK University of applied Science är navet i det vänkluster som Paper Province har inom den finska skogsindustrin. De är lokaliserade i mellersta Finland med Jyväskylä som centralort.

Vill du veta mer om möjligheten att låna en bio- och energiexpert i sommar kan du kontakta Magnus Persson.

KONTAKT

Magnus Persson
m.persson@paperprovince.com
0703-42 79 41

 

Fler Nyheter

flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ni vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Två års studier ledde direkt till drömjobbet som mälderist

Selma Sehalic stormtrivs på mälderiet på Gruvöns bruk. Men den första veckan på det nya jobbet var omtumlande. En helt ny miljö jämfört med kontoren som hon var van vid. ”Det är så stort och man kan lätt gå vilse. Det första steget var att hitta från omklädningsrummet till min arbetsplats.”

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

SOMAS får ny rekordorder - del av BillerudKorsnäs miljardsatsning på Gruvön

SOMAS i Säffle, har slutit ett ramavtal med BillerudKorsnäs gällande Hand-, Regler, On/Off- och Spjällbackventiler för byggnationen av ny kartongmaskin (KM7) vid BillerudKorsnäs anläggning Gruvön i Grums. Det är den största ordern i SOMAS historia sett till antal ventiler och innebär löpande leveranser under ett år med första leverans hösten 2017.

Läs mer
flik
16
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Tre Paper province-företag i Treesearch

I onsdags offentliggjordes den nationella forskningsplattformen Treesearch. Satsningen stöds av Vinnova med 70 miljoner kronor, vilket gör den till den största skogliga forskningsinsatsen någonsin i Sverige. Tre av Paper Province medlemsföretag deltar i projektet.

Läs mer