IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
16 March 2015

Låna en bio- och energiexpert

I sommar har du som medlemsföretag i Paper Provence möjlighet att låna en finsk akademiker inom bioenergi. Studenterna är blivande bio- och energiexperter och har sedan tidigare en ingenjörsexamen inom en rad olika områden. – Det är vårt skogsindustriella vänkluster i Finland som erbjuder arbetslösa ingenjörer en kort expertutbildning inom bioenergi. I den utbildningen ingår två månaders praktik och de letar nu intresserade företag, förklarar Magnus Persson på Paper Province.  

JAMK University of applied Science i Finland har startat ett program där de utbildar arbetslösa akademiker till bioenergiexperter. Studenterna som går programmet har en kandidatexamen som ingenjörer inom automation, teknik, transport och it mm. Andra har en masterexamen i kemi, fysik, matematik, biologi och skogsbruk.
Totalt rör det sig om 15 akademiker som nu söker praktikplats. Som medlemsföretag har man möjlighet att ta emot någon av studenterna under juni och juli.
– Idealet vore självklart att kunna erbjuda dem anställning, men vi ser detta som en möjlighet att förse dem med nya kontakter och erfarenheter. Praktiken är obetald, men vi hoppas att några av kostnaderna som det kommer innebära för studenterna kommer kunna ersättas, säger Hannariina Honkanen på JAMK Institute of Bioeconomy.

VÄNKLUSTER I FINLAND

JAMK University of applied Science är navet i det vänkluster som Paper Province har inom den finska skogsindustrin. De är lokaliserade i mellersta Finland med Jyväskylä som centralort.

Vill du veta mer om möjligheten att låna en bio- och energiexpert i sommar kan du kontakta Magnus Persson.

KONTAKT

Magnus Persson
m.persson@paperprovince.com
0703-42 79 41

 

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer