IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
16 March 2015

Låna en bio- och energiexpert

I sommar har du som medlemsföretag i Paper Provence möjlighet att låna en finsk akademiker inom bioenergi. Studenterna är blivande bio- och energiexperter och har sedan tidigare en ingenjörsexamen inom en rad olika områden. – Det är vårt skogsindustriella vänkluster i Finland som erbjuder arbetslösa ingenjörer en kort expertutbildning inom bioenergi. I den utbildningen ingår två månaders praktik och de letar nu intresserade företag, förklarar Magnus Persson på Paper Province.  

JAMK University of applied Science i Finland har startat ett program där de utbildar arbetslösa akademiker till bioenergiexperter. Studenterna som går programmet har en kandidatexamen som ingenjörer inom automation, teknik, transport och it mm. Andra har en masterexamen i kemi, fysik, matematik, biologi och skogsbruk.
Totalt rör det sig om 15 akademiker som nu söker praktikplats. Som medlemsföretag har man möjlighet att ta emot någon av studenterna under juni och juli.
– Idealet vore självklart att kunna erbjuda dem anställning, men vi ser detta som en möjlighet att förse dem med nya kontakter och erfarenheter. Praktiken är obetald, men vi hoppas att några av kostnaderna som det kommer innebära för studenterna kommer kunna ersättas, säger Hannariina Honkanen på JAMK Institute of Bioeconomy.

VÄNKLUSTER I FINLAND

JAMK University of applied Science är navet i det vänkluster som Paper Province har inom den finska skogsindustrin. De är lokaliserade i mellersta Finland med Jyväskylä som centralort.

Vill du veta mer om möjligheten att låna en bio- och energiexpert i sommar kan du kontakta Magnus Persson.

KONTAKT

Magnus Persson
m.persson@paperprovince.com
0703-42 79 41

 

Fler Nyheter

flik
22
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Klusterlunch på expansiva Triton Valsteknik

Det är en positiv stämning i lunchrummet på Triton Valsteknik. Valsföretaget på Nyängen utanför Grums är värdar på Paper Province klusterlunch och över tjugo hungriga gäster har kommit för att äta god mat, nätverka och gå på rundvandring i fabriken.

Läs mer
flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer