IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
5 October 2017

Klusterlunch på världsomfattande stålföretag

voestalpine Precision Strip AB höll i klusterlunchen häromdagen och visade upp sin verksamhet för de hungriga gästerna. ”Det var bra uppslutning tycker jag. Kul att så många vill se vad vi gör”, säger Tobias Fischer, sales manager.

Göran Jansson, managing director, inledde klusterlunchen med att berätta om den världsomfattande stålindustrikoncernen, verksam i femtio länder och under fortsatt tillväxt.

– Det är ett spännande bolag att jobba för. Vi är starka, professionella och strävar efter att bli bäst och jag känner att den möjligheten finns – att bli bäst i världen.

Känt rakbladsstål

voestalpine Precision Strip AB ligger i Munkfors och tillverkar bland annat stötdämparstål, ventilstål, knivstål och stål till pappersindustrin. Mest kända är de kanske för tillverkningen av rakbladsstål som startade redan 1905.

Företagets långa historia sammanfattas på whiteboarden. Munkfors bruk anlades redan på 1600-talet och 1829 slogs det ihop med Uddeholm.

– I slutet på 1800-talet skedde de första försöken med kallvalsning. Uddeholm köptes av Böhler 1990 och 2007 blev vi uppköpta av österrikiska voestalpine. 2015 bytte vi namn till voestalpine Precision Strip AB, säger Göran Jansson.

Medan fläskfilén och potatissalladen avnjuts knyts nya kontakter. Bordsgrannen Jennica Ivarsson som är teammanager på Semcon berömmer klusterluncherna som fenomen.

– Det är ett intressant koncept att blanda folk från olika företag, att träffas och nätverka och få information om vad som händer.

Tobias Fischer på voestalpine håller med.

Sightseeing i produktionen

– Klusterluncherna är ett bra tillfälle att träffa de andra företagen i Paper Province och som värd fick vi möjlighet att visa upp vad vi gör. Det inte så många som varit ute på ett stålverk och sett hur det går till och vad vi kan göra.

När maten är uppäten delas gästerna in i fyra grupper som beger sig ut på sightseeing i produktionen. Vi får se hur stålprodukterna blir till av tunt, tunt stål på stora rullar.

-Häftigt att man kan bedriva en sådan världsomfattande verksamhet i lilla Munkfors, säger en nöjd besökare.

Fler Nyheter

flik
15
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Utveckla ditt företag med agil kompetensutveckling

Qualifier hjälper ledare att utveckla sina verksamheter med hjälp av agil kompetensutveckling. Arbetssättet grundar sig på egna erfarenheter och har utvecklats från den praktiska verkligheten. ”Jag saknade konceptet i mina tidigare yrkesroller som produktionschef och planeringschef,” säger Simon Sachs Ståhl.

Läs mer
flik
12
January
Nyheter
Av: m-wangestam

New name and ownership for Mondi Sunne - from now OptiPack

Mondi Sunne will operate under new ownership and will be named OptiPack AB from 11 January 2018.

Läs mer
flik
8
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Sök sommarjobb på Gruvöns bruk

Sommaren närmar och med den semestertider. Är du över 18 år och på jakt efter sommarjobb? BillerudKorsnäs Gruvöns bruk i Grums har ett stort antal spännande yrken att söka. Missa inte sista ansökningsdag – den 28 februari.

Läs mer