IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
22 November 2017

Klusterlunch på expansiva Triton Valsteknik

Det är en positiv stämning i lunchrummet på Triton Valsteknik. Valsföretaget på Nyängen utanför Grums är värdar på Paper Province klusterlunch och över tjugo hungriga gäster har kommit för att äta god mat, nätverka och gå på rundvandring i fabriken.

– Det här ett bra tillfälle att visa upp duktiga företagare och vad mycket som är på gång i Grums kommun, tycker Maria Röhr, näringslivschef i Grums kommun.

Thorbjörn Bäckström på Almi håller med om det.

– Det är kul att se ett så expansivt företag som Triton. De har gjort en härlig resa.

Andreas Niska på Semcon har kommit till klusterlunchen för att träffa andra i branschen.

– Vi gör inte direkt affärer med Triton, men det är ett spännande företag att besöka.

FRAMGÅNGSRIK RESA

Medan kaffet avnjuts berättar vd Gert Almén om företagets framgångsrika resa. En resa som startade mycket blygsamt 1999 när företaget etablerades i Älvenäs Industrihotell. Idag är de 45 anställda, huserar i närmare 5000 kvadratmeter på Nyängen och växer så det knakar. Bara de senaste fem månaderna har 11 personer nyanställts, bland annat en miljö- och kvalitetschef. Nyligen blev de utsedda till Årets Arbetsplats i Grums.

Säljschef Bo Pettersson tar över ordet efter Gert och fortsätter att berätta om framgångarna. Det blir en historia om pionjäranda, utbyggnader, långsiktiga mål och säljrekord.

– När jag började som säljare här omsatte vi en miljon om året. Det gör vi en dålig vecka nu, säger han.

Men framförallt pratar han om andan på Triton. Det är tack vare drivet som det händer saker och ting.

– Vi säger ofta ”hur svårt kan det vara?”. Det går igen i företaget och det är det som gör att vi expanderar. Vi sa till exempel ”hur svårt kan det vara att ha en mekanisk verkstad?” och nu är vi så glada att vi tog oss igenom det. Vi producerar ungefär 3000 nya valsar varje år.

KOMPLETT VALSFÖRETAG

Triton har idag två enheter för nytillverkning och renovering och en egen konstruktions- och designavdelning. De gör kompletta beläggningar med gummi, polyuretan och composites. De slipar, balanserar och har ett eget emballagesnickeri. De ordnar även transportlösningar med sina egna lastbilar.

– Vi har gjort en spännande resa och har en lika spännande resa framför oss, säger Bo innan lunchgästerna beger sig ut i fabriken.

Fler Nyheter

flik
13
December
Nyheter
Av: robert-rundberget

Forskning blev konst

7 december arrangerade Paper Province tillsammans med Karlstads universitet ett unikt vernissage där aktuella forskningsprojekt visades upp som konst på Karlstad CCC. Syftet var att ge näringslivet en inblick i vilken forskning som bedrivs och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.

Läs mer
flik
13
December
Nyheter
Av: m-wangestam

På väg mot studentliv och bi-strömmar i Kina

Om några dagar reser Tobias Söderbom Olsson och Gustav Lilliecreutz till Hong Kong. De har blivit antagna som utbytesstudenter på The Chinese University of Hong Kong. De kommer även utföra ett uppdrag åt Paper Province. ”Vi ska titta på de kinesiska sågverkens produktionskedjor och deras bi-strömmar”, säger Tobias Söderbom Olsson.

Läs mer
flik
11
December
Nyheter
Av: m-wangestam

De spanar efter en stor miljöbov på sjukhuset - plastpåsar

Landstinget i Värmland har pekat ut plastpåsar som en av tio engångsprodukter som ger stora klimatavtryck. Det är bakgrunden till att tjugo personer ger sig ut i verksamheten på sjukhuset för att undersöka hur processerna kring plastpåsar ser ut. ”Vi tittar på problem och utmaningar i en användares verklighet för att ta reda på om det kan skapa bättre lösningar”, säger Camilla Evensson, projektledare på…

Läs mer
flik
6
December
Nyheter
Av: m-wangestam

Stort engagemang för ett hållbart Hammarö

”Bygg nya hus i trä. Gör Hammarö till Sveriges bästa cykelkommun. Gör klimatsmarta upphandlingar i kommunen. Ordna en buss (av trä) som går på biobränsle till Karlstad. Få källsorteringen på Hammarö att fungera.” Kreativiteten flödar på workshopen Klimatsmart Hammarö.

Läs mer