IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
4 March 2014

Kluster på lika villkor

Är du kvinna, företagare och vill hitta nya sätt att göra bättre affärer? Då ska du besöka Ljungbergssalen på Karlstads universitet den 13 mars. Lyssna, prata och inspireras av människor som är involverade i Värmlands kluster.

Kluster är en del i att skapa tillväxt i Värmland. Hur har de olika klustren lyckats i denna fråga? Har det skapat förutsättningar på lika villkor? Hur såg det ut i branschen innan klustren kom till? Hur ser det ut nu? Och framförallt vad händer framöver?

Under eftermiddagen får vi också ta del av lyckade exempel för tillväxt på lika villkor.

Melinda From, Näringslivsstrateg på Region Värmland, arbetar med kluster och entreprenörsskapsutveckling i Värmland.

Maria Westin, Visit Värmland

Mikael Lundström, Compare

Sandra Eriksson, The Packaging Arena

Ellen Myrén Scott, Uddeholm AB – Stål & Verkstad

Paneldiskussion med Emma Norén, Almars Krog, Melinda From, Region Värmland, Maria Hollander, The Paper Province, Mikael Lundström, Compare, Gerd Lindgren, KAU, Sandra Eriksson, TPA och Jan-Erik Odhe, Stål & Verkstad.

Tid: Den 13 mars kl. 12.00 – 15.00
Plats: Ljungbergssalen (Ägget) Karlstads universitet

Eftermiddagen är kostnadsfri. Vi startar med sopplunch på Tak 1. Anmälan senast den 7 mars via: www.cerut13mars.axaco.se

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer