IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
13 March 2014

Kinesiskt besök i Värmland

Under två dagar har representanter från kinesiska handelsministeriet i Göteborg varit på besök. Syftet var att få en större inblick i skogsindustrin i Värmland. Värd var The Paper Province.

Just nu har de särskilt stort fokus på att hitta moderna tekniker för att rena sina industriella avloppsvatten, som de har stora problem med. De har haft studiebesök vid BillerudKorsnäs, Gruvöns bruk, träffat medlemsföretagen Valmet, COWI och WTC-teknik samt varit på Karlstads universitet. Vid Karlstads universitet träffade de representanter från centrala ledningen, med bland annat rektor Åsa Bergenheim, samt representanter från miljö-, energi- och byggavdelningen. De har även hunnit med att träffa Karlstad kommun och Region Värmland.
– Redan i samband med deras avresa tillbaka till Göteborg så började de diskutera framtida besök och samarbetsmöjligheter med företag i Värmland och Karlstads universitet, berättar Patrik Kämpe, innovationsrådgivare på The Paper Province.

Med på besöket var (på första bilden från vänster) Patrik Kämpe och Maria Hollander från The Paper Province även Yuqiang Lan, konsul från kinesiska handelsministeriet i Göteborg, Zheng Le, som är vice konsul på handelsministeriet i Göteborg och W. Kine Lin, som arbetar med affärsutveckling mellan Sverige och Kina på Midea Ab.

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer