IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
13 March 2014

Kinesiskt besök i Värmland

Under två dagar har representanter från kinesiska handelsministeriet i Göteborg varit på besök. Syftet var att få en större inblick i skogsindustrin i Värmland. Värd var The Paper Province.

Just nu har de särskilt stort fokus på att hitta moderna tekniker för att rena sina industriella avloppsvatten, som de har stora problem med. De har haft studiebesök vid BillerudKorsnäs, Gruvöns bruk, träffat medlemsföretagen Valmet, COWI och WTC-teknik samt varit på Karlstads universitet. Vid Karlstads universitet träffade de representanter från centrala ledningen, med bland annat rektor Åsa Bergenheim, samt representanter från miljö-, energi- och byggavdelningen. De har även hunnit med att träffa Karlstad kommun och Region Värmland.
– Redan i samband med deras avresa tillbaka till Göteborg så började de diskutera framtida besök och samarbetsmöjligheter med företag i Värmland och Karlstads universitet, berättar Patrik Kämpe, innovationsrådgivare på The Paper Province.

Med på besöket var (på första bilden från vänster) Patrik Kämpe och Maria Hollander från The Paper Province även Yuqiang Lan, konsul från kinesiska handelsministeriet i Göteborg, Zheng Le, som är vice konsul på handelsministeriet i Göteborg och W. Kine Lin, som arbetar med affärsutveckling mellan Sverige och Kina på Midea Ab.

Fler Nyheter

flik
20
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Nationell kraftsamling kring industriell symbios

Paper Province deltog nyligen på en kraftsamling för industriell symbios. Företag, akademi och offentlig sektor från stora delar av landet samlades på Sotenäs Symbioscentrum i Kungshamn för att diskutera hur industriell symbios kan fortsätta utvecklas på både lokal och nationell nivå.

Läs mer
flik
18
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Ecostrate gör guld av avfallet

Nej, det är inte en drink Marina Kristiansson har i glaset. Det är kattströ och en gnutta guld. En kombination som visar vad hennes företag Ecostrate sysslar med – att få andra att inse vilka miljömässiga och ekonomiska vinster de kan göra av sitt avfall. ”Om du kör avfallet till en tipp kostar det dig pengar. Men om du tittar…

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Klänning av papper från Nordic Paper

Smart Textiles vid Högskolan i Borås har tillverkat en klänning av kraftpapper från Nordic Paper.

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Energimyndigheten satsar på vindkraftstorn av trä

Energimyndigheten och ledande industriföretag investerar 4,6 miljoner kronor i företaget Modvions utveckling av 150 meter höga vindkraftstorn i trä, samt byggnationen av en 30 meter hög prototyp.

Läs mer