IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
13 March 2014

Kinesiskt besök i Värmland

Under två dagar har representanter från kinesiska handelsministeriet i Göteborg varit på besök. Syftet var att få en större inblick i skogsindustrin i Värmland. Värd var The Paper Province.

Just nu har de särskilt stort fokus på att hitta moderna tekniker för att rena sina industriella avloppsvatten, som de har stora problem med. De har haft studiebesök vid BillerudKorsnäs, Gruvöns bruk, träffat medlemsföretagen Valmet, COWI och WTC-teknik samt varit på Karlstads universitet. Vid Karlstads universitet träffade de representanter från centrala ledningen, med bland annat rektor Åsa Bergenheim, samt representanter från miljö-, energi- och byggavdelningen. De har även hunnit med att träffa Karlstad kommun och Region Värmland.
– Redan i samband med deras avresa tillbaka till Göteborg så började de diskutera framtida besök och samarbetsmöjligheter med företag i Värmland och Karlstads universitet, berättar Patrik Kämpe, innovationsrådgivare på The Paper Province.

Med på besöket var (på första bilden från vänster) Patrik Kämpe och Maria Hollander från The Paper Province även Yuqiang Lan, konsul från kinesiska handelsministeriet i Göteborg, Zheng Le, som är vice konsul på handelsministeriet i Göteborg och W. Kine Lin, som arbetar med affärsutveckling mellan Sverige och Kina på Midea Ab.

Fler Nyheter

flik
15
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Utveckla ditt företag med agil kompetensutveckling

Qualifier hjälper ledare att utveckla sina verksamheter med hjälp av agil kompetensutveckling. Arbetssättet grundar sig på egna erfarenheter och har utvecklats från den praktiska verkligheten. ”Jag saknade konceptet i mina tidigare yrkesroller som produktionschef och planeringschef,” säger Simon Sachs Ståhl.

Läs mer
flik
12
January
Nyheter
Av: m-wangestam

New name and ownership for Mondi Sunne - from now OptiPack

Mondi Sunne will operate under new ownership and will be named OptiPack AB from 11 January 2018.

Läs mer
flik
8
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Sök sommarjobb på Gruvöns bruk

Sommaren närmar och med den semestertider. Är du över 18 år och på jakt efter sommarjobb? BillerudKorsnäs Gruvöns bruk i Grums har ett stort antal spännande yrken att söka. Missa inte sista ansökningsdag – den 28 februari.

Läs mer