IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
4 December 2017

KAU kompetensutvecklar Nordic Papers personal

Nordic Paper erbjuder sina anställda en utbildning i pappers- och massateknik på Karlstads universitet. Företaget vill bibehålla den höga kunskapsnivån och samtidigt ge de anställda en chans förkovra sig i det de håller på med.

Uppdragsutbildningen är framtagen av universitetet och helt skräddarsydd åt Nordic Paper. Den innehåller både massateknik och pappersteknik.

–  Intresset är mycket stort. Till 20 platser har vi 37 sökande, vilket visar på enormt engagemang och intresse. De som inte får plats den här gången kommer hamna på kölista till kommande kursstarter, säger Lars Löfquist, HR-direktör vid Nordic Paper Bäckhammar AB.

PERSONALVÅRD

Nordic Paper väljer att investera i utbildningen för att ökad teknik kräver utvecklad kunskap hos personalen, men också som ett led i arbetet med personalvård samt en förhoppning om att behålla kompetent personal.

– Vi ser uppdragsutbildning som en del i vår ambition att stärka vårt

samarbete med företag. Speciellt viktigt för oss är den regionala förankringen, säger Lars Järnström, professor i kemiteknik vid Karlstads universitet.

I kursen för Nordic Paper samarbetar universitetet med The Packaging Greenhouse AB i Karlstad som erbjuder kurser inom massa- och papperstillverkning.

MÅNGA TENTERAR

Vid tidigare års utbildningar har i princip samtliga valt att genomföra tentamen vilket genererat 7,5 högskolepoäng.

– Självklart hoppas vi att så många som möjligt av de som valt att gå kursen ska välja att tentera även den här omgången, säger Marie Stenquist, kommunikationsansvarig vid Nordic Paper Bäckhammar AB.

Fler Nyheter

flik
13
December
Nyheter
Av: robert-rundberget

Forskning blev konst

7 december arrangerade Paper Province tillsammans med Karlstads universitet ett unikt vernissage där aktuella forskningsprojekt visades upp som konst på Karlstad CCC. Syftet var att ge näringslivet en inblick i vilken forskning som bedrivs och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.

Läs mer
flik
13
December
Nyheter
Av: m-wangestam

På väg mot studentliv och bi-strömmar i Kina

Om några dagar reser Tobias Söderbom Olsson och Gustav Lilliecreutz till Hong Kong. De har blivit antagna som utbytesstudenter på The Chinese University of Hong Kong. De kommer även utföra ett uppdrag åt Paper Province. ”Vi ska titta på de kinesiska sågverkens produktionskedjor och deras bi-strömmar”, säger Tobias Söderbom Olsson.

Läs mer
flik
11
December
Nyheter
Av: m-wangestam

De spanar efter en stor miljöbov på sjukhuset - plastpåsar

Landstinget i Värmland har pekat ut plastpåsar som en av tio engångsprodukter som ger stora klimatavtryck. Det är bakgrunden till att tjugo personer ger sig ut i verksamheten på sjukhuset för att undersöka hur processerna kring plastpåsar ser ut. ”Vi tittar på problem och utmaningar i en användares verklighet för att ta reda på om det kan skapa bättre lösningar”, säger Camilla Evensson, projektledare på…

Läs mer
flik
6
December
Nyheter
Av: m-wangestam

Stort engagemang för ett hållbart Hammarö

”Bygg nya hus i trä. Gör Hammarö till Sveriges bästa cykelkommun. Gör klimatsmarta upphandlingar i kommunen. Ordna en buss (av trä) som går på biobränsle till Karlstad. Få källsorteringen på Hammarö att fungera.” Kreativiteten flödar på workshopen Klimatsmart Hammarö.

Läs mer