IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
24 November 2017

Internationellt pris till Tillväxtmotorn

Värmländska Tillväxtmotorn har vunnit ett internationellt pris för sitt arbete med att hjälpa små och medelstora företag att växa och öka sin tillväxt. Paper Province har stöttat verksamheten och ett av våra medlemsföretag, Ecostrate, har deltagit i projektet.

– I snitt har bolagen ökat sin lönsamhet med 272 procent under två år, och under första året ökade deras skatteinbetalningar med 8,4 miljoner kronor. Hela samhället tjänar på det här, säger Anette Rhudin.

Priset heter European Entreprise Promotion Awards och delades ut under torsdagskvällen i Tallinn. Tillväxtmotorn vann kategorin “Investing in Entrepreneurial Skills”.

“För bra för att bara låta försvinna”

– Anette och Stina Oja har varit oerhört engagerade och de har varit den egentliga motorn i detta genom att agera som en informell styrelse till de 20 företag som deltagit. Projektet har varit en stor succé och det är egentligen alldeles för bra för att bara låta försvinna, säger Carl Zotterman som representerat Paper Province i Tillväxtmotorns styrgrupp.

Projektet går in i sin slutfas nu men det finnsplaner på en fortsättning, kanske på nationell nivå. Anette Rhudin har mött intresse för metoden i andra länder, till exempel Spanien och Italien.

/Robert Rundberget

 

 

Fler Nyheter

flik
13
December
Nyheter
Av: robert-rundberget

Forskning blev konst

7 december arrangerade Paper Province tillsammans med Karlstads universitet ett unikt vernissage där aktuella forskningsprojekt visades upp som konst på Karlstad CCC. Syftet var att ge näringslivet en inblick i vilken forskning som bedrivs och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.

Läs mer
flik
13
December
Nyheter
Av: m-wangestam

På väg mot studentliv och bi-strömmar i Kina

Om några dagar reser Tobias Söderbom Olsson och Gustav Lilliecreutz till Hong Kong. De har blivit antagna som utbytesstudenter på The Chinese University of Hong Kong. De kommer även utföra ett uppdrag åt Paper Province. ”Vi ska titta på de kinesiska sågverkens produktionskedjor och deras bi-strömmar”, säger Tobias Söderbom Olsson.

Läs mer
flik
11
December
Nyheter
Av: m-wangestam

De spanar efter en stor miljöbov på sjukhuset - plastpåsar

Landstinget i Värmland har pekat ut plastpåsar som en av tio engångsprodukter som ger stora klimatavtryck. Det är bakgrunden till att tjugo personer ger sig ut i verksamheten på sjukhuset för att undersöka hur processerna kring plastpåsar ser ut. ”Vi tittar på problem och utmaningar i en användares verklighet för att ta reda på om det kan skapa bättre lösningar”, säger Camilla Evensson, projektledare på…

Läs mer
flik
6
December
Nyheter
Av: m-wangestam

Stort engagemang för ett hållbart Hammarö

”Bygg nya hus i trä. Gör Hammarö till Sveriges bästa cykelkommun. Gör klimatsmarta upphandlingar i kommunen. Ordna en buss (av trä) som går på biobränsle till Karlstad. Få källsorteringen på Hammarö att fungera.” Kreativiteten flödar på workshopen Klimatsmart Hammarö.

Läs mer