IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
31 October 2017

Forskarkompetens länkas till innovatörers behov – ansök om experthjälp

Baltic Tram är ett projekt med syfte att uppmuntra innovation och entreprenörskap i Östersjöområdet. Forskare på universitet och andra forskningscenter delar med sig av sin experthjälp. Du som företagare får hjälp att lösa utmaningar i utvecklingen av nya produkter eller tjänster.

Är du innovatör i ett litet eller medelstort företag och behöver hjälp med mätningar, studier eller analyser? Då kan du ansöka om experthjälp hos Baltic Tram. De erbjuder teknisk och vetenskaplig expertis från forskare knutna till forskningsanläggningar i Östersjöområdet. Med hjälp av svaren från forskarna får du ny kunskap. Kunskap som kan leda till att både din produkt och process förbättras.

Baltic Trams målsättning är att öka antalet innovationer, smarta specialiseringsstrategier och uppmuntra entreprenörskap.

Ett nätverk av industriella forskningscentra (IReCs) står redo att ge stöd i processen, de kan även hjälpa till med ansökan.
Företag med säte i EU-länder är berättigade att ansöka. Kontakta ett industriellt forskningscenter (IReC) för samråd (Materials Business Center för svenska företag). Mer information om processen och kontaktuppgifter till IReC finns på www.baltic-tram.eu.

Baltic Tram leds av DESY, Deutsches Elektronen-Synchrotron, i samarbete med 14 partners och fem organisationer från Östersjöområdet. Projektet finansieras delvis av EU:s program Interreg Baltic Sea Region.

Fler Nyheter

flik
15
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Utveckla ditt företag med agil kompetensutveckling

Qualifier hjälper ledare att utveckla sina verksamheter med hjälp av agil kompetensutveckling. Arbetssättet grundar sig på egna erfarenheter och har utvecklats från den praktiska verkligheten. ”Jag saknade konceptet i mina tidigare yrkesroller som produktionschef och planeringschef,” säger Simon Sachs Ståhl.

Läs mer
flik
12
January
Nyheter
Av: m-wangestam

New name and ownership for Mondi Sunne - from now OptiPack

Mondi Sunne will operate under new ownership and will be named OptiPack AB from 11 January 2018.

Läs mer
flik
8
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Sök sommarjobb på Gruvöns bruk

Sommaren närmar och med den semestertider. Är du över 18 år och på jakt efter sommarjobb? BillerudKorsnäs Gruvöns bruk i Grums har ett stort antal spännande yrken att söka. Missa inte sista ansökningsdag – den 28 februari.

Läs mer