IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
31 October 2017

Forskarkompetens länkas till innovatörers behov – ansök om experthjälp

Baltic Tram är ett projekt med syfte att uppmuntra innovation och entreprenörskap i Östersjöområdet. Forskare på universitet och andra forskningscenter delar med sig av sin experthjälp. Du som företagare får hjälp att lösa utmaningar i utvecklingen av nya produkter eller tjänster.

Är du innovatör i ett litet eller medelstort företag och behöver hjälp med mätningar, studier eller analyser? Då kan du ansöka om experthjälp hos Baltic Tram. De erbjuder teknisk och vetenskaplig expertis från forskare knutna till forskningsanläggningar i Östersjöområdet. Med hjälp av svaren från forskarna får du ny kunskap. Kunskap som kan leda till att både din produkt och process förbättras.

Baltic Trams målsättning är att öka antalet innovationer, smarta specialiseringsstrategier och uppmuntra entreprenörskap.

Ett nätverk av industriella forskningscentra (IReCs) står redo att ge stöd i processen, de kan även hjälpa till med ansökan.
Företag med säte i EU-länder är berättigade att ansöka. Kontakta ett industriellt forskningscenter (IReC) för samråd (Materials Business Center för svenska företag). Mer information om processen och kontaktuppgifter till IReC finns på www.baltic-tram.eu.

Baltic Tram leds av DESY, Deutsches Elektronen-Synchrotron, i samarbete med 14 partners och fem organisationer från Östersjöområdet. Projektet finansieras delvis av EU:s program Interreg Baltic Sea Region.

Fler Nyheter

flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer
flik
14
November
Nyheter
Av: m-wangestam

”Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen”

”Så otroligt spännande”, säger Maria Hollander, vd i Paper Province, och lämnar över micken till Jens Otterstedt på Nordic Paper. Maria och alla andra i den nästan fullsatta Lars Lerin-salen på Karlstad CCC ska få höra om hur det gick till när Kina kom till Värmland.

Läs mer