IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
8 June 2015

Fly Green Fund har öppnat e-butik

I fredags, på världsmiljödagen, öppnade Fly Green Fund sin e-butik och lanserade samtidigt webbplatsen www.flygreenfund.se. Fonden är till för att jämna ut priset vid flygning med biobränsle och på webbsidan kan man bland annat förmånligt köpa en "grön" biljett till Almedalen.

Fly Green Fund arbetar för att samla in pengar för att möjliggöra miljövänlig flygning utan att kostnaden skjuter i höjden för resenären.
–  Pengarna som kommer in i fonden kommer att användas för att köpa bioflygbränsle för flygningar under hösten. Våra partners SAS, Malmö Aviation och Sverigeflyg i samarbete med Swedavia, kommer också att genomföra flera flygningar på bioflygbränsle till Almedalen, berättar Maria Fiskerud.

FLYG MED BIOBRÄNSLE

I fredags lanserades webbpalatsen www.flygreenfund.se, innehållande information och en e-butik.
– I vår e-butik kan Almedalsresenärer gå in och köpa en biobiljett som täcker kostnaden för bioflygbränsle enkelväg till Almedalen. Kostnaden är 150 kronor per biobiljett. Vi gör det här för att se hur stort intresse det är från allmänhet, näringsliv och politiker att flyga på bioflygbränsle.

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer