IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
8 June 2015

Fly Green Fund har öppnat e-butik

I fredags, på världsmiljödagen, öppnade Fly Green Fund sin e-butik och lanserade samtidigt webbplatsen www.flygreenfund.se. Fonden är till för att jämna ut priset vid flygning med biobränsle och på webbsidan kan man bland annat förmånligt köpa en "grön" biljett till Almedalen.

Fly Green Fund arbetar för att samla in pengar för att möjliggöra miljövänlig flygning utan att kostnaden skjuter i höjden för resenären.
–  Pengarna som kommer in i fonden kommer att användas för att köpa bioflygbränsle för flygningar under hösten. Våra partners SAS, Malmö Aviation och Sverigeflyg i samarbete med Swedavia, kommer också att genomföra flera flygningar på bioflygbränsle till Almedalen, berättar Maria Fiskerud.

FLYG MED BIOBRÄNSLE

I fredags lanserades webbpalatsen www.flygreenfund.se, innehållande information och en e-butik.
– I vår e-butik kan Almedalsresenärer gå in och köpa en biobiljett som täcker kostnaden för bioflygbränsle enkelväg till Almedalen. Kostnaden är 150 kronor per biobiljett. Vi gör det här för att se hur stort intresse det är från allmänhet, näringsliv och politiker att flyga på bioflygbränsle.

Fler Nyheter

flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ni vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Två års studier ledde direkt till drömjobbet som mälderist

Selma Sehalic stormtrivs på mälderiet på Gruvöns bruk. Men den första veckan på det nya jobbet var omtumlande. En helt ny miljö jämfört med kontoren som hon var van vid. ”Det är så stort och man kan lätt gå vilse. Det första steget var att hitta från omklädningsrummet till min arbetsplats.”

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

SOMAS får ny rekordorder - del av BillerudKorsnäs miljardsatsning på Gruvön

SOMAS i Säffle, har slutit ett ramavtal med BillerudKorsnäs gällande Hand-, Regler, On/Off- och Spjällbackventiler för byggnationen av ny kartongmaskin (KM7) vid BillerudKorsnäs anläggning Gruvön i Grums. Det är den största ordern i SOMAS historia sett till antal ventiler och innebär löpande leveranser under ett år med första leverans hösten 2017.

Läs mer
flik
16
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Tre Paper province-företag i Treesearch

I onsdags offentliggjordes den nationella forskningsplattformen Treesearch. Satsningen stöds av Vinnova med 70 miljoner kronor, vilket gör den till den största skogliga forskningsinsatsen någonsin i Sverige. Tre av Paper Province medlemsföretag deltar i projektet.

Läs mer