IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
8 June 2015

Fly Green Fund har öppnat e-butik

I fredags, på världsmiljödagen, öppnade Fly Green Fund sin e-butik och lanserade samtidigt webbplatsen www.flygreenfund.se. Fonden är till för att jämna ut priset vid flygning med biobränsle och på webbsidan kan man bland annat förmånligt köpa en "grön" biljett till Almedalen.

Fly Green Fund arbetar för att samla in pengar för att möjliggöra miljövänlig flygning utan att kostnaden skjuter i höjden för resenären.
–  Pengarna som kommer in i fonden kommer att användas för att köpa bioflygbränsle för flygningar under hösten. Våra partners SAS, Malmö Aviation och Sverigeflyg i samarbete med Swedavia, kommer också att genomföra flera flygningar på bioflygbränsle till Almedalen, berättar Maria Fiskerud.

FLYG MED BIOBRÄNSLE

I fredags lanserades webbpalatsen www.flygreenfund.se, innehållande information och en e-butik.
– I vår e-butik kan Almedalsresenärer gå in och köpa en biobiljett som täcker kostnaden för bioflygbränsle enkelväg till Almedalen. Kostnaden är 150 kronor per biobiljett. Vi gör det här för att se hur stort intresse det är från allmänhet, näringsliv och politiker att flyga på bioflygbränsle.

Fler Nyheter

flik
22
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Klusterlunch på expansiva Triton Valsteknik

Det är en positiv stämning i lunchrummet på Triton Valsteknik. Valsföretaget på Nyängen utanför Grums är värdar på Paper Province klusterlunch och över tjugo hungriga gäster har kommit för att äta god mat, nätverka och gå på rundvandring i fabriken.

Läs mer
flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer