IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
27 September 2017

Elever på Brobygrafiska vinnare i internationell förpackningstävling

Vi gratulerar Marie Falk, Lisa Dahlström och Henrik Bergqvist som går andra året på yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsdesigner på Brobygrafiska i Sunne. De är vinnare i den internationella tävlingen Pro Carton Young Designers Award 2017.  "Innovativt, professionellt och med ett hållbart koncept", skriver juryn i sin motivering.

Marie Falk, Lisa Dahlström och Henrik Bergqvist  prisades för sin formgivning av en förpackning till hårinpackning och fick ta emot priset vid en gala i Salzburg i Österrike förra veckan.

– Vi ville tänka hållbarhet hela vägen från produktion, användning och återvinning. Vi ville utesluta plast, men också minska avfallet. Vi tänkte mycket på målgruppen och hur världen omkring oss ser ut, för att hitta ett koncept som skulle locka. Tävlingen har varit en fantastisk möjlighet för oss att få nya kontakter och att lära oss mer om kartonglösningar, säger teamet bakom förpackningen.

Juryns motivering lyder:
“An innovative idea, professionally executed, that will stand out on the shelf because of its impressive presentation of the product – with great branding potential. The concept is highly sustainable and shows a lot of in-depth work, a complete piece of work, totally, even holistically thought through.”

Pro Carton Young Designers Award en stor tävling för förpackningsdesign i Europa. Det här var femtonde året som unga designers fick visa upp sig och kom ett steg närmare en professionell karriär.

Fler Nyheter

flik
20
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Nationell kraftsamling kring industriell symbios

Paper Province deltog nyligen på en kraftsamling för industriell symbios. Företag, akademi och offentlig sektor från stora delar av landet samlades på Sotenäs Symbioscentrum i Kungshamn för att diskutera hur industriell symbios kan fortsätta utvecklas på både lokal och nationell nivå.

Läs mer
flik
18
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Ecostrate gör guld av avfallet

Nej, det är inte en drink Marina Kristiansson har i glaset. Det är kattströ och en gnutta guld. En kombination som visar vad hennes företag Ecostrate sysslar med – att få andra att inse vilka miljömässiga och ekonomiska vinster de kan göra av sitt avfall. ”Om du kör avfallet till en tipp kostar det dig pengar. Men om du tittar…

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Klänning av papper från Nordic Paper

Smart Textiles vid Högskolan i Borås har tillverkat en klänning av kraftpapper från Nordic Paper.

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Energimyndigheten satsar på vindkraftstorn av trä

Energimyndigheten och ledande industriföretag investerar 4,6 miljoner kronor i företaget Modvions utveckling av 150 meter höga vindkraftstorn i trä, samt byggnationen av en 30 meter hög prototyp.

Läs mer