IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
31 October 2016

El och biodrivmedel är framtidens soppa för fordon

Transport är nödvändigt, det är det som gör att vi kan leva och äta som vi gör. Men det är också viktigt att det görs på ett ansvarsfullt och hållbart vis. För att öka medvetenheten om detta och driva processen mot en fossilfri transport framåt arrangerades konferensen HållbarLogistik.nu i fredags. Närmare 30 personer samlades för att lyssna till föredrag och samverka i frågan om hur logistiken kan göras hållbar.

I framtiden kommer bilar att sväva, vara osynliga, gå på räls, vara tillverkade av cellulosa (trä), kunna ta oss jorden runt på sex timmar och gå helt på el eller biodrivmedel. Eller? Nja, det återstår att se. Ett par av påståendena vet vi dock är sanna, bland annat befinner vi oss i startgroparna mot att göra samhället fossilfritt.

Enligt Olle Hådell, konsult inom miljö, fordon och bränslen, har Sverige förutsättningarna som krävs för att göra fordonsflottan fri från fossila drivmedel.
– Vi har alla chanser att vara världsledande inom det här, säger han.

Biodrivmedel behövs

Olle spår att el och biodrivmedel kommer ha en betydande roll i framtiden.
– Utvecklingen av batterifordon har gått snabbt bland personbilar, men blir även vanligare bland bussar, konstaterar han.
Och när det kommer till biodrivmedel består diesel redan idag till 17 procent av det.

Enligt Olles framtidsspaning kommer el att vara nummer ett för personbilar och biobränsle kommer att spela en större roll för tunga fordon. El är i dagsläget drivmedlet med minst klimatpåverkan, tätt följd av biodrivmedel.

De två vanligaste påståenden som talar emot biodrivmedel som första alternativ är “eldrift är miljömässigt överlägset” och “biomassa används effektivare i värme- och elproduktion än i fordon”. Dock är det inte så enkelt.
– Även en mycket framgångsrik elektrifiering skulle inte räcka till. Vi behöver biodrivmedel. Mycket kommer att hända, vi har helt kart ett spännande decennium framför oss, konstaterar han.

Under HållbarLogistik.nu fick deltagarna även lyssna till Lars Mejern Larsson (s) som berättade om regelverk kring dispensfordon och bränsle. Han nämnde bland annat att regeringen satsar 100 miljoner mer inom området, att man arbetar för att öka säkerheten på vägarna och att arbetet kring vikten på tunga fordon pågår.

När det kommer till fossilfria transporter är regeringen väl medvetna om att stora investeringar behöver göras.
– Vi har en enorm potential att utveckla framtidens bränsle i Sverige, så som biodrivmedel. Vi tycker att det är viktigt att ligga i framkant med miljövänlig transport, konstaterar han.

“Fyra grader – nio miljarder”

I takt med att befolkningen ökar stiger temperaturen. FN beräknar att vi 2030 kommer att vara 8,5 miljarder och 9,7 miljarder år 2050.
– Jag brukar prata om fyra grader – nio miljarder. För att minska klimatförändringarna måste vi bli fossilfria och använda förnyelsebara råvaror. Samtidigt blir vi så många fler som ska konsumera, dessutom fler som får bättre ekonomi. Det gör att vi måste vara mycket bättre på att använda resurserna. Tar vi ner ett träd måste vi verkligen använda alla delar för att minimera spill. Det är inte det faktum att vi blir fler som i ett direkt samband orsakar klimatförändringen, det är redan nu ett faktum, säger Maria Hollander, vd på Paper Province.

En del i detta arbete är att skapa hållbara värdekedjor.
– Genom att få olika aktörer att prata med varandra, som nu, gör att man kan få effektivare värdekedjor, säger Maria.
På så vis främjas arbetet mot ett fossilfritt samhälle. Det är just dessa anledningar som Paper Proince, VSV Frakt och Sveriges Åkeriföretag tillsammans arrangerade konferensen Hållbar Logistik.nu. Förhoppningen var att driva utvecklingen av hållbar logistik framåt genom att sätta fokus på de områden som vi anser vara avgörande för framgång – det vill säga biodrivmedel.

Bland dagens talare fans även Fredrik Söderström, vd, VSV Frakt och Lennart Cider, Volvo Group Trucks technology. Det var en bra bredd på föredragshållarna som gav en god inblick i branschen och dess potential och framtida förändringar.

Vill du veta mer om HållbarLogistik.nu, ta del av presentationsunderlag och se fler bilder? Besök då HållbarLogistik.nu

 

hallbarlogistik-webb-3

hallbarlogistik-webb-7

hallbarlogistik-webb-11

hallbarlogistik-webb-15

hallbarlogistik-webb-12

 

Fler Nyheter

flik
24
March
Nyheter
Av: robert-rundberget

Chalmers-ingenjörer invaderar

Som arrangör av Chalmersresan ler jag inombords när jag råkar höra en student berätta för en medresenär att ”Jag vill gärna jobba med någon form av träförädling i framtiden, för det skulle kännas helt rätt i magen att arbeta med en miljövänlig råvara”. Jag hoppas att det är precis sådana tankar som kommer motivera dagens studenter i deras framtida yrkesval,…

Läs mer
flik
17
March
Nyheter
Av: m-hilden

Produktionsökning och spännande förpackningsprojekt på Rottneros bruk

På Rottneros i Sunne är det mycket som händer. Bruket är i full gång med Agenda 500, en långsiktig industriell plan för att öka kapaciteten. Sedan starten i maj 2015 har man redan tagit stora kliv. Från en kapacitet på 157 000 ton pappersmassa 2016 är den för tillfället 173 000 ton och fortsätter mot målet på 200 000 ton…

Läs mer
flik
15
March
Nyheter
Av: robert-rundberget

EFFEKTIVARE TESTMETODER MED NYTT SAMARBETE

UMV och Packaging Greenhouse har startat ett samarbete för att erbjuda kunderna möjligheter att pilotköra ny teknik inom bestrykning och i realtid mäta och utvärdera resultatet. – På sikt vill vi bygga ett helt Coating Competence Centre, berättar Ronnie Andersson, vd på UMV Coating Systems i Säffle.

Läs mer
flik
14
March
Nyheter
Av: m-hilden

Daniel Nilsson vann årets frågetävling vid Hotspot

Vid Hotspot varje år arrangerar Paper Province en frågetävling som tar besökarna från vår monter vidare till samtliga medlemsföretag på plats. Genom att låta studenterna svara på en fråga om varje företag är de med och tävlar – år om om ett presentkort på Mitt i City. Årets vinnare, med alla rätt, blev Daniel Nilsson.

Läs mer