IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
26 September 2017

De satsar på jämställt ledarskap för ökad tillväxt

Här ser ni ett gäng som satsar på ökad innovations- och konkurrenskraft, som vill vara attraktiva arbetsgivare och därmed säkra kompetensförsörjningen i framtiden. Hur gör de? Jo, de vågar jobba med sina egna normer och beteenden.

Engagerade vd:ar och platschefer från åtta företag samlades hos Paper Province. Det var den första workshopen i ledarskapsprogrammet ”Inkluderande ledarskap”. Syftet är att företagen ska inkludera jämställdhet och mångfald i utvecklingsarbetet för att säkra kompetensförsörjningen och öka innovations- och konkurrenskraften i bolagen.

– Forskningen visar att 70 procent av de högutbildade är kvinnor, men det syns inte bland de anställda i vår bransch. Vi behöver rekrytera från hela befolkningen för att klara kompetensförsörjningen i framtiden. De företag som tar tag i de här frågorna kommer att se det på sista raden, säger Melinda From, processledare på Paper Province.

Ökad attraktionskraft

Genom att satsa på inkluderande ledarskap ökar attraktionskraften på arbetsmarknaden.

– Unga i dag söker ett sammanhang mer än ett arbete. Därför är det viktigt att man arbetar med jämlikhet, likabehandling och hållbarhet. Bolag som har en värdegrund som inkluderar de aspekterna kommer stå starkare i konkurrensen om den bästa arbetskraften.

Dagens utbildning följs upp med ett ledarskapsprogram med tre workshops med chefer på bolagen och mynnar ut i en strategidag under våren 2018.

Utbildningen är en av insatserna i Klimatsmart innovation, ett treårigt projekt finansierat av Tillväxtverket med syfte att öka innovationen i små och medelstora företag.

Konsulterna Marita Svensson och Anders Warpman från Näringslivets ledarskapsakademi håller i utbildningen. De jobbar utefter processmodellen GoGenius som fokuserar på att skapa lönsamma organisationer med hjälp av ett tydligt genus- och mångfaldsperspektiv.

Platser kvar

Är ni intresserade av att vara med? Det finns fortfarande några platser kvar. Nästa seminarietillfälle är den 26 oktober. Hör av er till Melinda From på Paper Province.

De här företagen deltar i utbildningen:

  • Cellcomb
  • Triton Valsteknik
  • Aspervall Instrument
  • Brobygrafiska
  • VSV Frakt
  • The Packaging Greenhouse
  • Marvaco
  • Valmet

 

 

 

Fler Nyheter

flik
15
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Utveckla ditt företag med agil kompetensutveckling

Qualifier hjälper ledare att utveckla sina verksamheter med hjälp av agil kompetensutveckling. Arbetssättet grundar sig på egna erfarenheter och har utvecklats från den praktiska verkligheten. ”Jag saknade konceptet i mina tidigare yrkesroller som produktionschef och planeringschef,” säger Simon Sachs Ståhl.

Läs mer
flik
12
January
Nyheter
Av: m-wangestam

New name and ownership for Mondi Sunne - from now OptiPack

Mondi Sunne will operate under new ownership and will be named OptiPack AB from 11 January 2018.

Läs mer
flik
8
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Sök sommarjobb på Gruvöns bruk

Sommaren närmar och med den semestertider. Är du över 18 år och på jakt efter sommarjobb? BillerudKorsnäs Gruvöns bruk i Grums har ett stort antal spännande yrken att söka. Missa inte sista ansökningsdag – den 28 februari.

Läs mer