IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
26 September 2017

De satsar på jämställt ledarskap för ökad tillväxt

Här ser ni ett gäng som satsar på ökad innovations- och konkurrenskraft, som vill vara attraktiva arbetsgivare och därmed säkra kompetensförsörjningen i framtiden. Hur gör de? Jo, de vågar jobba med sina egna normer och beteenden.

Engagerade vd:ar och platschefer från åtta företag samlades hos Paper Province. Det var den första workshopen i ledarskapsprogrammet ”Inkluderande ledarskap”. Syftet är att företagen ska inkludera jämställdhet och mångfald i utvecklingsarbetet för att säkra kompetensförsörjningen och öka innovations- och konkurrenskraften i bolagen.

– Forskningen visar att 70 procent av de högutbildade är kvinnor, men det syns inte bland de anställda i vår bransch. Vi behöver rekrytera från hela befolkningen för att klara kompetensförsörjningen i framtiden. De företag som tar tag i de här frågorna kommer att se det på sista raden, säger Melinda From, processledare på Paper Province.

Ökad attraktionskraft

Genom att satsa på inkluderande ledarskap ökar attraktionskraften på arbetsmarknaden.

– Unga i dag söker ett sammanhang mer än ett arbete. Därför är det viktigt att man arbetar med jämlikhet, likabehandling och hållbarhet. Bolag som har en värdegrund som inkluderar de aspekterna kommer stå starkare i konkurrensen om den bästa arbetskraften.

Dagens utbildning följs upp med ett ledarskapsprogram med tre workshops med chefer på bolagen och mynnar ut i en strategidag under våren 2018.

Utbildningen är en av insatserna i Klimatsmart innovation, ett treårigt projekt finansierat av Tillväxtverket med syfte att öka innovationen i små och medelstora företag.

Konsulterna Marita Svensson och Anders Warpman från Näringslivets ledarskapsakademi håller i utbildningen. De jobbar utefter processmodellen GoGenius som fokuserar på att skapa lönsamma organisationer med hjälp av ett tydligt genus- och mångfaldsperspektiv.

Platser kvar

Är ni intresserade av att vara med? Det finns fortfarande några platser kvar. Nästa seminarietillfälle är den 26 oktober. Hör av er till Melinda From på Paper Province.

De här företagen deltar i utbildningen:

  • Cellcomb
  • Triton Valsteknik
  • Aspervall Instrument
  • Brobygrafiska
  • VSV Frakt
  • The Packaging Greenhouse
  • Marvaco
  • Valmet

 

 

 

Fler Nyheter

flik
20
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Nationell kraftsamling kring industriell symbios

Paper Province deltog nyligen på en kraftsamling för industriell symbios. Företag, akademi och offentlig sektor från stora delar av landet samlades på Sotenäs Symbioscentrum i Kungshamn för att diskutera hur industriell symbios kan fortsätta utvecklas på både lokal och nationell nivå.

Läs mer
flik
18
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Ecostrate gör guld av avfallet

Nej, det är inte en drink Marina Kristiansson har i glaset. Det är kattströ och en gnutta guld. En kombination som visar vad hennes företag Ecostrate sysslar med – att få andra att inse vilka miljömässiga och ekonomiska vinster de kan göra av sitt avfall. ”Om du kör avfallet till en tipp kostar det dig pengar. Men om du tittar…

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Klänning av papper från Nordic Paper

Smart Textiles vid Högskolan i Borås har tillverkat en klänning av kraftpapper från Nordic Paper.

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Energimyndigheten satsar på vindkraftstorn av trä

Energimyndigheten och ledande industriföretag investerar 4,6 miljoner kronor i företaget Modvions utveckling av 150 meter höga vindkraftstorn i trä, samt byggnationen av en 30 meter hög prototyp.

Läs mer