IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
4 March 2015

Cowis Pär Hammarberg kan bli årets vd

Pär Hammarberg, vd på Cowi, har nominerats till Årets vd 2015 av Universum. De uppmärksammar varje år arbetsgivare och personer som anstränger sig lite extra för att bygga och kommunicera ett starkt Employer Brand.

Priset Årets vd är nytt för i år. Det tilldelas en vd som förstår vikten av ett aktivt arbete med talangfrågor. Det innebär att det går till någon som visar ett starkt engagemang i frågorna och ett aktivt stöd till de som ansvarar för organisationens talangarbete.

Totalt har åtta personer nominerats. En av dem Cowis vd Pär Hammarberg.

Motiveringen lyder
“Denna person har på ett tydligt sätt lyft employer branding-frågorna som avgörande för företagets framtida utveckling. Han har även gett HR-avdelningen sitt fulla stöd i deras arbete för att bygga och stärka företagets employer brand, och resultaten har inte låtit vänta på sig. Organisationen har gjort en enastående resa och stigit i attraktivitet bland de eftertraktade ingenjörerna. Denna VD är en sann inspirationskälla för andra VD:ar i Sverige.”

Här kan du läsa mer om Universum Awards.

Pär Hammarberg

Hela listan på de nominerade
Pär Hammarberg, Cowi
Håkan Buskhe, Saab
Hans Kreisel, Skellefteå Kraft
Karl-Johan Persson, H&M
Lars Wretman, Väderstad
Magnus Hall, Vattenfall
Nicholas Högberg, 3
Pierre Olofsson, Skanska

 

 

Fler Nyheter

flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer
flik
14
November
Nyheter
Av: m-wangestam

”Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen”

”Så otroligt spännande”, säger Maria Hollander, vd i Paper Province, och lämnar över micken till Jens Otterstedt på Nordic Paper. Maria och alla andra i den nästan fullsatta Lars Lerin-salen på Karlstad CCC ska få höra om hur det gick till när Kina kom till Värmland.

Läs mer