IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
24 April 2014

Best Practice till Teknikcollege Värmland

Samverkansföretagen inom Teknikcollege Värmland är utsedda till Best practice för deras starka och aktiva engagemang för regionens industrirelevanta utbildningar. De har tagit en aktiv roll i att påverka förutsättningarna för industrirelevanta utbildningar och för att säkra sin framtida kompetensförsörjning.

Under årets första månader har regional och lokala styrgrupper visat stort engagemang för de tekniskt inriktade utbildningarna i regionen. I Säffle-Åmål satsar kommun och företag nu på att utveckla det tidigare nedläggningshotade industritekniska programmet efter högljudda protester från den lokala styrgruppen. Samtidigt skrev styrgruppen i Hagfors en debattartikel kring det framtida behovet av kompetens inom industrin. Syftet var att uppmärksamma allmänheten och föräldrar om karriärmöjligheterna inom teknik- och industrisektorn inför gymnasievalet.

Värmland är ett gott exempel som visar på vilken påverkanskraft som ges när näringsliv och skola samverkar. Kvartalsvis utser Teknikcollege styrelsens arbetsutskott ett Best practice från regionerna som visar särskilt goda exempel på samverkan utifrån kriterierna samt föreningens prioriterade områden och där regionen också fått bra genomslagskraft hos media.

http://teknikcollege.se/

Fler Nyheter

flik
13
December
Nyheter
Av: robert-rundberget

Forskning blev konst

7 december arrangerade Paper Province tillsammans med Karlstads universitet ett unikt vernissage där aktuella forskningsprojekt visades upp som konst på Karlstad CCC. Syftet var att ge näringslivet en inblick i vilken forskning som bedrivs och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.

Läs mer
flik
13
December
Nyheter
Av: m-wangestam

På väg mot studentliv och bi-strömmar i Kina

Om några dagar reser Tobias Söderbom Olsson och Gustav Lilliecreutz till Hong Kong. De har blivit antagna som utbytesstudenter på The Chinese University of Hong Kong. De kommer även utföra ett uppdrag åt Paper Province. ”Vi ska titta på de kinesiska sågverkens produktionskedjor och deras bi-strömmar”, säger Tobias Söderbom Olsson.

Läs mer
flik
11
December
Nyheter
Av: m-wangestam

De spanar efter en stor miljöbov på sjukhuset - plastpåsar

Landstinget i Värmland har pekat ut plastpåsar som en av tio engångsprodukter som ger stora klimatavtryck. Det är bakgrunden till att tjugo personer ger sig ut i verksamheten på sjukhuset för att undersöka hur processerna kring plastpåsar ser ut. ”Vi tittar på problem och utmaningar i en användares verklighet för att ta reda på om det kan skapa bättre lösningar”, säger Camilla Evensson, projektledare på…

Läs mer
flik
6
December
Nyheter
Av: m-wangestam

Stort engagemang för ett hållbart Hammarö

”Bygg nya hus i trä. Gör Hammarö till Sveriges bästa cykelkommun. Gör klimatsmarta upphandlingar i kommunen. Ordna en buss (av trä) som går på biobränsle till Karlstad. Få källsorteringen på Hammarö att fungera.” Kreativiteten flödar på workshopen Klimatsmart Hammarö.

Läs mer