IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
24 April 2014

Best Practice till Teknikcollege Värmland

Samverkansföretagen inom Teknikcollege Värmland är utsedda till Best practice för deras starka och aktiva engagemang för regionens industrirelevanta utbildningar. De har tagit en aktiv roll i att påverka förutsättningarna för industrirelevanta utbildningar och för att säkra sin framtida kompetensförsörjning.

Under årets första månader har regional och lokala styrgrupper visat stort engagemang för de tekniskt inriktade utbildningarna i regionen. I Säffle-Åmål satsar kommun och företag nu på att utveckla det tidigare nedläggningshotade industritekniska programmet efter högljudda protester från den lokala styrgruppen. Samtidigt skrev styrgruppen i Hagfors en debattartikel kring det framtida behovet av kompetens inom industrin. Syftet var att uppmärksamma allmänheten och föräldrar om karriärmöjligheterna inom teknik- och industrisektorn inför gymnasievalet.

Värmland är ett gott exempel som visar på vilken påverkanskraft som ges när näringsliv och skola samverkar. Kvartalsvis utser Teknikcollege styrelsens arbetsutskott ett Best practice från regionerna som visar särskilt goda exempel på samverkan utifrån kriterierna samt föreningens prioriterade områden och där regionen också fått bra genomslagskraft hos media.

http://teknikcollege.se/

Fler Nyheter

flik
21
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Papper vs plast och glas - vilket förpackningsmaterial är miljövänligast?

Olika material har olika egenskaper som gör dem olika lämpade för att innehålla olika produkter och livsmedel. Frågan är: vilket material är miljövänligast om man räknar in förpackningens hela livscykel från tillverkning till användning och återvinning. Så här säger forskarna vid Karlstads universitet.

Läs mer
flik
20
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Nytt butikskoncept med enbart träprodukter

“Trä” Så heter en ny butik som slagit upp sina portar i Inre Hamn i Karlstad. Och sortimentet är precis vad namnet lovar.

Läs mer
flik
19
September
Nyheter
Av: m-wangestam

Projektengagemang expanderar i Indien

Paper Province medlemsföretag Projektengagemang har vunnit flera nya internationella order. De nya uppdragen betyder bland annat att de får fortsatt förtroende att konstruera ett industriellt vattenreningsverk i Saudiarabien samt ett värmekraftverk i Indien.

Läs mer
flik
19
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Stora Enso Skoghalls bruk firar 100 år

När ett av Värmlands största företag i förra veckan fyllde hundra år firade de med att bjuda sina anställda på familjedag i Mariebergsskogen och festkväll med trerätters på Karlstad CCC. Dessutom bjöds politiker och beslutsfattare in till ett halvdagsseminarium om hållbar utveckling, där bland andra Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall pratade om bioekonomins potential.

Läs mer