IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
17 November 2014

Apecs nytt medlemsföretag

Vissa personer har hur mycket energi som helst. Som studiekamraterna Karl Torgå och Per Kilman, som vid sidan av sina civilingenjörsstudier på Karlstads universitet nyligen startade aktiebolaget Apecs Studentkonsulter. Ett konsultbolag som anställer universitetsstudenter för att utföra konsultuppdrag i näringslivet.

– Vi kände oss isolerade uppe på universitetet med bristande koppling till näringslivet i regionen. Vi startade Apecs för att skapa en plattform där studenter och näringsliv kan integreras på ett bättre sätt. Studenterna har nu möjligheten att komma ut i verkligheten och praktisera sina teoretiska kunskaper samt knyta kontakter, vilket förbereder dem bättre för ett framtida arbete. Företagen får en önskad utmaning löst av drivna studenter samtidigt som de får möjlighet att prova på framtidens medarbetare, resonerar Per.
– Det finns liknande konsultföretag i exempelvis Lund och Uppsala, vi ville inte att Karlstad skulle vara sämre, fyller Karl i. Vi differentierar oss mot andra studentkonsultföretag genom att vi är studentnära och att vi kan sätta ihop team med de kompetenser som behövs för att lösa även större uppgifter.

Många kompetenser

Till sin hjälp har de studenterna på Karlstads universitets olika utbildningar. Där finns bland annat civilingenjörer, ekonomer, kommunikatörer, formgivare, marknadsförare, energi- och miljövetare och IT-studenter.

– Vi kan hjälpa till med exempelvis förundersökningar, förstudier, marknadsanalyser, bygga webbplatser och appar och mycket annat, berättar Karl.

Fyra projekt igång

Hittills har de hunnit avsluta tre uppdrag och just nu har företaget fyra projekt igång. Där ett projekt går ut på att göra ett antal energirådgivningsbesök hos företag och fastighetsägare på uppdrag av Region Värmland.
– Ett jättekul uppdrag där syftet är att öka förståelsen för vad som kan göras för att spara energi, och där de studenter som deltar fick börja med att genomgå en utbildning, säger Karl.

Framöver kommer Per och Karl jobba vidare med att driva in fler projekt till företaget och värva fler duktiga studentkonsulter.
– Vi kommer också ta in fler studenter som kan hjälpa till att sköta företaget. Apecs ska fortsätta vara studentnära för att skapa största möjliga värde för både studenter och näringsliv, menar Karl.

Varför gick ni med i Paper Province?
– Pappers- och massaindustrin spelar en stor roll i näringslivet i Värmland och närliggande län. Genom att vara medlem så öppnas fler dörrar för våra studenter att knyta kontakter med andra medlemmar i Paper Province. Vi hoppas att vårt medlemskap kan bidra till kompetensförsörjningen i regionen då fler studenter kan komma i kontakt med branschen i ett tidigare skede.

Fler Nyheter

flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer
flik
14
November
Nyheter
Av: m-wangestam

”Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen”

”Så otroligt spännande”, säger Maria Hollander, vd i Paper Province, och lämnar över micken till Jens Otterstedt på Nordic Paper. Maria och alla andra i den nästan fullsatta Lars Lerin-salen på Karlstad CCC ska få höra om hur det gick till när Kina kom till Värmland.

Läs mer