IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
28 September 2017

Almi har pengar kvar till bra idéer

Almi erbjuder både bidrag och lån till nytänkande utvecklingsprojekt i värmländska företag. Har du en förändring på gång så finns pengar kvar att söka för 2017, så kallade förstudiemedel och anpassade lån.

 

Förstudiemedel är ett bidrag för utveckling av idéer i tidiga skeden. Det kan användas till exempelvis tester, prototypframtagningar, marknadsundersökningar, utredningar och pilotversioner. Bidraget kan sökas av både privatpersoner och företag och ger en bra skjuts på projektet. Maxbeloppet är 50 000 kronor. Vanligtvis ligger det på mellan 10 000 – 30 000 kronor.

Behövs mer kapital för utveckling i ett senare skede har Almi även lånemöjligheter, de anpassade lånen ligger vanligtvis på runt 750 000 kronor.

Almi erbjuder även kostnadsfri rådgivning i projektets utvecklingsprocess.

Fler Nyheter

flik
20
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Nationell kraftsamling kring industriell symbios

Paper Province deltog nyligen på en kraftsamling för industriell symbios. Företag, akademi och offentlig sektor från stora delar av landet samlades på Sotenäs Symbioscentrum i Kungshamn för att diskutera hur industriell symbios kan fortsätta utvecklas på både lokal och nationell nivå.

Läs mer
flik
18
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Ecostrate gör guld av avfallet

Nej, det är inte en drink Marina Kristiansson har i glaset. Det är kattströ och en gnutta guld. En kombination som visar vad hennes företag Ecostrate sysslar med – att få andra att inse vilka miljömässiga och ekonomiska vinster de kan göra av sitt avfall. ”Om du kör avfallet till en tipp kostar det dig pengar. Men om du tittar…

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Klänning av papper från Nordic Paper

Smart Textiles vid Högskolan i Borås har tillverkat en klänning av kraftpapper från Nordic Paper.

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Energimyndigheten satsar på vindkraftstorn av trä

Energimyndigheten och ledande industriföretag investerar 4,6 miljoner kronor i företaget Modvions utveckling av 150 meter höga vindkraftstorn i trä, samt byggnationen av en 30 meter hög prototyp.

Läs mer