IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
  • image-slider
  • image-slider
  • image-slider
  • image-slider
13 March 2015

100° varmt i Karlstad

Idag var det hett på Karlstad CCC. Näringslivsforumet 100° lockade tusentals till mässan. På plats fanns drygt 60 företag med som utställare. Paper Province var ett av dem som deltog i Innovation Parks gemensamma monter.

De som fanns på plats när näringslivsforumet 100 grader arrangerades för första gången hade inte bara möjlighet att mingla runt bland närmare 60 utställare, utan kunde även ta del av omkring 30 presentationer. Bland de som höll föredrag fanns bland annat Maria Hollander, Paper Province vd. Inför publiken svarade hon på frågor från Helena Wiktelius som bland annat lyfte frågan om skogens roll i världens utveckling.

Skogen är vår skatt

Wiktelius talade om den ökande befolkningen på jorden och hur det påverkar resurserna.
– 2015 beräknar vi vara nio miljarder, konstaterade hon.
I denna ekvation, det vill säga ökad befolkning och hållbarhet, spelar skogen en väldigt stor roll. Och för Paper Province är frågan om trädens vikt i utvecklingen mycket central.
– När vi fäller ett träd ska vi använda hela trädet. Vi ska inte ha något avfall, underströk Maria Hollander.
Skogen har onekligen ett stort värde, inte bara för världen utan för Sverige som land och våra företag.
– Norge har oljan och Sverige har skogen. För mig är skogen Sveriges nationalskatt, sade Wiktelius.

Dagen som sådan var ett lyckat och välbesökt arrangemang. Under kvällen kommer Guldvargen att delas ut och det blir galafest på Karlstad CCC med musik och underhållning.

Fler Nyheter

flik
22
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Klusterlunch på expansiva Triton Valsteknik

Det är en positiv stämning i lunchrummet på Triton Valsteknik. Valsföretaget på Nyängen utanför Grums är värdar på Paper Province klusterlunch och över tjugo hungriga gäster har kommit för att äta god mat, nätverka och gå på rundvandring i fabriken.

Läs mer
flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer