IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
  • image-slider
  • image-slider
  • image-slider
  • image-slider
13 March 2015

100° varmt i Karlstad

Idag var det hett på Karlstad CCC. Näringslivsforumet 100° lockade tusentals till mässan. På plats fanns drygt 60 företag med som utställare. Paper Province var ett av dem som deltog i Innovation Parks gemensamma monter.

De som fanns på plats när näringslivsforumet 100 grader arrangerades för första gången hade inte bara möjlighet att mingla runt bland närmare 60 utställare, utan kunde även ta del av omkring 30 presentationer. Bland de som höll föredrag fanns bland annat Maria Hollander, Paper Province vd. Inför publiken svarade hon på frågor från Helena Wiktelius som bland annat lyfte frågan om skogens roll i världens utveckling.

Skogen är vår skatt

Wiktelius talade om den ökande befolkningen på jorden och hur det påverkar resurserna.
– 2015 beräknar vi vara nio miljarder, konstaterade hon.
I denna ekvation, det vill säga ökad befolkning och hållbarhet, spelar skogen en väldigt stor roll. Och för Paper Province är frågan om trädens vikt i utvecklingen mycket central.
– När vi fäller ett träd ska vi använda hela trädet. Vi ska inte ha något avfall, underströk Maria Hollander.
Skogen har onekligen ett stort värde, inte bara för världen utan för Sverige som land och våra företag.
– Norge har oljan och Sverige har skogen. För mig är skogen Sveriges nationalskatt, sade Wiktelius.

Dagen som sådan var ett lyckat och välbesökt arrangemang. Under kvällen kommer Guldvargen att delas ut och det blir galafest på Karlstad CCC med musik och underhållning.

Fler Nyheter

flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ni vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Två års studier ledde direkt till drömjobbet som mälderist

Selma Sehalic stormtrivs på mälderiet på Gruvöns bruk. Men den första veckan på det nya jobbet var omtumlande. En helt ny miljö jämfört med kontoren som hon var van vid. ”Det är så stort och man kan lätt gå vilse. Det första steget var att hitta från omklädningsrummet till min arbetsplats.”

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

SOMAS får ny rekordorder - del av BillerudKorsnäs miljardsatsning på Gruvön

SOMAS i Säffle, har slutit ett ramavtal med BillerudKorsnäs gällande Hand-, Regler, On/Off- och Spjällbackventiler för byggnationen av ny kartongmaskin (KM7) vid BillerudKorsnäs anläggning Gruvön i Grums. Det är den största ordern i SOMAS historia sett till antal ventiler och innebär löpande leveranser under ett år med första leverans hösten 2017.

Läs mer
flik
16
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Tre Paper province-företag i Treesearch

I onsdags offentliggjordes den nationella forskningsplattformen Treesearch. Satsningen stöds av Vinnova med 70 miljoner kronor, vilket gör den till den största skogliga forskningsinsatsen någonsin i Sverige. Tre av Paper Province medlemsföretag deltar i projektet.

Läs mer