IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
  • image-slider
  • image-slider
  • image-slider
  • image-slider
13 March 2015

100° varmt i Karlstad

Idag var det hett på Karlstad CCC. Näringslivsforumet 100° lockade tusentals till mässan. På plats fanns drygt 60 företag med som utställare. Paper Province var ett av dem som deltog i Innovation Parks gemensamma monter.

De som fanns på plats när näringslivsforumet 100 grader arrangerades för första gången hade inte bara möjlighet att mingla runt bland närmare 60 utställare, utan kunde även ta del av omkring 30 presentationer. Bland de som höll föredrag fanns bland annat Maria Hollander, Paper Province vd. Inför publiken svarade hon på frågor från Helena Wiktelius som bland annat lyfte frågan om skogens roll i världens utveckling.

Skogen är vår skatt

Wiktelius talade om den ökande befolkningen på jorden och hur det påverkar resurserna.
– 2015 beräknar vi vara nio miljarder, konstaterade hon.
I denna ekvation, det vill säga ökad befolkning och hållbarhet, spelar skogen en väldigt stor roll. Och för Paper Province är frågan om trädens vikt i utvecklingen mycket central.
– När vi fäller ett träd ska vi använda hela trädet. Vi ska inte ha något avfall, underströk Maria Hollander.
Skogen har onekligen ett stort värde, inte bara för världen utan för Sverige som land och våra företag.
– Norge har oljan och Sverige har skogen. För mig är skogen Sveriges nationalskatt, sade Wiktelius.

Dagen som sådan var ett lyckat och välbesökt arrangemang. Under kvällen kommer Guldvargen att delas ut och det blir galafest på Karlstad CCC med musik och underhållning.

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer