IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Jobb
Sista ansökningsdag: 2017-03-12

Stora Enso

Trainee på research inom kemiteknik

För sommaren 2017 söker vi en trainee på research inom kemiteknik till vårat Competence Center i Karlstad. Arbetsuppgiften är att sammanställa och jämföra processparametrar från processen för kemikalieåtervinningen för våra olika massabruk. 
Du kommer även att arbeta med att samla teknisk dokumentation som skall tillsammans med processdata ge en översiktsbild över de specifika bruken, de ska sedan sammanställas och göras tillgänglig för en större arbetsgrupp.

Arbetsperioden är 2-3 månader och kommer att bestämmas i samråd med den sökande. Lämpligen påbörjas arbetet i slutet av maj/början av juni. Arbetet bedrivs på dagtid.

DIN PROFIL:

Vi söker en civilingenjörsstudent inom kemiteknik eller liknande relevant inriktning och som är intresserad av process- och massateknik. Vi ser helst att du går i senare delen av din civilingenjörsutbildning. Eftersom rapportering och kommunikation kommer ske på engelska är det viktigt med goda engelskakunskaper. För att lyckas med uppgifterna krävs nyfikenhet, noggrannhet och vana att läsa flödesscheman. Det är meriterande med erfarenhet från process- och skogsindustrin.

Läs mer & ansök…

KONTAKT:

Information kan fås från projektledaren, Per Andersson tel: +46705781874 eller Mats Näsman, chef Improvements tel: +46706603531.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag: 12 mars.

OM STORA ENSO

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förläggare, detaljhandlare, varumärkesägare, tryckerier, kartongtillverkare, grossister, konverterare, snickerier och byggföretag.

Vårt mål är att ersätta fossilbaserade material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossila material idag kan tillverkas av träd imorgon. Vårt fokus ligger på fiberbaserade förpackningar, plantagebaserad massa, innovationer inom biomaterial och hållbara bygglösningar.

Företaget har cirka 25 000 medarbetare i över 35 länder och är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm. Vår omsättning 2016 uppgick till 9,8 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 884 MEUR.

Vi använder och utvecklar vår kompetens inom förnybara material både för att möta kundernas behov och många av dagens globala utmaningar i fråga om råvaror. Våra produkter är ett klimatvänligt alternativ till många produkter tillverkade av icke förnybara material och ger ett mindre kolavtryck.

Att ta ansvar – att skapa värde för människorna och vår planet – ligger till grund för vårt sätt att tänka och vårt förhållningssätt i varje aspekt av vår verksamhet.

Fler Jobb

flik
23
March

Av: robert-rundberget

Produktionspersonal till slutbearbetningen

Vårt medlemsföretag Triton Valsteknik söker nu två nya valsslipare. Som valsslipare arbetar du i slutbearbetningen vid Tritons produktionsanläggning i Grums. Rundslipning av belagda valsar och hjul är en del av arbetsuppgifterna. Viss svarvning av gummi- och polyuretanbelag kommer också att förekomma. Som slipare planerar du själv ditt arbete, utför kvalitetskontroll av färdig produkt samt kontrollmäter och dokumenterar alla uppgifter.

Läs mer
flik
23
March

Av: m-wangestam

KTC söker utbildningsledare/lärare anläggningskonstruktör rör/mek

Har du erfarenhet från arbete inom anläggningskonstruktion/plant design och intresse för pedagogiska frågeställningar? Karlstads Teknikcenter söker en lärare/utbildningsledare till yrkeshögskoleutbildningen anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek.

Läs mer
flik
3
April

Av: robert-rundberget

HMS Koordinator

SOMAS tillverkar egenkonstruerade ventiler och ställdon i företagets fabrik i Säffle. Försäljning sker till kunder över hela värl- den via egna lokala kontor samt även genom distributörer. Vårt företag med 155 anställda har en platt organisation som kän- netecknas av kvalitet, närhet och hög servicegrad. Vi bygger goda och långvariga relationer med såväl kunder som leverantörer och medarbetare och ser…

Läs mer