IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Jobb
  • image-slider
Sista ansökningsdag: 2014-12-17

Stora Enso Skoghalls Bruk

Labingenjör Tryck Kartoglab

Till Avd Process & Utveckling, Sektion Kartonglab söker vi en daggående labingenjör med tillträde snarast. Kartonglab ansvarar för kvalitetskontroll av råvaror till, samt färdig kartong från, våra två kartongmaskiner.

Anställningsform: Vikariat till 20150831.

Daggående labingenjörer utför arbetsuppgifter inom:

  • Mälderiprovning
  • Fysikalisk kartongprovning
  • Tryckutvärdering i labskala
  • GC-analys (för lukt/smakkontroll av kartong)
  • Mikrobiologiprovning
  • Metodutveckling, reklamationsutredningar och andra utredningsarbeten.
  • Kvalitetsrapportering externt och internt
  • Utarbetning av instruktioner för det egna arbetsområdet

Nu söker vi en labingenjör med placering inom kompetensområdet tryck och yta. Vi utför tryckutvärderingar i labskala för att säkra kvaliteten på våra produkter. Inom området finns flera olika instrument och metoder för att efterlikna de olika tryckprocesserna hos kund. Du arbetar i en arbetsgrupp med 2 personer och roterar mellan de olika arbetsstationerna.
Du kommer även att arbeta i nära samarbete med vår utvecklingsavdelning vid olika provkörningar i processen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med teknisk eller naturvetenskaplig utbildning på gymnasienivå eller KY-utbildning med inriktning lab/process eller utbildning/erfarenhet som kan prövas likvärdig. Rapportering och utvärdering av analysvärden sker via våra datasystem, så datavana är en fördel.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga medarbetare så god initiativ och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper. Du är även serviceinriktad, flexibel och arbetar med stor noggrannhet.

Möt våra anställda!

I denna rekrytering samarbetar Stora Enso med Experis, ett företag inom ManpowerGroup. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 17 december.

Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult på Experis, Katarina Glennert via telefon 054-221881.

Välkommen med din ansökan!

Jobb: Forskning & Utveckling
Plats: SE-VAR-Skoghall
Arbetstider: Heltid
Datum för borttagande: 17 dec 2014, 23.59.00

Läs mer och ansök här…

Mer information

Fackliga kontakter: Johan Johansson Unionen tel 072-5764378 Johan Albrektsson Akademikerna tel 010-4652620

Stora Enso är den globala nytänkaren inom papper, biomaterial, träprodukter och förpackningar. Vi tänker alltid i nya banor och skapar nytt för att kunna erbjuda våra kunder innovativa lösningar baserade på förnybara material. Företaget har cirka 29.000 anställda runtom i världen och omsättningen 2013 uppgick till 10,6 miljarder euro.

Stora Enso Skoghall AB med enheter i Skoghall och Forshaga är en av världens största tillverkare av konsumentkarton, där enheten i Forshaga PE-belägger kartong. Våra kunder använder kartongen framför allt till livsmedelsförpackningar. De två enheterna har ca 770 anställda.

Fler Jobb

flik
20
August

Av: robert-rundberget

Operatörer

BillerudKorsnäs är ett integrerat massa- och pappersbruk som gör material till förpackningar. Vi söker ett flertal operatörer till olika befattningar inom både massatillverkning och papperstillverkning. Framför allt söker vi personer till långa projektanställningar, men det kan beroende på befattning och sökandes bakgrund också vara aktuellt med tillsvidareanställning. Tjänsterna som erbjuds är på heltid i kontinuerlig skiftgång.

Läs mer
flik
20
August

Av: robert-rundberget

Operatörer till världens modernaste kartongmaskin

Vill du vara med och starta världens mest moderna kartongmaskin? BillerudKorsnäs genomför just nu den största framtidssatsningen i bolagets historia genom investeringsprojektet Next Generation, där världens mest moderna kartongmaskin håller på att byggas upp på Gruvöns bruk. Vi söker ett flertal operatörer som har erfarenhet av vätskekartongtillverkning och som tillsammans med våra redan uttagna operatörer ska bemanna den nya maskinen…

Läs mer
flik
31
August

Av: robert-rundberget

Teknisk konstruktör

Är du idag en konstruktör/Cad-ritare som kanske vill göra något mer! Då är du kanske den vi söker, om du även önskar att fylla dagen med: Projektledning, Inköp/Försäljning av produkter. Besöka kunder och sälja in våra uppgraderingar/ ombyggnationer av våra befintliga anläggningar. Vara med och utveckla, uppgradera våra produkter.

Läs mer
flik
31
August

Av: m-wangestam

Sales manager södra Sverige

BTG har i mer än 90 år erbjudit skräddarsydda lösningar till massa-och pappersindustrin för att hjälpa våra kunder att uppnå hållbara fördelar och vinster med hjälp av våra produkter och tjänster. Lösningarna vi erbjuder är resultatet av täta kontakter mellan våra kunder och våra experter inom massa-, kartong-, tidnings- och tissuetillverkning. BTG har utveckling och tillverkning i Schweiz, Sverige och…

Läs mer