IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj

Senaste nytt

flik
9
July
Nyheter
Av: m-hilden

Stora kostnads- och tidsbesparingar med rope access

Paper Province nya medlem Klätterteknik AB utför arbete i rep på höga höjder och svåråtkomliga platser. För bruken kan det innebära stora besparingar av tid och pengar. Framförallt där det normalt krävs tidskrävande ställningar för att komma till arbetsplatsen. Tack vare skickliga yrkesklättrare kan många underhållsarbeten i många fall utföras på några timmar snarare än ett par dagar.

Läs mer
flik
1
July
Nyheter
Av: robert-rundberget
feedimage

Paper Province gott exempel i Almedalen

Under rubriken ”Forskning i samverkan för konkurrenskraftig industri” lyftes Paper Province fram som ett gott exempel på samverkan, som gör konkret nytta. Maria Hollander, vd Paper Province, betonade långsiktig finansiering och tillit mellan företag, akademi och offentliga aktörer som viktigt för framgångarna inom klustret.

Läs mer
flik
1
July
Nyheter
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Kenneth Ohlsson ny platschef på Stora Enso Skoghalls Bruk

Kenneth Ohlsson, 52 år, nuvarande platschef på Stora Enso Hylte Bruk, tillträder tjänsten som platschef på Stora Enso Skoghalls Bruk den 1 september 2015.

Läs mer
flik
1
July
Nyheter
Av: robert-rundberget

Rottneros ökar kartongens böjstyvhet med 30 procent utan ökad vikt

Rottneros nyutvecklade högutbytesmassa för kartong, Bulk Booster har fått ett gott mottagande hos ett flertal större kartongtillverkare. Produkten används redan idag i kommersiell tillverkning av kartong kvalitéer för förpackningskartong, samt i ett antal specialapplikationer

Läs mer
flik
19
August
Evenemang
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Nordic Rheology Conference och reologikurs för industriarbetare

Nordic Rheology Society och Karlstads universitet bjuder in till den 24:e Nordic Rheology Conference i Karlstad 19-20 augusti. Konferensen vänder sig till dig som är akademiker eller arbetar inom industrier där flöden och processer är viktiga. På agendan finns världsledande forskare, utställning av reologiska instrument, utbildningar, affärsmöten och mycket annat.

Läs mer
flik
2
September
Evenemang
Av: robert-rundberget

Bioenergy 2015

Under Bioenergy 2015 i Jyväskyla, 2-4 september 2015 kan du träffa alla nyckelspelare inom bioenergisektorn. Konferensen för samman nuvarande och framtida biobränsleanvändare och producenter av biobaserade produkter med utvecklare, finansiärer, tillverkare, forskare, teknikleverenatörer och politiker.

Läs mer
flik
4
September
Evenemang
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Klusterlunch hos Rottneros Bruk

Den 4 september drar vi åter igång med våra välbesökta klusterluncher. Denna gång är det Rottneros Bruk som är värd. Så kom och få veta mer om bruket, se dig om, ät lunch och mingla med andra i branschen.

Läs mer
flik
15
September
Evenemang
Av: m-hilden
  • image-slider

Spännande workshop för omställning till bioekonomi

I omställningen till ett hållbart samhälle förekommer idag ett flertal olika policybegrepp som vi behöver förstå och kunna använda i olika sammanhang. Vi vill därför hälsa er varmt välkomna att delta i en workshop med fokus på hur vi kan förstå och använda de här policybegreppen i arbetet med omställningen till hållbar utveckling i skogens Värmland.

Läs mer
flik
02
July

Ökat intresse för Region Värmlands Oslokontor

Under våren nådde region Värmlands Oslokontor för första gången 50 procents beläggning efter en stor nedgång i slutet av 2014.

Läs mer
flik
01
July

Billerud Korsnäs har sålt baltisk pellets

Billerud Korsnäs har nu slutfört affären där de sålt sitt majoritets ägande i baltiska pelletsbolaget SIA Latgran. Det svenska skogsbruks- och pappersindustriföretaget ägde 75 procent av SIA Latgran medan resterande 25 procent ägdes av Baltic Resources AB.

Läs mer
flik
01
July

Vad kan Sverige lära av Cambridge, ett av världens mest framgångsrika kluster?

Genom förändrade attityder, politisk vilja och en styrning mot innovation och samverkan har Sverige alla förutsättningar att stärka sin position och vända utvecklingen åt rätt håll. Det var ett budskap från ett LIF-seminarium den 29 juni.

Läs mer
flik
01
July

Fly Green Fund i Almedalen

Maria Fiskerud, vd på Fly Green Fund, befinner sig i Almedalen och presenterar fonden på en rad seminarier. Intresset har varit stort från såväl politiken, branschen och näringslivet.

Läs mer
flik
11
June
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Global uppvärmning botar planeten

Va förvånad du skulle bli! I miljarder år har du snurrat obekymrat kring en helt vanlig stjärna utan att drabbas av några särskilt anmärkningsvärda händelser. Ett asteroidnedslag här och ett vulkanutbrott där kanske, men inget världhotande. I alla fall inget som du inte kunnat hämta dig ifrån. Så plötsligt drabbas du av en elak parasit. På bara några hundra år…

Läs mer
flik
18
March
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
feedimage

Energilager är framtiden

Vindkraft är toppen, förutsatt att det blåser. Om vi i framtiden ska kunna förlita oss mer på fluktuerande energislag som vind och sol, så måste vi utveckla effektivare sätt att lagra energin. Detta har de flesta stora aktörer och forskare inom energi förstått, så de fokuserar på att utveckla nya typer av elektriska energilager med förmåga att lagra energi i…

Läs mer
flik
9
February
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Förändringar avseende handel med utsläppsrätter föreslås

Sedan handeln med utsläppsrätter infördes inom EU år 2005 så har systemet utvecklats. Det är idag en mycket viktig del för alla bolag som har verksamheter som omfattas av systemet, vilket för svensk del är ca 760 anläggningar runt om i landet. Reglerna för hur handeln och tilldelningen av utsläppsrätter har länge varit utsatta för vissa förändringar och nu ser…

Läs mer
flik
13
January
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
feedimage

Dispens från artskyddsförordningen under bedömning av mark- och miljööverdomstolen – ett avgörande som tyvärr inte medför ett klarare rättsläge

Skydd för särskilt utsatta djur och växtarter infördes i svensk lagstiftning genom medlemskapet i EU. Dessa regler finns i den s.k. artskyddsförordningen (2007:845) och innehåller regler om hur djur och växter som omfattas av reglerna ska få hanteras m.m. Bakgrunden till dessa regler är den s.k. CITES förordningen som är en internationellt framtagen konvention till skydd för djur och växter.…

Läs mer
flik
17
August

Av: robert-rundberget
  • image-slider

Internationell säljare

Söker du en ny utmaning i din karriär? Är du duktig på teknik och affärer? Vi ska nu förstärka vår säljorganisation och erbjuder en spännande möjlighet att arbeta inom en organisation som kännetecknas av framåtanda och expertis.

Läs mer
flik
24
August

Av: robert-rundberget
  • image-slider

Mill Sales Manager

Har du ett intresse för teknik och affärer samt ett driv och engagemang att utveckla och vårda befintliga kundrelationer men även skapa nya affärsmöjligheter? Då kan vi erbjuda dig ett utmanande och stimulerande arbete inom en organisation som kännetecknas av framåtanda och expertis.

Läs mer