IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj

Senaste nytt

flik
26
October
Nyheter
Av: m-hilden

BillerudKorsnäs och Stora Enso får topplacering för sitt klimatarbete

CDPs Climate A-List har nu publicerats. I topp finns bland annat Stora Enso och BillerudKorsnäs. Det innebär att de är två av tusentals företag som rankas i topp när det kommer till att arbeta för att motverka klimatförändringar.

Läs mer
flik
25
October
Nyheter
Av: m-hilden

Forskare publicerar artikel om omställningen mot en skoglig bioekonomi

“A Quadruple and Quintuple Helix Approach to Regional Innovation Systems in the Transformation to a Forestry-Based Bioeconomy, Journal of the Knowledge Economy”. Så heter den artikel som accepterats av Journal of the Knowledge Economy skriven av Ida Grundel, universitetslektor vid KAU, och Margareta Dahlström, professor vid KAU.

Läs mer
flik
24
October
Nyheter
Av: m-hilden

Var med och rösta fram Brobygrafiskastudenter till vinnare

Fyra examensprojekt från Brobygrafiska har nominerats i den nationella branschtävling Kolla! Just nu pågår en öppen omröstning där allmänheten får rösta fram det bästa bidraget inom illustration, grafisk design och rörlig bild. Bland de nominerade finns fyra bidrag från elever på Brobygrafiska.  

Läs mer
flik
22
October
Nyheter
Av: m-hilden

Studievägledare fick lära sig om bioekonomi

Ett 20-tal studievägledare från grundskola, gymnasium och vuxenutbildningen besökte under veckan Innovation Park för att bland annat lära sig mer om hur vi jobbar för att ställa om regionen till en bioekonomi och vad det innebär för framtidens kompetens. Det blev en givande och uppskattad dag.

Läs mer
flik
28
October
Evenemang
Av: m-hilden

HållbarLogistik.nu - Konferensen med biodrivmedel i fokus

Sveriges Åkeriförbund Värmland, VSV och Paper Province bjuder in dig att kostnadsfritt delta på konferensen HållbarLogistik.nu – en framtidsorienterad konferens för alla som är intresserade av logistik. Denna gång fokuserar vi på ett högaktuellt ämne; biodrivmedel. Kom och lyssna på intressanta föredrag som ger dig en uppdatering om vad som händer i regionen, i Sverige och inom EU när det gäller…

Läs mer
flik
28
October
Evenemang
Av: m-hilden

Den gröna cirkeln - skogens oändliga möjligheter

Välkommen på ett seminarium i skogens och dess möjligheters ära. Under en förmiddag är du välkommen att bland annat lyssna till en presentation av det innovativa projektet The Wood Region, “Fotosyntesens nytta i Värmland” – en process som kan bidra till en helt ny utveckling för våra skogar i länet samt en presentation av digitala tjänster för stöd till skogsägare.

Läs mer
flik
30
October
Evenemang
Av: m-hilden

Skogsriket Värmland

Skogsriket – med värden för världen är Landsbygdsminister Eskil Erlandssons vision om hur vi ska bli ännu bättre på att tillvarata skogens olika värden. Kanske kan Sverige bli bäst i världen på just det och kanske kan Värmland bli bäst i Sverige?

Läs mer
flik
7
November
Evenemang
Av: m-hilden

Energilyftet - kostnadsfritt seminarium i Säffle

Välkommen till kursdag i Säffle, med en genomgång av kommande energikrav, med utrymme för diskussioner och med ett studiebesök till ett nyligen renoverat bostadsområde. Kursdagen är också en introduktion till utbildningen Energilyftet som du senare kan genomföra på egen hand via Internet.

Läs mer
flik
27
October

3D-förpackningar av biomaterial

Södra driver med hjälp genom EUs Lifeprogram ett projekt som heter Durapulp for Life. Södra är en skogsindustrikoncern som är världsledande...

Läs mer
flik
26
October

Stor satsning på forskning

Statens energimyndighet har beviljat elva miljoner kronor för att utveckla och demonstrera nya uppskalningsbara avvattningsprocesser vid...

Läs mer
flik
26
October

Holmen ökar vinsten – trots minskad omsättning

Skogsbolaget Holmen gör ett rörelseresultat på 520 miljoner kronor för tredje kvartalet i år, en ökning jämfört med motsvarande period...

Läs mer
flik
25
October

Stabilt resultat av Stora Enso

Stora Enso levererar ett stabilt resultat för de tre första kvartalen 2016. Rörelseresultatet uppgick till 693 miljoner euro (673), vilket...

Läs mer
flik
27
October
Blogginlägg
Av: m-hilden

Smarta innovationer men mycket plast

På Tokyo Pack-mässan var det plast, plast och mer plast som material i förpackningarna. Om de kallar sig eller sina produkter miljövänliga, så är det för att de använder tunnare plast eller mindre plast…

Läs mer
flik
22
January
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Södra Cell slipper bygga indunstningsanläggning men får inte ändra villkor om energiåtervinning

Det är möjligt att få till ändringar av villkor i sitt tillstånd, men det kräver oftast mycket underlag och att man klart kan vissa varför ett villkor ska upphävas, skriver Viktor Falkenström på Hamilton Advokatbyrå.

Läs mer
flik
2
December
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Dags för en nationell handlingsplan för bioekonomi

I dag gästar Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht Värmland. Besöket är en del av arbetet med att ta fram ett nationellt skogsprogram. Samtidigt pågår klimatmötet i Paris. Hur skogen används och kommer att användas har avgörande betydelse för Sveriges tillväxt och de globala miljömålen. Skogen har enorm potential ur många perspektiv och bidrar till en socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar utveckling.

Läs mer
flik
15
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Global uppvärmning botar planeten

Va förvånad du skulle bli! I miljarder år har du snurrat obekymrat kring en helt vanlig stjärna utan att drabbas av några särskilt anmärkningsvärda händelser. Ett asteroidnedslag här och ett vulkanutbrott där kanske, men inget världhotande. I alla fall inget som du inte kunnat hämta dig ifrån. Så plötsligt drabbas du av en elak parasit. På bara några hundra år…

Läs mer
flik
30
October

Av: m-hilden

Produktionsplanerare

Skoghalls bruk söker nu efter en driven och serviceinriktad person som är redo att ta sin an tjänsten som Produktionsplanerare. Rollen innebär att du kommer att ansvara för grov- och finplanering av en av brukets kartongmaskiner samt planering av direkt material.

Läs mer
flik
6
November

Av: m-hilden

Underhållsingenjör Produktion

Stora Enso Skoghall söker nu en underhållsingenjör till avdelningen Kartong för KM7. Du som söker bör ha teknisk utbildning samt erfarenhet och god kunskap om underhåll, kartongtillverkning och kartongkvalitet.

Läs mer
flik
11
November

Av: m-hilden

Mjukvaruutvecklare till BTG Instruments AB

Just nu söker vi på BTG en ingenjör med inriktning mot mjukvaruutveckling att komplettera teamet i Säffle med. I rollen som utvecklingsingenjör i BTG Instruments FoU-team kommer du att agera i en dynamisk- och leanprocess med mål att utveckla de mest effektiva sensorerna och analysatorerna för våra kunder.

Läs mer
flik
13
November

Av: m-hilden

Operatörer till papperstillverkningen

BillerudKorsnäs Gruvöns bruk står inför en spännande framtid där vi undersöker möjligheterna att bygga en ny kartongmaskin. Ett beslut förväntas tas i slutet av året och vi behöver förbereda organisationen redan nu. Utifrån ett positivt beslut erbjuder vi därför ett flertal operatörsbefattningar med placering vid avdelningen för Papperstillverkning. Du kommer arbeta på en av våra fem befintliga pappersmaskiner. Vid papperstillverkningen…

Läs mer