IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj

Senaste nytt

flik
6
July
Nyheter
Av: m-hilden

Digitalisering av svensk skogsindustri börjar i skogen

Skogen är grunden för att Sverige ska bli det första fossilfria samhället i världen. På 30 års sikt har vi en helt ny industrisektor med småskaliga fabriker nära skogen, bredare produktportfölj och fler anställda. Det blev sammanfattningen när en namnkunnig panel diskuterade frågan ”Nyindustrialisering – kan digitalisering förnya svensk skogsindustri” under Almedalsveckan.

Läs mer
flik
5
July
Nyheter
Av: m-hilden

Skogen är viktig för att säkra framtidens klimat och välfärd

Forskare vid Stockholm Environment Institute (SEI) har på uppdrag av Skogsindustrierna tagit fram en rapport ”Den svenska bioekonomin: definitioner, nulägesanalys och möjliga framtider” som fastslår att bioråvaran har ökande betydelse i allt fler sektorer – från bygg till drivmedel, kemi och materialkompositsektorerna. Rapporten presenteras idag i Almedalen under Skogsindustriernas seminarium ”Hur mycket är bioekonomin värd och hur kan den bli större?”.

Läs mer
flik
1
July
Nyheter
Av: m-hilden

Paper Province International Business Award delades ut av landshövdingen

Idag delades Paper Province International Business Award ut för första gången av landshövdingen Kenneth Johansson. Utmärkelse gick till East Riding Sacks Ltd för 40 år som internationell kund till Nordic Paper och därigenom sitt gynnande av den regionala skogsindustrin.

Läs mer
flik
1
July
Nyheter
Av: m-hilden

Paper Province pratar digitaliseringsmöjligheter för svensk skogsindustri i Almedalen

Regeringen vill med sin nyindustrialiseringsstrategi stärka företagens omställningsförmåga och konkurrenskraft. Vilken relevans har denna strategi för svensk skogsindustri och vilken roll kan digitaliseringen spela i förverkligandet av visionen om en bioekonomi? Det är en fråga som vår vd Maria Hollander kommer att diskutera med en panel under tisdagen i Almedalen.

Läs mer
flik
30
August
Evenemang
Av: m-hilden

Flexoforum kombinerar teknologi, marknadsfrågor, ledarskap och underhållning

Mellan den 30 augusti och 1 september arrangeras Flexoforum i Sunne. Det är forumet för dig som arbetar i eller med koppling till den flexografiska branschen. I det fullspäckade programmet finns mängder av intressanta föredrag samt möjlighet till mingel och nätverkande.

Läs mer
flik
6
September
Evenemang
Av: m-hilden

Matchmaking för träindustrin

Den 6-9 september bjuder Enteprise Europe Network in till matchmaking i Göteborg. Eventet är till för dig som arbetar med träbearbetning, sågverk, bygg och anläggning med trä. Det är ett ypperligt tillfälle att träffa att knyta ny kontakter i branschen eller möta framtida affärspartners inom träindustrin.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: m-hilden

PiiA Summit - mötesplatsen för strategisk förnyelse inom processindustriell IT och automation

Det krävs samarbete och knivskarp forskning för att klara den globala konkurrensen inom processindustrin. PiiA Summit är en mötesplats för företag och forskningsparter som vill medverka till strategisk förnyelse inom processindustriell IT och automation. Under en heldag i november fokuserar vi på innovationer, forskningsprojekt och framtidens kompetens.

Läs mer
flik
15
November
Evenemang
Av: m-hilden

Konferens med cellulosa i fokus

Karlstads universitet och Umeås universitet arrangerar för sjunde gången en workshop inom cellulosa. Under två dagar samlar konferensen branschfolk och forskare inom området för att tillsammans presentera och diskutera forskningsresultat, trender, regenererad cellulosa samt cellulosaderivat.

Läs mer
flik
06
July

Duni köper stor del av Terinex

Servettillverkaren Duni har tecknat avtal om förvärv av totalt 60 procent av aktierna i Terinex som är en tillverkare och leverantör av...

Läs mer
flik
05
July

Återvinningen central i den cirkulära ekonomin

Cirkulär ekonomi. Producentansvaret ska förstärkas, förtydligas och återvinningen öka till år 2020. Det är en ambitiös plan med mål som...

Läs mer
flik
05
July

Kan skogen göra Sverige till en världsledande bioekonomi?

Svaren eller åtminstone debatten får vi i Almedalen på tisdag 5/7, när Mårten Hellberg, VD på OrganoClick AB deltar i seminarium om...

Läs mer
flik
04
July

Här blir skogen till papper

I sommar har allmänheten möjlighet att besöka fyra av Stora Ensos svenska bruk. DT tog del av den första av fyra guidadade turer på...

Läs mer
flik
22
January
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Södra Cell slipper bygga indunstningsanläggning men får inte ändra villkor om energiåtervinning

Det är möjligt att få till ändringar av villkor i sitt tillstånd, men det kräver oftast mycket underlag och att man klart kan vissa varför ett villkor ska upphävas, skriver Viktor Falkenström på Hamilton Advokatbyrå.

Läs mer
flik
2
December
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Dags för en nationell handlingsplan för bioekonomi

I dag gästar Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht Värmland. Besöket är en del av arbetet med att ta fram ett nationellt skogsprogram. Samtidigt pågår klimatmötet i Paris. Hur skogen används och kommer att användas har avgörande betydelse för Sveriges tillväxt och de globala miljömålen. Skogen har enorm potential ur många perspektiv och bidrar till en socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar utveckling.

Läs mer
flik
15
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Global uppvärmning botar planeten

Va förvånad du skulle bli! I miljarder år har du snurrat obekymrat kring en helt vanlig stjärna utan att drabbas av några särskilt anmärkningsvärda händelser. Ett asteroidnedslag här och ett vulkanutbrott där kanske, men inget världhotande. I alla fall inget som du inte kunnat hämta dig ifrån. Så plötsligt drabbas du av en elak parasit. På bara några hundra år…

Läs mer
flik
9
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
feedimage

Teknikcollege – en satsning där alla blir vinnare

Svensk industri sysselsätter ungefär en miljon människor. Stundande pensionsavgångar, allt mer kunskapsintensiva företag samt en problematik i matchningen mellan det som utbildningssystemet levererar och den kompetens företagen efterfrågar är utmaningar som svensk industri står inför. Det är inte utmaningar som löses över en natt. Industrins parter har därför under snart tio år utvecklat konceptet Teknikcollege.

Läs mer
flik
24
July

Av: m-hilden

Vikarierande driftingenjör Barr/NS, inom avdelning Massatillverkning

Avdelningen Massatillverkning består av tre sektioner med totalt cirka 175 medarbetare där sektion Barr/NS är en del av avdelningen. Sektionen ansvarar för att producera blekt barrsulfatmassa till pappersbruket och neutralsulfitmassa till flutingbruket. Skiftlagen består av nio medarbetare. Den daggående driftsorganisationen består av sektionschef, driftingenjör, två driftverkmästare, drifttekniker och kemikalielossare. Vi söker nu en vikarierande driftingenjör då ordinarie driftingenjör kommer att…

Läs mer
flik
11
September

Av: m-hilden

Fyra ingenjörer till nyastartade Technology Center Fiber Materials

BillerudKorsnäs nyastartade Technology Center Fiber Materials inom avdelningen R&D vid Gruvöns bruk söker nu medarbetare som ska utveckla och driva BillerudKorsnäs framåt. Totalt rör det sig om fyra ingenjörstjänster i form av specialister och utvecklingsingenjörer.

Läs mer