IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj

Senaste nytt

flik
30
June
Nyheter
Av: m-hilden

Paper Province ställer ut på Karlstad CCC i sommar

Just nu pågår utställningen Design BOOM på Karlstad CCC. Det är en utställning om design och kreativitet som visar upp det värmländska designområdets bredd och möjligheter. Vi är en av utställarna.

Läs mer
flik
30
June
Nyheter
Av: m-hilden
  • image-slider

Wipad gör affär med CWT

Wipab har fått flera större order från CWT. – Det kommer att löpa hur länge som helst i princip. Så länge vi sköter oss och de tycker om det vi gör, säger Stefan Niklasson, vd och försäljningschef på Wipab.

Läs mer
flik
25
June
Nyheter
Av: m-hilden
  • image-slider

Paper Province breddar kompetens med medlemmar inom miljö, industri och energi

Det karlstadbaserade företaget WermKon, konsulter inom miljö, industri och energi, har anslutit till Paper Province. – Vi arbetar i hela Sverige men hoppas att detta ska öka samarbetat lokalt, säger Lena Jonsson, projektingenjör och ägare av företaget.

Läs mer
flik
24
June
Nyheter
Av: m-hilden
  • image-slider

Wipab och Allkal gör stor affär med Lego Kina

Lego, en av värdens främsta leksakstillverkare, köper nu en tredje industritvättmaskin av Allkal i Grums. – Det är jättestort för Allkal. Maskinen kostar mellan 5-6 miljoner kronor, berättar Stefan Niklasson, VD och försäljningschef för Wipab, ägare av Allkal.

Läs mer
flik
19
August
Evenemang
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Nordic Rheology Conference och reologikurs för industriarbetare

Nordic Rheology Society och Karlstads universitet bjuder in till den 24:e Nordic Rheology Conference i Karlstad 19-20 augusti. Konferensen vänder sig till dig som är akademiker eller arbetar inom industrier där flöden och processer är viktiga. På agendan finns världsledande forskare, utställning av reologiska instrument, utbildningar, affärsmöten och mycket annat.

Läs mer
flik
2
September
Evenemang
Av: robert-rundberget

Bioenergy 2015

Under Bioenergy 2015 i Jyväskyla, 2-4 september 2015 kan du träffa alla nyckelspelare inom bioenergisektorn. Konferensen för samman nuvarande och framtida biobränsleanvändare och producenter av biobaserade produkter med utvecklare, finansiärer, tillverkare, forskare, teknikleverenatörer och politiker.

Läs mer
flik
4
September
Evenemang
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Klusterlunch hos Rottneros Bruk

Den 4 september drar vi åter igång med våra välbesökta klusterluncher. Denna gång är det Rottneros Bruk som är värd. Så kom och få veta mer om bruket, se dig om, ät lunch och mingla med andra i branschen.

Läs mer
flik
15
September
Evenemang
Av: m-hilden
  • image-slider

Spännande workshop för omställning till bioekonomi

I omställningen till ett hållbart samhälle förekommer idag ett flertal olika policybegrepp som vi behöver förstå och kunna använda i olika sammanhang. Vi vill därför hälsa er varmt välkomna att delta i en workshop med fokus på hur vi kan förstå och använda de här policybegreppen i arbetet med omställningen till hållbar utveckling i skogens Värmland.

Läs mer
flik
23
June

Valmet tog hem italiensk order

KARLSTAD: Minskar utsläppen Italienska Sofidel SPA köper ytterligare två energieffektiviseringsystem från

Läs mer
flik
23
June

Packaging Arena röstar om sammanslagningen

Idag röstar medlemmarna i Karlstadsbaserade Packaging Arena om förpackningsföreningen ska gå samman med klusterorganisationen Paper Province, som verkar inom skogs- och massaindustrin.

Läs mer
flik
22
June

Stora Enso stänger förpackningsanläggning

Stora Enso planerar att permanent lägga ner sin konverteringsanläggning för wellpappförpackningar i Chennai, Indien.

Läs mer
flik
21
June

95 miljoner till innovationsprojekt

113 innovationsprojekt får finansiering via Vinnovas utlysning Innovationsprojekt i företag. Totalt delas 95 miljoner kronor ut. Projekten täcker ett brett spann från eldrivna båtar till it-baserade hjälpmedel och läkemedelsutveckling. Här är några exempal: Organoclick AB, 815 000 kr.

Läs mer
flik
11
June
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Global uppvärmning botar planeten

Va förvånad du skulle bli! I miljarder år har du snurrat obekymrat kring en helt vanlig stjärna utan att drabbas av några särskilt anmärkningsvärda händelser. Ett asteroidnedslag här och ett vulkanutbrott där kanske, men inget världhotande. I alla fall inget som du inte kunnat hämta dig ifrån. Så plötsligt drabbas du av en elak parasit. På bara några hundra år…

Läs mer
flik
18
March
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
feedimage

Energilager är framtiden

Vindkraft är toppen, förutsatt att det blåser. Om vi i framtiden ska kunna förlita oss mer på fluktuerande energislag som vind och sol, så måste vi utveckla effektivare sätt att lagra energin. Detta har de flesta stora aktörer och forskare inom energi förstått, så de fokuserar på att utveckla nya typer av elektriska energilager med förmåga att lagra energi i…

Läs mer
flik
9
February
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Förändringar avseende handel med utsläppsrätter föreslås

Sedan handeln med utsläppsrätter infördes inom EU år 2005 så har systemet utvecklats. Det är idag en mycket viktig del för alla bolag som har verksamheter som omfattas av systemet, vilket för svensk del är ca 760 anläggningar runt om i landet. Reglerna för hur handeln och tilldelningen av utsläppsrätter har länge varit utsatta för vissa förändringar och nu ser…

Läs mer
flik
13
January
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
feedimage

Dispens från artskyddsförordningen under bedömning av mark- och miljööverdomstolen – ett avgörande som tyvärr inte medför ett klarare rättsläge

Skydd för särskilt utsatta djur och växtarter infördes i svensk lagstiftning genom medlemskapet i EU. Dessa regler finns i den s.k. artskyddsförordningen (2007:845) och innehåller regler om hur djur och växter som omfattas av reglerna ska få hanteras m.m. Bakgrunden till dessa regler är den s.k. CITES förordningen som är en internationellt framtagen konvention till skydd för djur och växter.…

Läs mer