IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj

Senaste nytt

flik
21
May
Nyheter
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Green Challenge belönar gröna affärsplaner

Postkodlotteriet arrangerar en entreprenörstävling som heter Green Challenge, som belönar affärsplaner som minska utsläppen av växthusgaser. Segraren i denna internationella tävling får 500.000 euro i startkapital till att vidareutveckla och lansera sin produkt eller tjänst. Ytterligare 200.000 euro delas ut till andra bidrag.

Läs mer
flik
20
May
Nyheter
Av: robert-rundberget

Topprekrytering av Cowi

COWI har rekryterat Leif Jendeby som teknisk direktör inom geoteknik. Han arbetar idag på Trafikverket där han är teknikansvarig för anläggning i projekt Västlänken.

Läs mer
flik
18
May
Nyheter
Av: m-hilden
  • image-slider

Innovation & Designingenjörerna håller examensutställning

Den 25 och 26 maj har Innovation & Designingenjörerna sin examination och utställning i 21-huset på Karlstads universitet. Under dagarna visas 16 examensarbeten upp.

Läs mer
flik
18
May
Nyheter
Av: m-hilden
  • image-slider

Nordic Paper samlade in 12 000 kr till katastrofhjälp

Cupcakekalaset i Kristinehamn blev en succé på alla plan. Nordic Paper som deltog för fösta gången hade tagit hjälp av Stefan Holm med att dekorera cupcakes som sedan såldes för en symbolisk peng till förmån för välgörenhet.

Läs mer
flik
25
May
Evenemang
Av: m-hilden
  • image-slider

Innovation & Designingenjörerna visar upp examensarbeten på KAU

Den 25 och 26 maj visas 16 examensarbeten upp som Innovation & Designingenjörerna har gjort. Du har då möjlighet att komma och höra studenterna själva berätta om sina arbeten, se dem och ställa frågor.

Läs mer
flik
26
May
Evenemang
Av: m-hilden
  • image-slider

EN FÖRÄNDERLIG SKOGS-, MASSA- OCH PAPPERSINDUSTRI

Den 26 maj deltar flera av våra medlemmar, bland annat Nordic Paper, BillerudKorsnäs, ABB och Pöyry i SPCI & Friends konferens En föränderlig skogs-, massa- och pappersindustri  på Gröna Lund. Det blir en fullspäckad dag fylld med branschfolk och underhållning, intressanta föreläsningar och fria åk i nöjesparken.

Läs mer
flik
26
May
Evenemang
Av: m-hilden

Företagserfarenheter och kommande möjligheter inom Horisont 2020

VINNOVA anordnar två informationsmöten, 26 maj samt 2 juni. Informationen om Horisont 2020 är identisk men projektexemplen är olika. Medverkande projektexempel den 26 maj är Tord Hermansson från Volvo Cars och Peter Söderström från Vattenfall. Medverkande projektexempel den 2 juni är Mikael Hedelind från ABB Corporate Research och Olav Queseth från Ericsson.

Läs mer
flik
2
June
Evenemang
Av: m-hilden
  • image-slider

Medlemmar välkomnas till årsmöte

Den 2 juni välkomnar Paper Province våra medlemmar till vårt årsmöte på Innovation Park. Vi bjuder på mat, ger kort information om året som gått och så blir det föredrag. Missa inte detta!

Läs mer
flik
20
May

Rottneros investerar efter starkt kvartal

Rottneros gjorde sitt bästa kvartal hittills i nuvarande struktur.

Läs mer
flik
20
May

Undergången är nära

Tänk er att 1 500 flygplan dagligen störtar. Tänk er paniken på vägen ner. Trycket som faller, pensionärer som blir vita i ansiktet och rasar ihop i akuta hjärtinfarkter.

Läs mer
flik
19
May

190 sägs upp i Husum

190 anställda vid Mätsä Boards fabrik i Husum förlorar sina jobb när fabriken ställer om från papperstillverkning till

Läs mer
flik
19
May

God start på 2015 för Södra-koncernen

Södras rörelseresultat för årets fyra första månader uppgick till 941 MSEK (503). Omsättningen ökade med 7 procent till 6 243 MSEK och rörelsemarginalen förbättrades till 15 procent (9). - Året har börjat bra för Södra med god försäljning och starkt resultat.

Läs mer
flik
18
March
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
feedimage

Energilager är framtiden

Vindkraft är toppen, förutsatt att det blåser. Om vi i framtiden ska kunna förlita oss mer på fluktuerande energislag som vind och sol, så måste vi utveckla effektivare sätt att lagra energin. Detta har de flesta stora aktörer och forskare inom energi förstått, så de fokuserar på att utveckla nya typer av elektriska energilager med förmåga att lagra energi i…

Läs mer
flik
9
February
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Förändringar avseende handel med utsläppsrätter föreslås

Sedan handeln med utsläppsrätter infördes inom EU år 2005 så har systemet utvecklats. Det är idag en mycket viktig del för alla bolag som har verksamheter som omfattas av systemet, vilket för svensk del är ca 760 anläggningar runt om i landet. Reglerna för hur handeln och tilldelningen av utsläppsrätter har länge varit utsatta för vissa förändringar och nu ser…

Läs mer
flik
13
January
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
feedimage

Dispens från artskyddsförordningen under bedömning av mark- och miljööverdomstolen – ett avgörande som tyvärr inte medför ett klarare rättsläge

Skydd för särskilt utsatta djur och växtarter infördes i svensk lagstiftning genom medlemskapet i EU. Dessa regler finns i den s.k. artskyddsförordningen (2007:845) och innehåller regler om hur djur och växter som omfattas av reglerna ska få hanteras m.m. Bakgrunden till dessa regler är den s.k. CITES förordningen som är en internationellt framtagen konvention till skydd för djur och växter.…

Läs mer
flik
25
November
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
citat

Den mest framgångsrika överlevnadsstrategin i världshistorien är utan tvekan samarbete.

Maria Hollander

Vem är fittest for survival?

I motsats till vad många tror så betyder uttrycket ”survival of the fittest” INTE att den starkaste och mest aggressiva arten har störst chans att överleva. ”Fittest” kan i evolutionära termer anspela på många olika egenskaper. Det kan vara den som är bäst på att yngla av sig, den som har bästa kamouflaget eller den som är smartast. Men den mest…

Läs mer
flik
1
June

Av: robert-rundberget

Projektledare – energitätare biobränsle

Vi söker en ung projektledare med vilja att, driva start-up-företag med inriktning på skogs- och cleanttech-teknik. Du skall vara självgående, utåtriktad och ha en stor vilja att träffa människor och bygga affärsrelationer, och att ta dig an de utmaningar som krävs för att starta ett företag.

Läs mer
flik
1
June

Av: robert-rundberget

Projektstöd Senior med bransch- och affärserfarenhet

Vi söker senior med bransch- och affärserfarenhet och som utifrån sin långa erfarenhet i branschen kan bistå med affärsmässigt stöd och kunskap vid kommersialisering av den färdigutvecklade avvattningspress du ser i filmen här ovan.

Läs mer
flik
1
June

Av: robert-rundberget

Projektledare -  Affärsutveckling spin out

Ett av Paper Province medlemsföretag planerar Spin-out av en teknolologi för utökad utvinning av grön råvara för grönt fordonsbränsle från skogsindustrins massabruk. Vi söker en projektledare som skall agera stöd för företaget i Spin-out processen innefattande bl a framtagning av underlag för såddfinansiering.

Läs mer