IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj

Senaste nytt

flik
23
August
Nyheter
Av: m-hilden

Nestléförpackning designad av

Studenterna på yrkeshögskoleutbildning Förpackningsdesigner på Brobygrafiska fick hösten 2015 en brief från Nestlé att ge designförslag till förpackningen av den nya produkten God Morgon Fiberdryck. Resultatet av projektet blev så lyckat att Nestlé valde att gå vidare med ett av förslagen och nu finns förpackningen på butikshyllan.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: m-hilden

Utlysning: Verifiering av nya energiinnovationer

Energimyndigheten utlyser 20 miljoner kronor för verifiering av nya energiinnovationer. I denna utlysning välkomnas projektförslag som har potential att bidra till omställningen av energisystemet genom tillförsel av förnybar energi eller energieffektivisering. Sista ansökningsdag är den 20 september.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: m-hilden

Ta del av fond och utveckla ditt företag på nätet

Genom Internetfondens utlysning kan du just nu ansöka om medel upp till 399 000 kr för att förverkliga dina idéer. Så vill du ta fram en ny webbplats, utveckla en befintlig, skapa informativt material att sprida på internet så som film, grafer, bilder, animationer eller texter – då kan detta vara ett ypperligt tillfälle att få stöd med finansieringen.

Läs mer
flik
5
August
Nyheter
Av: m-hilden

Fredrik Turzik ny vd för Miller Graphic Group

Den 1 augusti intog Fredrik Turzik, tidigare chef för EMEA, Corrugated Solutions på BillerudKorsnäs och innan det fabriksdirektör, sin roll som vd på Miller Graphic Group. Han ersätter Kenth Larsson som kommer att vara kvar i koncernen men med nya arbetsuppgifter.

Läs mer
flik
30
August
Evenemang
Av: m-hilden

Flexoforum kombinerar teknologi, marknadsfrågor, ledarskap och underhållning

Mellan den 30 augusti och 1 september arrangeras Flexoforum i Sunne. Det är forumet för dig som arbetar i eller med koppling till den flexografiska branschen. I det fullspäckade programmet finns mängder av intressanta föredrag samt möjlighet till mingel och nätverkande.

Läs mer
flik
6
September
Evenemang
Av: m-hilden

Matchmaking för träindustrin

Den 6-9 september bjuder Enteprise Europe Network in till matchmaking i Göteborg. Eventet är till för dig som arbetar med träbearbetning, sågverk, bygg och anläggning med trä. Det är ett ypperligt tillfälle att träffa att knyta ny kontakter i branschen eller möta framtida affärspartners inom träindustrin.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: m-hilden

PiiA Summit - mötesplatsen för strategisk förnyelse inom processindustriell IT och automation

Det krävs samarbete och knivskarp forskning för att klara den globala konkurrensen inom processindustrin. PiiA Summit är en mötesplats för företag och forskningsparter som vill medverka till strategisk förnyelse inom processindustriell IT och automation. Under en heldag i november fokuserar vi på innovationer, forskningsprojekt och framtidens kompetens.

Läs mer
flik
15
November
Evenemang
Av: m-hilden

Konferens med cellulosa i fokus

Karlstads universitet och Umeås universitet arrangerar för sjunde gången en workshop inom cellulosa. Under två dagar samlar konferensen branschfolk och forskare inom området för att tillsammans presentera och diskutera forskningsresultat, trender, regenererad cellulosa samt cellulosaderivat.

Läs mer
flik
22
August

Mjölk blir till ätbar förpackning

Forskare i USA har tagit fram en plastliknande film, gjord av mjölk, som kan komma att ersätta plastfilm i framtiden, meddelar det...

Läs mer
flik
22
August

BioLi2.0 – Från lignin till biobaserade drivmedel och kemikalier

Det strategiska innovationsprogrammet BioInnovation har beviljats sitt tredje innovationsprojekt – ”BioLi2.0 – Från lignin till biobaserade...

Läs mer
flik
22
August

Populärt med guidade turer på Stora Ensos svenska bruk

I sommar har allmänheten haft möjlighet att besöka fyra av Stora Ensos svenska bruk – ett populärt nöje, som lockade nästan 700 besökare....

Läs mer
flik
19
August

Stora Ensos kartongmaskin i Ingerois uppgraderas av UMV

Stora Enso ska uppgradera sin kartongmaskin BM4 vid kartongbruket Ingerois i sydöstra Finland. Arbetet ska utföras av Säffle-baserade UMV...

Läs mer
flik
22
January
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Södra Cell slipper bygga indunstningsanläggning men får inte ändra villkor om energiåtervinning

Det är möjligt att få till ändringar av villkor i sitt tillstånd, men det kräver oftast mycket underlag och att man klart kan vissa varför ett villkor ska upphävas, skriver Viktor Falkenström på Hamilton Advokatbyrå.

Läs mer
flik
2
December
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Dags för en nationell handlingsplan för bioekonomi

I dag gästar Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht Värmland. Besöket är en del av arbetet med att ta fram ett nationellt skogsprogram. Samtidigt pågår klimatmötet i Paris. Hur skogen används och kommer att användas har avgörande betydelse för Sveriges tillväxt och de globala miljömålen. Skogen har enorm potential ur många perspektiv och bidrar till en socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar utveckling.

Läs mer
flik
15
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Global uppvärmning botar planeten

Va förvånad du skulle bli! I miljarder år har du snurrat obekymrat kring en helt vanlig stjärna utan att drabbas av några särskilt anmärkningsvärda händelser. Ett asteroidnedslag här och ett vulkanutbrott där kanske, men inget världhotande. I alla fall inget som du inte kunnat hämta dig ifrån. Så plötsligt drabbas du av en elak parasit. På bara några hundra år…

Läs mer
flik
9
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
feedimage

Teknikcollege – en satsning där alla blir vinnare

Svensk industri sysselsätter ungefär en miljon människor. Stundande pensionsavgångar, allt mer kunskapsintensiva företag samt en problematik i matchningen mellan det som utbildningssystemet levererar och den kompetens företagen efterfrågar är utmaningar som svensk industri står inför. Det är inte utmaningar som löses över en natt. Industrins parter har därför under snart tio år utvecklat konceptet Teknikcollege.

Läs mer
flik
11
September

Av: m-hilden

FYRA INGENJÖRER TILL NYSTARTADE TECHNOLOGY CENTER FIBER MATERIALS

BillerudKorsnäs nystartade Technology Center Fiber Materials inom avdelningen R&D vid Gruvöns bruk söker nu medarbetare som ska utveckla och driva BillerudKorsnäs framåt. Totalt rör det sig om fyra ingenjörstjänster i form av specialister och utvecklingsingenjörer.

Läs mer