IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj

Senaste nytt

flik
23
May
Nyheter
Av: m-hilden

20 projektutvecklingsprojekt sökes till studenter

Inför hösten söker Karlstads universitet produktutvecklingsprojekt till studenter med tyngdpunkt på projekt inom mekanik. Högskolestudenterna som kommer att genomföra projekten går i årskurs tre och civilingenjörerna läser sitt fjärde år.

Läs mer
flik
18
May
Nyheter
Av: m-hilden

Projektengagemang fann kompetens på annorlunda vis

Att komma nyanländ till Sverige innebär flera svårigheter, dels språkbarriären, dels möjligheten att ta sig in på arbetsmarknaden. Men bland alla historier finns denna – en solskenshistoria om hur Mays Haj Hamid fick jobb och Projektengagemang hittade eftertraktad kompetens. Rekryteringen, som skedde på ett annorlunda vis har nu satt igång ett kreativt tankesätt för rekrytering inom verksamheten.

Läs mer
flik
18
May
Nyheter
Av: m-hilden

Årets nätverkare blev två

31 mötesplatser och 537 deltagare. Det är vad Paper Province lyckades med under 2015. Bland mötesplatserna finns till exempel klusterluncherna, Papermakers night. Som vanligt vill vi att det ska löna sig att vara en skicklig och flitig nätverkare. Vi utser därmed årligen Årets nätverkare. Denna gång delas förstaplatsen av Johanna Svanberg, från Svanberg Bona Officia, och Pontus Nordstöm, från Etteplan. Grattis!

Läs mer
flik
18
May
Nyheter
Av: m-hilden

Cowi och Fly Green Fund berättar om flygbränsle baserat på skogsråvara

Under Stockholmsmässan International Wood Biorefining week, den 24-26 maj, finns Cowi på plats. Förutom att de deltar med en monter kan du under onsdagen, den 25 maj, lyssna till Dr. Alina Hagelqvist från Cowi och Maria Fiskerud, Fly Green Funds vd, berätta om flygbränsle baserat på skogsråvara.

Läs mer
flik
24
May
Evenemang
Av: m-hilden

Besök oss på International Wood Biorefining Week

Under tre dagar står innovativa och hållbara träbaserade bioraffineringsindustrier i fokus under Stockholmsmässan. International Wood Biorefining Week, IWB week, bjuder på tre mässor i en;  International Pulp and Paper, Bioeconomy Innovation Forum och World bioenergy. Bland utställarna finns närmare 170 företag från branschen. Paper Province flyttar in i mässhallen och med oss har vi flera medlemmar. Kom och träffa oss och missa…

Läs mer
flik
26
May
Evenemang
Av: m-hilden

Branschkväll för unga inom skogsindustrin

Är du relativt ny på jobbet eller i branschen? Eller är du i slutet av din utbildning, gör ett exjobb inom eller studerar med en inriktning mot skogsindustrin? Då är du välkommen att komma och mingla och nätverka när vi bjuder in till en branschkväll för unga inom skogsindustrin.

Läs mer
flik
3
June
Evenemang
Av: m-hilden

Compare-lunch: Bilda start-ups inom företaget

Att gå från ide till handling och leverera ett resultat som bidrar till hela företagets utveckling är en konst som kräver kunskap. Så hur gör man? Under Comparelunchen den 3 juni kommer Lars Ragnarsson, Tieto, och ger inspiration om hur man arbetat med start-up företag i företaget.

Läs mer
flik
22
June
Evenemang
Av: m-hilden

EEN bjuder in till matchmaking

Den 22 juni har du möjlighet att kostnadsfritt delta vid ett matchmakingevent med fokus på Horizon 2020, tekniköverföring och de kommersiella möjligheterna för företag att göra övergången till en cirkulär ekonomi och bli mer resurseffektiva.

Läs mer
flik
23
May

Spill från skogsindustrin blir föda för fiskar

Fiskfoder baserat på spill från skogsindustrin, står i fokus för ett treårigt svensk-norskt forskningsprojekt. Det handlar framförallt om...

Läs mer
flik
20
May

Värmländska skogsägare bjöds in till temadag om skog på Stora Enso

Idag, 20 maj, arrangerade Stora Enso en skogsdag för skogsägare från hela Värmland. Det var cirka 300 skogsägare som deltog under dagen,...

Läs mer
flik
20
May

Sverige ska förbli världsledande i skog

För 110 år sedan räddades Sveriges skogar. Nu är det dags igen. Skogarna behövs för både miljöanpassade produkter och njutbara naturvärden....

Läs mer
flik
20
May

Var finns vi skogsägare i bolagens värld?

Tidningen Skogsland har ett lysande bra reportage om de tio män som styr Skogssverige. Männen berättar om sina fabriker och utmaningar. Men...

Läs mer
flik
22
January
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Södra Cell slipper bygga indunstningsanläggning men får inte ändra villkor om energiåtervinning

Det är möjligt att få till ändringar av villkor i sitt tillstånd, men det kräver oftast mycket underlag och att man klart kan vissa varför ett villkor ska upphävas, skriver Viktor Falkenström på Hamilton Advokatbyrå.

Läs mer
flik
2
December
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Dags för en nationell handlingsplan för bioekonomi

I dag gästar Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht Värmland. Besöket är en del av arbetet med att ta fram ett nationellt skogsprogram. Samtidigt pågår klimatmötet i Paris. Hur skogen används och kommer att användas har avgörande betydelse för Sveriges tillväxt och de globala miljömålen. Skogen har enorm potential ur många perspektiv och bidrar till en socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar utveckling.

Läs mer
flik
15
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Global uppvärmning botar planeten

Va förvånad du skulle bli! I miljarder år har du snurrat obekymrat kring en helt vanlig stjärna utan att drabbas av några särskilt anmärkningsvärda händelser. Ett asteroidnedslag här och ett vulkanutbrott där kanske, men inget världhotande. I alla fall inget som du inte kunnat hämta dig ifrån. Så plötsligt drabbas du av en elak parasit. På bara några hundra år…

Läs mer
flik
9
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
feedimage

Teknikcollege – en satsning där alla blir vinnare

Svensk industri sysselsätter ungefär en miljon människor. Stundande pensionsavgångar, allt mer kunskapsintensiva företag samt en problematik i matchningen mellan det som utbildningssystemet levererar och den kompetens företagen efterfrågar är utmaningar som svensk industri står inför. Det är inte utmaningar som löses över en natt. Industrins parter har därför under snart tio år utvecklat konceptet Teknikcollege.

Läs mer
flik
31
May

Av: robert-rundberget

Konstruktörer & ingenjörer

Överallt finns möjligheter – det gäller bara att se åt rätt håll.

Läs mer