IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj

Senaste nytt

flik
27
May
Nyheter
Av: m-hilden

Paper Province delade ut stipendium

Idag tog 80 elever examen från KTC, Karlstad Teknikcenter. Bland dem fanns ett gäng Processtekniker, varav en – Linus Andersson, tilldelades ett stipendium från Paper Province för sin insats. Han, likt strax över 80 procent av eleverna som sedan 2011 lämnat yrkeshögskolan, har redan ett jobb som väntar på honom.

Läs mer
flik
27
May
Nyheter
Av: m-hilden

Lyckad branschkväll för unga inom skogsindustrin

Igår arrangerades en branschkväll för unga. Närmare 40 personer samlades på Plaza i Karlstad för att nätverka, byta erfarenheter under avslappnade former och för att lyssna till Maria Hollander, Paper Province vd, berätta om skogens historia. Det blev en lyckad kväll!

Läs mer
flik
26
May
Nyheter
Av: m-hilden

140 sommarjobbare till Gruvön

Semestertiderna närmar sig. För stora arbetsgivare innebär det många platser att fylla. För BillerudKorsnäs fem bruk innebär det mer exakt 460 personer. Till Gruvöns bruk kommer man att ta in 140 sommarjobbare.

Läs mer
flik
26
May
Nyheter
Av: m-hilden

Delta som föreläsare eller åhörare vid cellulosakonferns

Karlstads universitet och Umeås universitet arrangerar för sjunde gången en workshop inom cellulosa. Under två dagar samlar konferensen branschfolk och forskare inom området för att tillsammans presentera och diskutera forskningsresultat, trender, regenererad cellulosa samt cellulosaderivat. Du som vill dela med dig av dina erfarenheter har fram till den 30 maj på dig att skicka in en abstract.

Läs mer
flik
31
May
Evenemang
Av: m-hilden

Internationalisering genom digitalisering

Nu har du möjlighet att delta vid ett seminarium om hur ditt företag kan nå internationell framgång och öka din lönsamhet i en digital och global värld. Sista anmälningsdag är 27 maj så skynda dig att skicka in en anmälan!

Läs mer
flik
3
June
Evenemang
Av: m-hilden

Compare-lunch: Bilda start-ups inom företaget

Att gå från ide till handling och leverera ett resultat som bidrar till hela företagets utveckling är en konst som kräver kunskap. Så hur gör man? Under Comparelunchen den 3 juni kommer Lars Ragnarsson, Tieto, och ger inspiration om hur man arbetat med start-up företag i företaget.

Läs mer
flik
22
June
Evenemang
Av: m-hilden

EEN bjuder in till matchmaking

Den 22 juni har du möjlighet att kostnadsfritt delta vid ett matchmakingevent med fokus på Horizon 2020, tekniköverföring och de kommersiella möjligheterna för företag att göra övergången till en cirkulär ekonomi och bli mer resurseffektiva.

Läs mer
flik
30
August
Evenemang
Av: m-hilden

Flexoforum kombinerar teknologi, marknadsfrågor, ledarskap och underhållning

Mellan den 30 augusti och 1 september arrangeras Flexoforum i Sunne. Det är forumet för dig som arbetar i eller med koppling till den flexografiska branschen. I det fullspäckade programmet finns mängder av intressanta föredrag samt möjlighet till mingel och nätverkande.

Läs mer
flik
27
May

Förpackningsdesign från Sunne vann internationell tävling

Tre studenter från Brobygrafiska vann årets upplaga av PIDA – Packaging Impact Design – med sin nyskapande förpackning för en...

Läs mer
flik
27
May

Stora Ensos kartongmaskin i Beihai är i gång

I går startade Stora Ensos konsumentkartongmaskin vid Beihai-bruket i Kina produktionen. Den första rullen med konsumentkartong...

Läs mer
flik
27
May

”Klimatsmarta förpackningar kräver högre återvinningsbarhet!”

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) vill göra sin röst hörd när det gäller förpackningarnas utformning. Allt för många...

Läs mer
flik
27
May

Stora Enso investerar i förpackningar

Stora Enso investerar 650 miljoner för att öka kapaciteten i kartongtillverkningen i Imatra bruk i Finland.

Läs mer
flik
22
January
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Södra Cell slipper bygga indunstningsanläggning men får inte ändra villkor om energiåtervinning

Det är möjligt att få till ändringar av villkor i sitt tillstånd, men det kräver oftast mycket underlag och att man klart kan vissa varför ett villkor ska upphävas, skriver Viktor Falkenström på Hamilton Advokatbyrå.

Läs mer
flik
2
December
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Dags för en nationell handlingsplan för bioekonomi

I dag gästar Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht Värmland. Besöket är en del av arbetet med att ta fram ett nationellt skogsprogram. Samtidigt pågår klimatmötet i Paris. Hur skogen används och kommer att användas har avgörande betydelse för Sveriges tillväxt och de globala miljömålen. Skogen har enorm potential ur många perspektiv och bidrar till en socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar utveckling.

Läs mer
flik
15
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Global uppvärmning botar planeten

Va förvånad du skulle bli! I miljarder år har du snurrat obekymrat kring en helt vanlig stjärna utan att drabbas av några särskilt anmärkningsvärda händelser. Ett asteroidnedslag här och ett vulkanutbrott där kanske, men inget världhotande. I alla fall inget som du inte kunnat hämta dig ifrån. Så plötsligt drabbas du av en elak parasit. På bara några hundra år…

Läs mer
flik
9
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
feedimage

Teknikcollege – en satsning där alla blir vinnare

Svensk industri sysselsätter ungefär en miljon människor. Stundande pensionsavgångar, allt mer kunskapsintensiva företag samt en problematik i matchningen mellan det som utbildningssystemet levererar och den kompetens företagen efterfrågar är utmaningar som svensk industri står inför. Det är inte utmaningar som löses över en natt. Industrins parter har därför under snart tio år utvecklat konceptet Teknikcollege.

Läs mer
flik
31
May

Av: robert-rundberget

Konstruktörer & ingenjörer

Överallt finns möjligheter – det gäller bara att se åt rätt håll.

Läs mer
flik
10
June

Av: robert-rundberget

Transportledare

VSV Frakt AB utvecklar sin organisation för att bättre möta kundernas krav. Företagets affärsområde Rundvirke behöver därför en ny medarbetare.

Läs mer