IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj

Senaste nytt

flik
2
May
Nyheter
Av: robert-rundberget

Spännande utbildning i prepress- och tryckteknik för förpackningsproduktion

På Brobygrafiska i Sunne finns en tvåårig yrkeshögskoleutbildning som har fokus på teknik, arbetsflöden och automation inom prepress- och tryckteknik för förpackningsproduktion. Nio av tio som gått utbildningen får vanligtvis jobb direkt efter avslutad utbildning. Ännu finns några platser kvar att söka till kommande termin.

Läs mer
flik
28
April
Nyheter
Av: robert-rundberget

Hallå där Cecilia Strid!

Ny produktionschef på Duni Rexcell i Skåpafors sedan 1 december 2015.

Läs mer
flik
28
April
Nyheter
Av: robert-rundberget

Duni Rexcell i Skåpafors investerar och ökar sin produktion

De senaste åren har varit krokiga för Duni Rexcell. 2013 beslutade koncernledningen lägga ner tillverkningen av hygienartiklar i Dals Långed och helt renodla produktionen med fokus på servetter och dukar som tillverkas i fabriken i Skåpafors. Efter en lyckad konsolidering finns återigen investeringsvilja i koncernledningen, som förra året beslutade att investera 110 milljoner kronor i ny produktionsutrustning till båda pappersmaskinerna…

Läs mer
flik
25
April
Nyheter
Av: robert-rundberget

Juridisk gissningslek gör bolag ansvarigt för annans verksamhet - 30 år senare

Viktor Falkenström på Hamilton Advokatbyrå i Karlstad har skrivit en artikel i tidningen Dagens Juridik om begreppet “verksamhetsutövare” och den utveckling som skett den senaste tiden när begreppet blir vidare och vidare.

Läs mer
flik
9
May
Evenemang
Av: robert-rundberget

Doktorandkurs i förpackningsmaterial

Fram till den 2 maj har du möjlighet att anmäla dig till denna doktorandkurs i förpackningsmaterial som hålls av Forest Products Industry Research College (FPIRC), som är ett samarbete mellan Karlstads universitet, KTH, Chalmers och Umeå universitet.

Läs mer
flik
17
May
Evenemang
Av: robert-rundberget

Skogens dagar i Karlstad

För Skolklasser i årskurs 4-8 arrangeras Skogens Dagar i Karlstad 17-18 maj på Norra fältet vid Sandbäckstjärn i Karlstad. Allt som är värt att veta om skogen kan eleverna få reda på genom att besöka olika stationer som alla på något sätt har med skogen att göra.

Läs mer
flik
17
May
Evenemang
Av: m-hilden

KONFERENS FÖR ÖKAD JÄMSTÄLLDHET

Snart är konferensen gen(i)us tillbaka, för femte året i rad! Det är en mötesplats där vi inspireras och skaffar oss ny kunskap genom att ta del av andras lärdomar av jämställdhetsarbete.

Läs mer
flik
17
May
Evenemang
Av: m-hilden

Årsstämma

Den 17 maj är du som medlem välkommen att delta vid Paper Province årsstämma på Karlstad Innovation Park. Vi ger en kort inblick i året som gått, bjuder på intressant föredrag och mingelmiddag. Missa inte detta!

Läs mer
flik
02
May

”Vattenfall – satsa på förgasning i stället”

DEBATT. Ge Vattenfall uppdraget att bygga en storskalig kommersiell anläggning för drivmedel från skogsråvara, skriver Björn O. Gillberg,...

Läs mer
flik
30
April

Regeringen motarbetar skogsnäringen

DEBATT Regeringens politik fördyrar och försvårar för svenskt skogsbruk, skriver Lars Hjälmered och Niklas Wykman.

Läs mer
flik
29
April

Stora Enso inviger moderniserat Varkaus bruk i Finland

Stora Enso Oyj Nyheter för investerare Stora Enso inviger moderniserat Varkaus bruk i Finland Finlands jordbruks- och miljöminister Kimmo...

Läs mer
flik
29
April

Valmet: Valmet levererar modernisering av brunmassatvätt till Södra Cell Mörrums massabruk

Valmet Corporations pressmeddelande den 29 april 2016 klockan 09:00. EET (Översättning) Valmet kommer att leverera en modernisering av...

Läs mer
flik
22
January
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Södra Cell slipper bygga indunstningsanläggning men får inte ändra villkor om energiåtervinning

Det är möjligt att få till ändringar av villkor i sitt tillstånd, men det kräver oftast mycket underlag och att man klart kan vissa varför ett villkor ska upphävas, skriver Viktor Falkenström på Hamilton Advokatbyrå.

Läs mer
flik
2
December
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Dags för en nationell handlingsplan för bioekonomi

I dag gästar Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht Värmland. Besöket är en del av arbetet med att ta fram ett nationellt skogsprogram. Samtidigt pågår klimatmötet i Paris. Hur skogen används och kommer att användas har avgörande betydelse för Sveriges tillväxt och de globala miljömålen. Skogen har enorm potential ur många perspektiv och bidrar till en socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar utveckling.

Läs mer
flik
15
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Global uppvärmning botar planeten

Va förvånad du skulle bli! I miljarder år har du snurrat obekymrat kring en helt vanlig stjärna utan att drabbas av några särskilt anmärkningsvärda händelser. Ett asteroidnedslag här och ett vulkanutbrott där kanske, men inget världhotande. I alla fall inget som du inte kunnat hämta dig ifrån. Så plötsligt drabbas du av en elak parasit. På bara några hundra år…

Läs mer
flik
9
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
feedimage

Teknikcollege – en satsning där alla blir vinnare

Svensk industri sysselsätter ungefär en miljon människor. Stundande pensionsavgångar, allt mer kunskapsintensiva företag samt en problematik i matchningen mellan det som utbildningssystemet levererar och den kompetens företagen efterfrågar är utmaningar som svensk industri står inför. Det är inte utmaningar som löses över en natt. Industrins parter har därför under snart tio år utvecklat konceptet Teknikcollege.

Läs mer
flik
6
May

Av: m-hilden

Manager, Process design – Mill Technology

Vill du leda ett skickligt team och utvecklas tillsammans på vår resa framåt? Till vår avdelning Mill Technology söker vi nu en gruppchef för Process design med goda ledaregenskaper tillsammans med utmärkta tekniska kunskaper.

Läs mer
flik
31
May

Av: robert-rundberget

Konstruktörer & ingenjörer

Överallt finns möjligheter – det gäller bara att se åt rätt håll.

Läs mer