IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj

Senaste nytt

flik
22
October
Nyheter
Av: m-hilden

Studievägledare fick lära sig om bioekonomi

Ett 20-tal studievägledare från grundskola, gymnasium och vuxenutbildningen besökte under veckan Innovation Park för att lära sig mer om bioekonomi, regionens omställning till bioekonomi och vad det innebär för framtidens kompetens. Det blev en givande och uppskattad dag.

Läs mer
flik
20
October
Nyheter
Av: m-hilden

45 ton mindre plast med Tetra Paks nya yoghurtflaska

Skånemejeriet lanserar drickyougurt i en ny FSC®-certifierad kartongflaska från Tetra Pak. Övergången beskrivs som ett steg mot skiftet från plast till kartong och kommer att innebära en minskning av plast på närmare 45 ton.

Läs mer
flik
19
October
Nyheter
Av: m-hilden

Har du tänkt på vad ett träd kan göra?

Stora Enso har gjort en hyllning till trädet – och det med all rätt. För har du verkligen tänkt på vad ett träd kan göra? Möjligheterna är enorma! Se själv…  

Läs mer
flik
19
October
Nyheter
Av: m-hilden

Valmet tar emot order på över en halv miljard

Valmet i Karlstad har tagit emot en stororder motsvarande över en halv miljard kronor. Det är det italienska företaget Sofidel som nu investerar i två mjukpappersmaskiner till en fabrik i USA. Den nya investeringen innebär att Sofidel blir ägare av 14 stycken mjukpappermaskiner från Valmet.

Läs mer
flik
26
October
Evenemang
Av: m-hilden

The Wood Region

Vid seminariet möter du de som nu tar stora steg från ett fossilberoende. Hur går det till och vad är möjligt? Vad medför ny teknik och nya produkter för oss på kort och lång sikt? Kan t ex flyget gå på enbart biobränsle? Kan var och en av oss själva snart tillverka våra produkter i våra hem? Innebär utvecklingen också…

Läs mer
flik
28
October
Evenemang
Av: m-hilden

HållbarLogistik.nu - Konferensen med biodrivmedel i fokus

Sveriges Åkeriförbund Värmland, VSV och Paper Province bjuder in dig att kostnadsfritt delta på konferensen HållbarLogistik.nu – en framtidsorienterad konferens för alla som är intresserade av logistik. Denna gång fokuserar vi på ett högaktuellt ämne; biodrivmedel. Kom och lyssna på intressanta föredrag som ger dig en uppdatering om vad som händer i regionen, i Sverige och inom EU när det gäller…

Läs mer
flik
28
October
Evenemang
Av: m-hilden

Den gröna cirkeln - skogens oändliga möjligheter

Välkommen på ett seminarium i skogens och dess möjligheters ära. Under en förmiddag är du välkommen att bland annat lyssna till en presentation av det innovativa projektet The Wood Region, “Fotosyntesens nytta i Värmland” – en process som kan bidra till en helt ny utveckling för våra skogar i länet samt en presentation av digitala tjänster för stöd till skogsägare.

Läs mer
flik
30
October
Evenemang
Av: m-hilden

Skogsriket Värmland

Skogsriket – med värden för världen är Landsbygdsminister Eskil Erlandssons vision om hur vi ska bli ännu bättre på att tillvarata skogens olika värden. Kanske kan Sverige bli bäst i världen på just det och kanske kan Värmland bli bäst i Sverige?

Läs mer
flik
19
October

Rottneros: Rottneros utser Monica Pasanen till ny CFO

Rottneros har utsett Monica Pasanen till ny CFO för koncernen. Hon efterträder Krister Lindgren som har varit interim CFO sedan 2013....

Läs mer
flik
19
October

Brobygrafiska-studenter tävlar med förpackningar till Höganäs-krus

Fyra examensprojekt från Brobygrafiska har nominerats i den nationella branschtävlingen Kolla!, som arrangeras av Svenska Tecknare. Ett av...

Läs mer
flik
18
October

BILLERUD KORSNÄS: STABIL PRODUKTION VÄNTAS 3 KV - ANALYTIKER

STOCKHOLM (Direkt) Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs väntas leverera ett resultat för det tredje kvartalet som kan beskrivas med vd...

Läs mer
flik
18
October

Stora Enso satsar på ökad naturvårdskompetens

Stora Enso Skog har anställt fem naturvårdsspecialister för att stärka företagets kompetens inom naturvård. Naturvårdsspecialisterna ska...

Läs mer
flik
22
January
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
  • image-slider

Södra Cell slipper bygga indunstningsanläggning men får inte ändra villkor om energiåtervinning

Det är möjligt att få till ändringar av villkor i sitt tillstånd, men det kräver oftast mycket underlag och att man klart kan vissa varför ett villkor ska upphävas, skriver Viktor Falkenström på Hamilton Advokatbyrå.

Läs mer
flik
2
December
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Dags för en nationell handlingsplan för bioekonomi

I dag gästar Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht Värmland. Besöket är en del av arbetet med att ta fram ett nationellt skogsprogram. Samtidigt pågår klimatmötet i Paris. Hur skogen används och kommer att användas har avgörande betydelse för Sveriges tillväxt och de globala miljömålen. Skogen har enorm potential ur många perspektiv och bidrar till en socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar utveckling.

Läs mer
flik
15
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget

Global uppvärmning botar planeten

Va förvånad du skulle bli! I miljarder år har du snurrat obekymrat kring en helt vanlig stjärna utan att drabbas av några särskilt anmärkningsvärda händelser. Ett asteroidnedslag här och ett vulkanutbrott där kanske, men inget världhotande. I alla fall inget som du inte kunnat hämta dig ifrån. Så plötsligt drabbas du av en elak parasit. På bara några hundra år…

Läs mer
flik
9
October
Blogginlägg
Av: robert-rundberget
feedimage

Teknikcollege – en satsning där alla blir vinnare

Svensk industri sysselsätter ungefär en miljon människor. Stundande pensionsavgångar, allt mer kunskapsintensiva företag samt en problematik i matchningen mellan det som utbildningssystemet levererar och den kompetens företagen efterfrågar är utmaningar som svensk industri står inför. Det är inte utmaningar som löses över en natt. Industrins parter har därför under snart tio år utvecklat konceptet Teknikcollege.

Läs mer
flik
23
October

Av: m-hilden

Tre operatörer till sulfatmassabruket

Har du ett stort tekniskt intresse, är du en flexibel och positiv person som gärna jobbar i team? Vill du dessutom jobba i en välskött organisation med tydliga mål? Och är du intresserad av processteknik, sugen på att jobba skift samt ingå i ett härligt gäng med kollegor? Då kan arbetet som operatör vara rätt för dig!

Läs mer
flik
25
October

Av: m-hilden

Produktionsingenjör till KM8

Stora Enso Skoghall söker en nya produktionsingenjör som vill vara spindeln i nätet och KM8s nya ansikte utåt i många forum. Du som söker ska bland annat vara självgående, har ett brinnande intresse för kvalitet och har god kännedom av kartongegenskaper. Låter det som dig?

Läs mer
flik
30
October

Av: m-hilden

Produktionsplanerare

Skoghalls bruk söker nu efter en driven och serviceinriktad person som är redo att ta sin an tjänsten som Produktionsplanerare. Rollen innebär att du kommer att ansvara för grov- och finplanering av en av brukets kartongmaskiner samt planering av direkt material.

Läs mer
flik
6
November

Av: m-hilden

Underhållsingenjör Produktion

Stora Enso Skoghall söker nu en underhållsingenjör till avdelningen Kartong för KM7. Du som söker bör ha teknisk utbildning samt erfarenhet och god kunskap om underhåll, kartongtillverkning och kartongkvalitet.

Läs mer