IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2015-10-20 - 2015-10-21

Välkommen till Expand

Expand, det nationella forumet för öppenhet, mångfald och tillväxt, arrangeras för andra året i rad. Under tvådagarsprogrammet bjuds det på personliga berättelser, forskning, samtal, konkreta verktyg och en möjlighet för dig som deltagare att vara aktiv. Expand är för alla som vill se en förändring, som vill ge sig själv möjligheter att utvecklas och förändra.

Den 20-21 oktober bjuds det in till två heldagar på Karlstad CCC. Det är då dags för Expand, ett nationellt forum för öppenhet, mångfald och tillväxt att för andra gången gå av stapeln.

Under de två dagarna finns det möjlighet att lyssna till närmare 20 olika talare och att ta del av ett intressant program med bland annat workshops. Vad gjorde det omöjliga möjligt? Hur skapar vi en tillväxt i en oförutsebar värld? Det är två av alla frågor som några av föreläsarna kommer att belysa. På schemat står även Kreativitet och mångfald, Diversity Management och Arbete och Integration.

Låter det intressant? Då kan du läsa mer om dagarna och anmäla dig här.

Bakom arrangemanget står Handelskammaren Värmland, Region Värmland, Karlstads universitet, Länsstyrelsen Värmland, VF, Diversitas talent,  Ninetech, Scandic, Samspelet, Ricvida, Teskedsodern och Working for Change.

PROGRAM 20 OKTOBER

9.30-10.00 Registrering och fika

10.00-10.15 Invigning

10.15-11.00 Patrik Andersson – Vi gjorde det omöjliga möjligt!
Tillsammans med bandylaget Somalia Bandy har Patrik Andersson visat att allt är möjligt när man verkligen har bestämt sig. I denna föreläsning berättar han om deras resa från att vara ett gäng glada somaliska grabbar till att bli världskändisar och om hur de i sin strävan efter att komma med i bandy-VM förmådde skapa en ”vi”-känsla i ett Borlänge med ökande främlingsfientlighet.

11.00-12.15 Hur för vi samtalen i digitaliserad värld?
Marco Helles
Alexandra Pascalidou, författare, programledare och journalist och har utsetts till Årets Europé 2015 för att hon har vidgat vårt perspektiv av Europa. Alexandra föreläser och leder debatter och evenemang runtom i Europa. Med engagemang, glöd och positiv energi föreläser hon om mångfald och media, demokrati och rättvisefrågor, retorik och ledarskap, jämställdhet och kulturkompetens. Vi hör henne också i radio som programledare för Ring P1, Pascalidou i P1 och P1 Debatt.
Jeanette Gustafsdotter, vd Tidningsutgivarna
Peter Franke, Chefredaktör och ansvarig utgivare Värmlands Folkblad

12.15-13.15 Lunch

13.15-14.15 Breakout-session A
Workshop med Edna Eriksson Vad talar vi om egentligen? Om begreppen och varför de har betydelse.
Diversitas Talent Affärsnyttan med mångfald
Karin Lekberg Subtopia – Öppna mötesplatser och urban allemansrätt
Marianne Nilsson Jämställdhet och män

14.15-15.15 Breakout-session B
Hans Börsvik Arbete med jämställdhet och mångfald i arbetslivet
Historiska Museet Vad är ett museum som är öppet för alla?
Marco Helles Det får man väl inte säga? Om yttrandefrihet och mänskliga rättigheter
Madeleine Opira Öka barn och ungdomars framtidstro, känsla av delaktighet och möjlighet att påverka.

15.15-15.30 Fika

15.30-16.15 Azita Shariati – Ett hållbart ledarskap
Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet. 2015 utsåg tidningen Veckans affärer Azita Shariati till årets mäktigaste kvinna i näringslivet. Azita brinner för samhällsfrågor och utveckling. Hon vill skapa ett ledarskap som berör och inkluderar hennes arbete och ledarskap kring jämställdhet och mångfald, hur det bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat på sista raden. Det blir också enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen.

16.15-17.00 Hur skapar vi tillväxt i en oförutsebar värld?
Azita Shariati, Sodexho
Frida Johansson, Handelskammaren i Värmland
Hans Börsvik, Konsult
Moderator: Edna Eriksson

17.00- Mingel och middag
Med reservation för eventuella förändringar.

PROGRAM 21 OKTOBER

8.30-9.00 Navid Modiri – Kreativitet och mångfald
I dag är mångfald en av företagens och organisationernas största utmaningar idag. Navid Modiri tar sin publik bakom klichéerna som ofta kännetecknar samtalet kring mångfald. Vad betyder mångfald? Vad händer när vi arbetar medvetet och aktivt med dessa frågor i en organisation? Hur kan ett mångfaldsarbete användas som ett verktyg för framgång?

Navid uppmanar till mod och kreativitet, och river murar mellan åhörarna. Navid får människor att lyssna på varandra och prata med varandra, på riktigt.

9.00-9.30 Farida Rasulzada – Diversity Management
Diversity Management – skapa medvetenhet om hur man kan bygga dialog med hjälp att medvetandegöra våra likheter och olikheter

Farida Rasulzada är forskare och universitetslektor vid Lunds Universitet. Hennes forskning kretsar kring hur man kan främja hälsa och innovatioer på arbetsplatser och frågan vad uppnår företag när de ger personalen utrymme att vara kreativa och innovativa?

9.30-10.00 Ulf Alexandersson, Sprint AB och Daniel E. Martin, Professor på CCARE, Stanford University – Compassion and competence
Vad innebär ”compassionate leadership”? Vilket samband har “compassion & competence” med ökad produktivitet och strategiska mål?
Lyssna till Ulf Alexandersson, VD och grundare av Sprint Personal AB och Daniel E. Martin, Professor på CCARE, Stanford University som genom sitt gemensamma synsätt och forskning runt frågor om kompetens, omständigheter som ökar en organisations produktivitet och faktorer som påverkar möjligheterna att nå strategiska mål.

10.00-12.00 Workshop – Arbete och integration
Vad vet vi egentligen när det kommer till frågor som rör integration och arbetsliv? Vilken statistik ligger närmast verkligheten? Vad behöver vi veta för att komma framåt?
Processledare: Edna Eriksson
Deltagare: Farbod Rezania, Svenskt Näringsliv

12.00-13.00 Lunch

13.00-14.00 Breakout-session C
Farida Rasulzada Diversity Management
Flens kommun med Edna Eriksson Och den ljusnande framtid är vår? Hur skapar vi en skola där vi kan möta framtiden?
Ulf Alexandersson Workshop – Compassion & competence
Nina Kask Mångfaldslabbet (30 min)
David Mathiasson Fritidsbanken (30 min)

14.00-15.00 Breakout-session D
Edna Eriksson och Eslövs kommun Vad ställs det för krav på politiker i dagens politiska klimat? Vilka är politikens utmaningar gällande öppenhet, mångfald och tillväxt?
Navid Modiri Kreativitet och mångfald
Maria Liljas Stålhandske Är du onormalt normal?
Programpunkt tillkommer

15.00-15.45 Stefan Hyttfors – Vill du veta hur framtiden blir? Skapa den!
Lyssna till Stefan Hyttfors som målar framtidsbilder genom att prata om samhälls- och beteendeförändringar snarare än tekniska möjligheter och genom att peka på framgångsrika exempel. Hans förmåga att beskriva utvecklingen i samhället med fokus på beteendeförändringar får de flesta att se på framtiden med helt nya ögon.

15.45-16.00 Avslut. Med reservation för eventuella förändringar.

Fler Evenemang

flik
19
December
Evenemang
Av: m-wangestam

Skogsriket Värmland arrangerar konferens

Skogsriket Värmland bjuder in till konferens i Karlstad för att sprida kunskap och inspiration om skogen som en tillgång för länets utveckling. Skogsriket Värmland är ett samarbete mellan Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen Värmland.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
21
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Bioekonomiriksdagen närmar sig – Hur förverkligar vi bioekonomin?

I mars 2017 hölls den första bioekonomiriksdagen någonsin. Nu är det dags igen. Den här gången i Karlstad, den 21-22 mars.

Läs mer