IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-10-26 -

The Wood Region

Vid seminariet möter du de som nu tar stora steg från ett fossilberoende. Hur går det till och vad är möjligt? Vad medför ny teknik och nya produkter för oss på kort och lång sikt? Kan t ex flyget gå på enbart biobränsle? Kan var och en av oss själva snart tillverka våra produkter i våra hem? Innebär utvecklingen också att vi bättre tar hand om vår planet? Det är några av frågorna som bevaras under seminariet.

Bioekonomin växer och våra skogar har en av huvudrollerna. I Sysslebäck pågår det innovativa projekt, The Wood Region, där produkter, processer och nya företag nu växer fram. Med ny teknik skapas produkter på ett sätt som vi tidigare inte trodde var möjliga!

Ett nytt tänkande blir avgörande för kommande framgångar och här finns bl.a. 3D teknik som inte längre handlar om bilder och filmer utan om praktisk tillverkning av vilken produkt som helst!!

Vid seminariet möter du de som nu tar stora steg från ett fossilberoende och verkligen är – ”hands on”. Hur går det till och vad är möjligt? Vad medför ny teknik, nya produkter på kort och lång sikt för oss vanliga? Kan t ex flyget gå på enbart biobränsle? Kan var och en av oss snart tillverka våra produkter själva i våra hem?? Innebär utvecklingen också att vi bättre tar hand om vår planet?

Möt projektledaren för the Wood Region, Thomas Bajer, Maria Fiskerud, VD Fly Green Fund, Marcus Elmer, projektledare, Paper Province samt representanter för de nya företagen som presenterar och diskuterar vart utvecklingen kan ta oss.

Kaffe serveras från 09.30. och seminariet avslutas med en enkel lunch

Vi inbjuder dig som vill veta mera, vara med och ta del av utvecklingen inom företagen, är skogligt intresserad eller vill få ytterligare förståelse för vad som krävs när vi går mot en utveckling av ett mer bioekonomiskt samhälle. Ta del av hela programmet för Green Planet Week på www.globalkunskap.se

NÄR: 26 oktober 10.00 – 13 .00
VART: f.d. Samhalls lokaler Industrivägen 6, Sysslebäck
ANMÄLAN: Senast 21 oktober till info@globalkunskap.se eller tel. 0560 141 45

 

 

Fler Evenemang

flik
22
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Inspirationsresa till bioraffinaderiet Borregaard

Vi på Paper Province vill ta er med på en inspirations- och studieresa till den välkända industrikoncernen Borregaard i Sarpsborg i Norge. Den 22 augusti avgår en förhoppningsvis fullproppad buss från Karlstad.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Restplatser på Brobygrafiska

Brobygrafiska i Sunne har lediga platser på den tvååriga yh-utbildningen Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion. YH-utbildningen ger dig kompetens att arbeta med problemlösning och förbättringsarbete i världens tredje största bransch.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Platser kvar på Karlstads Teknikcenter

På Karlstads Teknikcenter (KTC) finns olika tekniska utbildningar samlade. Skolan har fortfarande utbildningsplatser kvar på tre tvåriga YH-utbildningar; processtekniker, anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek och automationsingenjör med inriktning processteknik. Utbildningarna startar den 28 augusti.

Läs mer
flik
1
September
Evenemang
Av: m-wangestam

Klusterlunch på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk vid Vättern

Nu är de här igen. Direkt efter semestern drar vi igång med de omtyckta klusterluncherna. Den här gången dukas maten upp på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk. Missa inte chansen till en härlig lunch i bruksmiljö!

Läs mer