IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-10-26 -

The Wood Region

Vid seminariet möter du de som nu tar stora steg från ett fossilberoende. Hur går det till och vad är möjligt? Vad medför ny teknik och nya produkter för oss på kort och lång sikt? Kan t ex flyget gå på enbart biobränsle? Kan var och en av oss själva snart tillverka våra produkter i våra hem? Innebär utvecklingen också att vi bättre tar hand om vår planet? Det är några av frågorna som bevaras under seminariet.

Bioekonomin växer och våra skogar har en av huvudrollerna. I Sysslebäck pågår det innovativa projekt, The Wood Region, där produkter, processer och nya företag nu växer fram. Med ny teknik skapas produkter på ett sätt som vi tidigare inte trodde var möjliga!

Ett nytt tänkande blir avgörande för kommande framgångar och här finns bl.a. 3D teknik som inte längre handlar om bilder och filmer utan om praktisk tillverkning av vilken produkt som helst!!

Vid seminariet möter du de som nu tar stora steg från ett fossilberoende och verkligen är – ”hands on”. Hur går det till och vad är möjligt? Vad medför ny teknik, nya produkter på kort och lång sikt för oss vanliga? Kan t ex flyget gå på enbart biobränsle? Kan var och en av oss snart tillverka våra produkter själva i våra hem?? Innebär utvecklingen också att vi bättre tar hand om vår planet?

Möt projektledaren för the Wood Region, Thomas Bajer, Maria Fiskerud, VD Fly Green Fund, Marcus Elmer, projektledare, Paper Province samt representanter för de nya företagen som presenterar och diskuterar vart utvecklingen kan ta oss.

Kaffe serveras från 09.30. och seminariet avslutas med en enkel lunch

Vi inbjuder dig som vill veta mera, vara med och ta del av utvecklingen inom företagen, är skogligt intresserad eller vill få ytterligare förståelse för vad som krävs när vi går mot en utveckling av ett mer bioekonomiskt samhälle. Ta del av hela programmet för Green Planet Week på www.globalkunskap.se

NÄR: 26 oktober 10.00 – 13 .00
VART: f.d. Samhalls lokaler Industrivägen 6, Sysslebäck
ANMÄLAN: Senast 21 oktober till info@globalkunskap.se eller tel. 0560 141 45

 

 

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer