IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-10-26 -

The Wood Region

Vid seminariet möter du de som nu tar stora steg från ett fossilberoende. Hur går det till och vad är möjligt? Vad medför ny teknik och nya produkter för oss på kort och lång sikt? Kan t ex flyget gå på enbart biobränsle? Kan var och en av oss själva snart tillverka våra produkter i våra hem? Innebär utvecklingen också att vi bättre tar hand om vår planet? Det är några av frågorna som bevaras under seminariet.

Bioekonomin växer och våra skogar har en av huvudrollerna. I Sysslebäck pågår det innovativa projekt, The Wood Region, där produkter, processer och nya företag nu växer fram. Med ny teknik skapas produkter på ett sätt som vi tidigare inte trodde var möjliga!

Ett nytt tänkande blir avgörande för kommande framgångar och här finns bl.a. 3D teknik som inte längre handlar om bilder och filmer utan om praktisk tillverkning av vilken produkt som helst!!

Vid seminariet möter du de som nu tar stora steg från ett fossilberoende och verkligen är – ”hands on”. Hur går det till och vad är möjligt? Vad medför ny teknik, nya produkter på kort och lång sikt för oss vanliga? Kan t ex flyget gå på enbart biobränsle? Kan var och en av oss snart tillverka våra produkter själva i våra hem?? Innebär utvecklingen också att vi bättre tar hand om vår planet?

Möt projektledaren för the Wood Region, Thomas Bajer, Maria Fiskerud, VD Fly Green Fund, Marcus Elmer, projektledare, Paper Province samt representanter för de nya företagen som presenterar och diskuterar vart utvecklingen kan ta oss.

Kaffe serveras från 09.30. och seminariet avslutas med en enkel lunch

Vi inbjuder dig som vill veta mera, vara med och ta del av utvecklingen inom företagen, är skogligt intresserad eller vill få ytterligare förståelse för vad som krävs när vi går mot en utveckling av ett mer bioekonomiskt samhälle. Ta del av hela programmet för Green Planet Week på www.globalkunskap.se

NÄR: 26 oktober 10.00 – 13 .00
VART: f.d. Samhalls lokaler Industrivägen 6, Sysslebäck
ANMÄLAN: Senast 21 oktober till info@globalkunskap.se eller tel. 0560 141 45

 

 

Fler Evenemang

flik
25
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

Bioekonomi driver tillväxt - föreläsning på Företagssalongen

Paper Province vice vd, Paul Nemes inledningstalar under Företagssalongen om hur klustret arbetar i bioekonomisektorn för att skapa möjligheter och tillväxt genom att bland annat främja företags- produkt- och tjänsteutveckling.

Läs mer
flik
29
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

The Engineer At The Service Of Archaeology

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper arrangerar med jämna mellanrum öppna föreläsningar. Här är årets första, med professor Benoit Haut från Université libre de Bruxelles.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
1
February
Evenemang
Av: robert-rundberget

Träffa högstadieungdomar på Yrkesmässan 2018

Hur väl lyckas du locka skolungdomar att bli intresserade av att arbeta på ditt företag? Yrkesmässan är en fantastisk möjlighet att visa upp din verksamhet och attrahera framtida medarbetare.

Läs mer