IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-10-10 -

Studieresa för ingenjörsstuderande på KAU

Måndagen den 10 oktober har du som studerar till ingenjör på Karlstads universitet chansen att hänga med på en inspirerande resa till några av de mest framgångsrika företagen i Paper Province. Du går på studiebesök och knyter kontakt med potentiella arbetsgivare. Och kanske hittar du ditt framtida drömjobb! Resan är helt kostnadsfri, allt du behöver göra är att anmäla dig. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

Varje år arrangerar vi en dag då ingenjörsstudenter från Karlstads universitet och några av våra medlemsföretag får möjligheten att mötas. Några av de som följt med tidigare år arbetar idag på något av våra medlemsföretag. Andra har skrivit sitt examensarbete eller gjort sin praktik i Paper Province, tack vare de kontakter som skapades under resan. Häng med du också så får du se vilka spännande karriärvägar som finns för en ingenjör inom skoglig bioekonomi.

På årets resa får du träffa representanter från Nordic Paper, BTG, Valmet, Cowi, Somas, Sweco och Stora Enso Skoghall. Bussen plockar upp dig på morgonen utanför universitetet, vi bjuder på frukost medan bussen tar oss till det första av tre stopp. Där får ni möjlighet att höra två av våra medlemsföretag berätta om sina verksamheter och dessutom blir det en rundvandring, så ser samtliga tre stopp ut. Efter att ha träffat alla företag under dagen åker vi vidare till Nöjesfabriken. Där bjuds det på föredrag, middag och mingel med företagen som ni träffat under dagen. Det är ett gyllene tillfälle att knyta kontakter inför framtiden. Så passa på – missa inte detta!

PROGRAM

8.30 Samling vid Pressbyrån (vid KAU) Frukost serveras på bussen
9.25 Nordic Paper Bäckhammar
09.35 Föredrag Nordic Paper
09.50 Föredrag Valmet
10.10 Rundvandring
11.00 Avfärd till Stora Enso Skoghall
11.50 Stora Enso Skoghall
11.50 Lunch
12.40 Föredrag Stora Enso Skoghall
12.55 Föredrag Cowi
13.10 Rundvandring
14.00 Avfärd mot Sweco
14.15 Ankomst Sweco
14.20 Fika
14.35 Föredrag Sweco
14.50 Föredrag Somas
15.05 Föredrag BTG
15.20 Rundvandring
15.50 Avfärd till Nöjesfabriken
16.00 Nöjesfabriken
16.10 Inspirationsföreläsning
16.30 Buffé
17.15 Mingel med företagen
18.10 Avfärd från Nöjesfabriken till KAU.

OBS! Bussen avgår 8:40. Missar du bussen räknas detta som oanmäld frånvaro vilket faktureras.

DATUM: 10 oktober
TID: 8.10-19.00
ANMÄLAN: Görs här senast den 28 september. Deltagandet är kostnadsfritt, men om du avanmäler dig efter sista anmälningsdag faktureras du 250 kr. Uteblir du utan avanmälan faktureras du 500 kr.
OBS! Platserna är begränsade. Fylls de kommer sistaårselever att prioriteras.

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer