IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-10-10 -

Studieresa för ingenjörsstuderande på KAU

Måndagen den 10 oktober har du som studerar till ingenjör på Karlstads universitet chansen att hänga med på en inspirerande resa till några av de mest framgångsrika företagen i Paper Province. Du går på studiebesök och knyter kontakt med potentiella arbetsgivare. Och kanske hittar du ditt framtida drömjobb! Resan är helt kostnadsfri, allt du behöver göra är att anmäla dig. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

Varje år arrangerar vi en dag då ingenjörsstudenter från Karlstads universitet och några av våra medlemsföretag får möjligheten att mötas. Några av de som följt med tidigare år arbetar idag på något av våra medlemsföretag. Andra har skrivit sitt examensarbete eller gjort sin praktik i Paper Province, tack vare de kontakter som skapades under resan. Häng med du också så får du se vilka spännande karriärvägar som finns för en ingenjör inom skoglig bioekonomi.

På årets resa får du träffa representanter från Nordic Paper, BTG, Valmet, Cowi, Somas, Sweco och Stora Enso Skoghall. Bussen plockar upp dig på morgonen utanför universitetet, vi bjuder på frukost medan bussen tar oss till det första av tre stopp. Där får ni möjlighet att höra två av våra medlemsföretag berätta om sina verksamheter och dessutom blir det en rundvandring, så ser samtliga tre stopp ut. Efter att ha träffat alla företag under dagen åker vi vidare till Nöjesfabriken. Där bjuds det på föredrag, middag och mingel med företagen som ni träffat under dagen. Det är ett gyllene tillfälle att knyta kontakter inför framtiden. Så passa på – missa inte detta!

PROGRAM

8.30 Samling vid Pressbyrån (vid KAU) Frukost serveras på bussen
9.25 Nordic Paper Bäckhammar
09.35 Föredrag Nordic Paper
09.50 Föredrag Valmet
10.10 Rundvandring
11.00 Avfärd till Stora Enso Skoghall
11.50 Stora Enso Skoghall
11.50 Lunch
12.40 Föredrag Stora Enso Skoghall
12.55 Föredrag Cowi
13.10 Rundvandring
14.00 Avfärd mot Sweco
14.15 Ankomst Sweco
14.20 Fika
14.35 Föredrag Sweco
14.50 Föredrag Somas
15.05 Föredrag BTG
15.20 Rundvandring
15.50 Avfärd till Nöjesfabriken
16.00 Nöjesfabriken
16.10 Inspirationsföreläsning
16.30 Buffé
17.15 Mingel med företagen
18.10 Avfärd från Nöjesfabriken till KAU.

OBS! Bussen avgår 8:40. Missar du bussen räknas detta som oanmäld frånvaro vilket faktureras.

DATUM: 10 oktober
TID: 8.10-19.00
ANMÄLAN: Görs här senast den 28 september. Deltagandet är kostnadsfritt, men om du avanmäler dig efter sista anmälningsdag faktureras du 250 kr. Uteblir du utan avanmälan faktureras du 500 kr.
OBS! Platserna är begränsade. Fylls de kommer sistaårselever att prioriteras.

Fler Evenemang

flik
22
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Inspirationsresa till bioraffinaderiet Borregaard

Vi på Paper Province vill ta er med på en inspirations- och studieresa till den välkända industrikoncernen Borregaard i Sarpsborg i Norge. Den 22 augusti avgår en förhoppningsvis fullproppad buss från Karlstad.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Restplatser på Brobygrafiska

Brobygrafiska i Sunne har lediga platser på den tvååriga yh-utbildningen Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion. YH-utbildningen ger dig kompetens att arbeta med problemlösning och förbättringsarbete i världens tredje största bransch.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Platser kvar på Karlstads Teknikcenter

På Karlstads Teknikcenter (KTC) finns olika tekniska utbildningar samlade. Skolan har fortfarande utbildningsplatser kvar på tre tvåriga YH-utbildningar; processtekniker, anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek och automationsingenjör med inriktning processteknik. Utbildningarna startar den 28 augusti.

Läs mer
flik
1
September
Evenemang
Av: m-wangestam

Klusterlunch på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk vid Vättern

Nu är de här igen. Direkt efter semestern drar vi igång med de omtyckta klusterluncherna. Den här gången dukas maten upp på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk. Missa inte chansen till en härlig lunch i bruksmiljö!

Läs mer