IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-10-10 -

Studieresa för ingenjörsstuderande på KAU

Måndagen den 10 oktober har du som studerar till ingenjör på Karlstads universitet chansen att hänga med på en inspirerande resa till några av de mest framgångsrika företagen i Paper Province. Du går på studiebesök och knyter kontakt med potentiella arbetsgivare. Och kanske hittar du ditt framtida drömjobb! Resan är helt kostnadsfri, allt du behöver göra är att anmäla dig. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

Varje år arrangerar vi en dag då ingenjörsstudenter från Karlstads universitet och några av våra medlemsföretag får möjligheten att mötas. Några av de som följt med tidigare år arbetar idag på något av våra medlemsföretag. Andra har skrivit sitt examensarbete eller gjort sin praktik i Paper Province, tack vare de kontakter som skapades under resan. Häng med du också så får du se vilka spännande karriärvägar som finns för en ingenjör inom skoglig bioekonomi.

På årets resa får du träffa representanter från Nordic Paper, BTG, Valmet, Cowi, Somas, Sweco och Stora Enso Skoghall. Bussen plockar upp dig på morgonen utanför universitetet, vi bjuder på frukost medan bussen tar oss till det första av tre stopp. Där får ni möjlighet att höra två av våra medlemsföretag berätta om sina verksamheter och dessutom blir det en rundvandring, så ser samtliga tre stopp ut. Efter att ha träffat alla företag under dagen åker vi vidare till Nöjesfabriken. Där bjuds det på föredrag, middag och mingel med företagen som ni träffat under dagen. Det är ett gyllene tillfälle att knyta kontakter inför framtiden. Så passa på – missa inte detta!

PROGRAM

8.30 Samling vid Pressbyrån (vid KAU) Frukost serveras på bussen
9.25 Nordic Paper Bäckhammar
09.35 Föredrag Nordic Paper
09.50 Föredrag Valmet
10.10 Rundvandring
11.00 Avfärd till Stora Enso Skoghall
11.50 Stora Enso Skoghall
11.50 Lunch
12.40 Föredrag Stora Enso Skoghall
12.55 Föredrag Cowi
13.10 Rundvandring
14.00 Avfärd mot Sweco
14.15 Ankomst Sweco
14.20 Fika
14.35 Föredrag Sweco
14.50 Föredrag Somas
15.05 Föredrag BTG
15.20 Rundvandring
15.50 Avfärd till Nöjesfabriken
16.00 Nöjesfabriken
16.10 Inspirationsföreläsning
16.30 Buffé
17.15 Mingel med företagen
18.10 Avfärd från Nöjesfabriken till KAU.

OBS! Bussen avgår 8:40. Missar du bussen räknas detta som oanmäld frånvaro vilket faktureras.

DATUM: 10 oktober
TID: 8.10-19.00
ANMÄLAN: Görs här senast den 28 september. Deltagandet är kostnadsfritt, men om du avanmäler dig efter sista anmälningsdag faktureras du 250 kr. Uteblir du utan avanmälan faktureras du 500 kr.
OBS! Platserna är begränsade. Fylls de kommer sistaårselever att prioriteras.

Fler Evenemang

flik
25
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

Bioekonomi driver tillväxt - föreläsning på Företagssalongen

Paper Province vice vd, Paul Nemes inledningstalar under Företagssalongen om hur klustret arbetar i bioekonomisektorn för att skapa möjligheter och tillväxt genom att bland annat främja företags- produkt- och tjänsteutveckling.

Läs mer
flik
29
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

The Engineer At The Service Of Archaeology

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper arrangerar med jämna mellanrum öppna föreläsningar. Här är årets första, med professor Benoit Haut från Université libre de Bruxelles.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
1
February
Evenemang
Av: robert-rundberget

Träffa högstadieungdomar på Yrkesmässan 2018

Hur väl lyckas du locka skolungdomar att bli intresserade av att arbeta på ditt företag? Yrkesmässan är en fantastisk möjlighet att visa upp din verksamhet och attrahera framtida medarbetare.

Läs mer