IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2015-10-01 - 2015-10-01

Seminarium för ökad samverkan mellan universitet och näringsliv

Har du frågor och problem som inte hinns med i den dagliga verksamheten? En lösning kan vara att låta en ingenjörsstudent kika närmare på saken i ett examensarbete. Paper Province bjuder därmed i samverkan med Karlstads universitet och Cowi in till ett seminarium den 1 oktober med syfte att öka samverkan mellan universitet och näringsliv.

Den 1 april 2015 hölls ett seminarium på Karlstads universitet under rubriken ”Ökad hållbarhet i Skogsindustrin”. Nu blir det en fortsättning för att öka samarbetet mellan universitetet och näringslivet ytterligare. En del av halvdagen handlar om fördelar och utmaningar med att samarbeta med studenter på Karlstads universitet. Inbjudan är öppen, du är välkommen att delta oavsett tidigare medverkan eller ej.

Så nu är det läge att tänka igenom om ditt företag har något problem eller någon fråga som passar som ett examensarbete för ingenjörer!

Passa på att få hjälp att se över frågor och problem som kanske inte hinns med i den dagliga verksamheten. Ett examensarbete kan ge både verksamheten och studenten ett stort utbyte, dessutom är det ett bra sätt att träffa intressanta studenter inför eventuella framtida rekryteringar.

Mer om ex-jobb

Ett examensarbete är ett självständigt arbete som motsvarar ungefär 20 veckors heltidsarbete. Tyngdpunkten i arbetet ska ligga på utredning och analys av ett verkligt problem. Studenterna gör detta som en sista del i sin utbildning, efter fyra och ett halvt års studier.

På Karlstads universitet kommer högskoleingenjörer och civilingenjörer inom Miljö- och energisystem, Byggteknik, och Industriell ekonomi med miljö- och energiinriktning att se ut ett intressant problem under hösten och påbörja examensarbetet nästa år med avslutning i juni.

Exempel på examensarbeten som genomfördes 2015:
• Energilager – en lösning till hållbar tryckluftsförsörjning inom industrin
• Utveckling och validering av propellermodell baserat på rörelsemängskälla för ett friströmningsfall
• Energieffektivisering av kvalmgasåtervinning vid Barilla i Filipstad
• Maskinhantering – köpa kontra hyra maskiner och hjälpmedel
• Utvärdering av fasadmaterial – långsiktig lönsamhet utifrån ett hållbart perspektiv

Är du intresserad av att vara med? Anmäl dig då här.
OBS sista anmälningsdag är 27 september.

Anmäl mig nu...

Datum: 1 oktober
Tid: 11.45-16.00
Plats: Paper Province, Sommargatan 101 A, i lokalen Arenan

PROGRAM

11.45 Lunch
12.45 Inledning (KAU, COWI)
13.00 Finansieringsmöjligheter för samverkan mellan universitet och näringsliv, Sofia Andersson, Grants Innovation Office
14.00 Kaffe
14.30 Samarbeta med studenter på Karlstads universitet – fördelar och utmaningar
Caroline Åhs, Samverkanskoordinator, KAU
16.00 Avslutning

 

Fler Evenemang

flik
19
December
Evenemang
Av: m-wangestam

Skogsriket Värmland arrangerar konferens

Skogsriket Värmland bjuder in till konferens i Karlstad för att sprida kunskap och inspiration om skogen som en tillgång för länets utveckling. Skogsriket Värmland är ett samarbete mellan Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen Värmland.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
21
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Bioekonomiriksdagen närmar sig – Hur förverkligar vi bioekonomin?

I mars 2017 hölls den första bioekonomiriksdagen någonsin. Nu är det dags igen. Den här gången i Karlstad, den 21-22 mars.

Läs mer