IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2017-08-28 - 2017-08-28

Platser kvar på Karlstads Teknikcenter

På Karlstads Teknikcenter (KTC) finns olika tekniska utbildningar samlade. Skolan har fortfarande utbildningsplatser kvar på tre tvåriga YH-utbildningar; processtekniker, anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek och automationsingenjör med inriktning processteknik. Utbildningarna startar den 28 augusti.

Utbildningen till processtekniker  är inriktad mot skogsindustrin och framförallt massa- och papperstillverkning. Efter utbildningen kan man bland annat jobba som processoperatör eller på ett processlaboratorium.
Informationsblad Processtekniker
Läs om Jens som fick jobb innan utbildningen var avslutad.

Den som är intresserad av att skapa nya produkter kan välja yrkeshögskoleutbildningen Anläggningskonstruktör inriktning rör/mek (plant design). Eleverna lär sig att med dataprogram bygga modeller i 3D. Tekniken används av stora maskinleverantörer och av de konsultföretag som anlitas i olika projekt. Efterfrågan på anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek är stor.
Informationsblad anläggningskonstruktör inriktning rör/mek.

På utbildningen till automationsingenjör med inriktning processteknik får man bland annat lära sig att arbeta i projekt inom automation, programmering av PLC/DCS-system, dokumentera anläggningar i ElproCAD samt processkunskap inom massa- och papperstillverkning.
Informationsblad automationsingenjör

Läs mer om utbildningarna och ansök på karlstad.se/yh

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer