IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-12-01 -

Papermakers Night

Den 1 december bjuder vi in till höstens Papermakers Night. Precis som vanligt blir det en kväll med intressanta föredrag kring aktuella ämnen, denna gång kommer bland annat Thomas Hjertberg och pratar om plastens framtid och Kairos Future berättar om innovation, det blir mingel, god mat och underhållning i trevligt sällskap. Varmt välkommen!

Två gånger per år bjuder vi in den regionala skogsindustrins företrädare och äter middag, nätverkar och inspireras av framstående talare och kulturevenemang. Det är en långvarig tradition som erbjuder möjlighet att träffas och umgås under glada tongångar. Förra året kom över 100 personer och i våras deltog 75.

Nu är det åter dags, denna gång är det innovation och polymera material som står i fokus under kvällens föredrag. På plats finns Thomas Hjertberg, senior advisor vid Borealis och Katarina Stetler från Kairos Future.

För underhållningen står Caroline Eriksson, som kommer bjuda på musik. Det bjuds även på ett smakprov från årets rockmusikal Tillbaka till den förbjudna planeten. Inte nog med det – under kvällen har du möjlighet att vinna biljetter till föreställningen som Oskar Nyström och Petter Josteus ger ett smakprov från. Det kommer bli en kväll du inte vill missa!

Stärk din innovationskraft!
Fem ingredienser för kreativitet/innovation

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKatarina Stetler, consultant and future strategist, Kairos Future

Hur tar man till vara på den kreativa potentialen i sina anställda, sina kunder och sitt nätverk? Även om man inte kan kontrollera innovation så kan man leda för innovation. Under presentationen går Katarina igenom fem ingredienser som alla organisationer som vill stärka sin innovationskraft behöver ha på plats.
Katarina Stetler arbetar som konsult och framtidsstrateg på Kairos Future. Hon har tidigare arbetat som innovationsstrateg och produktutvecklare inom fordonsindustrin och har erfarenhet av att leda kreativa processer. Hon har skrivit en bok om hur innovationsprocesser och effektiviseringsarbete kan leva sida vid sida och hon har en doktorsexamen i Innovationsledning från KTH.

Plastens framtid

thomas-hjertberg-pmnThomas Hjertberg, senior advisor vid Borealis.

Hur ser framtiden ut för polymera material? Och hur ter de sig ur ett hållbarhetsperspektiv? Detta är två av frågorna som Hjertberg kommer att tala om under sitt föredrag.

Thomas Hjertberg var tidigare professor i polymerteknologi vid Chalmers och har bl.a. forskat på möjligheter att använda förnyelsebara råvaror till plastproduktion. Thomas har också suttit i styrgruppen för ytbehandlingsprogrammet vid Karlstads universitet.

Borealis, där Thomas arbetar idag, omsätter 70 miljarder och är en ledande leverantör av polymerer och kemikalier till de flesta branscher inklusive förpackningsindustrin.

 

DATUM: 1 dec
TID: kl 16.30 och framåt
PLATS: Elite Stadshotellet i Karlstad
KOSTNAD: 395 kr för medlemmar, 595 kr för icke medlemmar. Ej avbokad plats faktureras.
ANMÄLAN: Görs här senast 27 november

PROGRAM

16.30 Registrering, mingel
17.00 Föredrag
– Fem ingredienser för kreativitet/innovation – stärk din innovationskraft!
– Framtiden för polymera material
19.00 Middag

Programmet är fortfarande under uppbyggnad.

 

 

 

Fler Evenemang

flik
25
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

Bioekonomi driver tillväxt - föreläsning på Företagssalongen

Paper Province vice vd, Paul Nemes inledningstalar under Företagssalongen om hur klustret arbetar i bioekonomisektorn för att skapa möjligheter och tillväxt genom att bland annat främja företags- produkt- och tjänsteutveckling.

Läs mer
flik
29
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

The Engineer At The Service Of Archaeology

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper arrangerar med jämna mellanrum öppna föreläsningar. Här är årets första, med professor Benoit Haut från Université libre de Bruxelles.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
1
February
Evenemang
Av: robert-rundberget

Träffa högstadieungdomar på Yrkesmässan 2018

Hur väl lyckas du locka skolungdomar att bli intresserade av att arbeta på ditt företag? Yrkesmässan är en fantastisk möjlighet att visa upp din verksamhet och attrahera framtida medarbetare.

Läs mer