IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-12-01 -

Papermakers Night

Den 1 december bjuder vi in till höstens Papermakers Night. Precis som vanligt blir det en kväll med intressanta föredrag kring aktuella ämnen, denna gång kommer bland annat Thomas Hjertberg och pratar om plastens framtid och Kairos Future berättar om innovation, det blir mingel, god mat och underhållning i trevligt sällskap. Varmt välkommen!

Två gånger per år bjuder vi in den regionala skogsindustrins företrädare och äter middag, nätverkar och inspireras av framstående talare och kulturevenemang. Det är en långvarig tradition som erbjuder möjlighet att träffas och umgås under glada tongångar. Förra året kom över 100 personer och i våras deltog 75.

Nu är det åter dags, denna gång är det innovation och polymera material som står i fokus under kvällens föredrag. På plats finns Thomas Hjertberg, senior advisor vid Borealis och Katarina Stetler från Kairos Future.

För underhållningen står Caroline Eriksson, som kommer bjuda på musik. Det bjuds även på ett smakprov från årets rockmusikal Tillbaka till den förbjudna planeten. Inte nog med det – under kvällen har du möjlighet att vinna biljetter till föreställningen som Oskar Nyström och Petter Josteus ger ett smakprov från. Det kommer bli en kväll du inte vill missa!

Stärk din innovationskraft!
Fem ingredienser för kreativitet/innovation

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKatarina Stetler, consultant and future strategist, Kairos Future

Hur tar man till vara på den kreativa potentialen i sina anställda, sina kunder och sitt nätverk? Även om man inte kan kontrollera innovation så kan man leda för innovation. Under presentationen går Katarina igenom fem ingredienser som alla organisationer som vill stärka sin innovationskraft behöver ha på plats.
Katarina Stetler arbetar som konsult och framtidsstrateg på Kairos Future. Hon har tidigare arbetat som innovationsstrateg och produktutvecklare inom fordonsindustrin och har erfarenhet av att leda kreativa processer. Hon har skrivit en bok om hur innovationsprocesser och effektiviseringsarbete kan leva sida vid sida och hon har en doktorsexamen i Innovationsledning från KTH.

Plastens framtid

thomas-hjertberg-pmnThomas Hjertberg, senior advisor vid Borealis.

Hur ser framtiden ut för polymera material? Och hur ter de sig ur ett hållbarhetsperspektiv? Detta är två av frågorna som Hjertberg kommer att tala om under sitt föredrag.

Thomas Hjertberg var tidigare professor i polymerteknologi vid Chalmers och har bl.a. forskat på möjligheter att använda förnyelsebara råvaror till plastproduktion. Thomas har också suttit i styrgruppen för ytbehandlingsprogrammet vid Karlstads universitet.

Borealis, där Thomas arbetar idag, omsätter 70 miljarder och är en ledande leverantör av polymerer och kemikalier till de flesta branscher inklusive förpackningsindustrin.

 

DATUM: 1 dec
TID: kl 16.30 och framåt
PLATS: Elite Stadshotellet i Karlstad
KOSTNAD: 395 kr för medlemmar, 595 kr för icke medlemmar. Ej avbokad plats faktureras.
ANMÄLAN: Görs här senast 27 november

PROGRAM

16.30 Registrering, mingel
17.00 Föredrag
– Fem ingredienser för kreativitet/innovation – stärk din innovationskraft!
– Framtiden för polymera material
19.00 Middag

Programmet är fortfarande under uppbyggnad.

 

 

 

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer