IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-11-05 - 2015-11-05

Papermakers night

Två gånger per år bjuder vi in den regionala skogsindustrins företrädare och äter en god middag, nätverkar och inspireras av framstående talare och kulturevenemang. En långvarig tradition som erbjuder möjlighet att träffas och umgås med slipsen uppknuten och under glada tongångar. Den 5 november är det åter dags, temat denna gång är Gamification.

Som vanligt kommer det, den 5 november, stå underhållning, intressanta föredrag och god mat på schemat.

TEMA: GAMIFICATION

Ungefär 1,2 miljarder människor på jorden spelar regelbundet spel. 970 miljoner av dem gör det på sina mobila enheter. Kan denna attraktionskraft även utnyttjas i andra sammanhang än ren underhållning? Svaret är ja. Insikten om spels förmåga att engagera och motivera människor har redan fått många av världens ledande företag och organisationer att ta till sig och implementera idéer inspirerade av spelvärlden. Man använder spelmekanik, speltänkande och spelestetik för att stödja lärande, marknadsföra produkter och tjänster, kommunicera effektivt och hjälpa fram innovation. Det är detta som är Gamification – temat för höstens PMN.

FÖREDRAG

Joakim Eklund, speldesigner och manusförfattare och pionjär inom Gamification.

Första jobbet efter universitetet var det som manusförfattare på en spelstudio.Tolv månader senare släpptes Joakims första titel. Ett lärande spel för barn, som vann mängder med priser. Joakim insåg kraften hos spel och började fundera på om lärande spel för vuxna kunde vara något. Med entusiasm och envishet presenterade han nymodigheten för företag, som dessvärre ofta tyckte idén var oseriös… ”Inte kan man spela på arbetstid”, fick han höra gång efter annan. Det blev uppenbart att det inte alltid är lätt att vara först med nya idéer.

Trots flera bakslag jobbade Joakim enträget vidare och var med och startade flera spelstudior och producerade mängder av serious games för vuxna. Ämnena varierade. Det var allt från sälj och ISO 14001 till olika terapiområden för läkare.

2009 var Joakim med och grundade den numer flerfaldigt prisbelönade spelstudion Hello There, tillsammans med 5 andra spelpionjärer. Fokus är på spel för utbildning, kommunikation, marknadsföring, underhållning samt behjärtansvärda ändamål. Kunderna varier men är oftast globala och ledande inom sina respektive branscher. Vid sidan av det dagliga, kreativa jobbet på Hello There är Joakim en eftertraktad och uppskattad föreläsare och utbildare i copywriting, gamification, serious games och storytelling.

Joakim Eklund kommer att ge en rapp introduktion till gamification och vis några exempel på hur det kan se ut och dessutom förklara hur och varför det fungerar.

Stefan Holgersson och Magnus Björkman, från Create Institute kommer också för att berätta om gamification. De kommer att ge en inblick i den allt mer växande spelutvecklingsindustrin och ger goda exempel på hur kunskaper från spelutvecklingsindustrin kan appliceras inom helt andra områden och branscher. De bjuder på reflektioner kring hur man kan tänka i det i intressanta mötet mellan till synes helt skilda världar och industrier där spelindustrin är en part.

LIVEMUSIK

Under Papermakers Night står Robert Danielson från ÅF och Tobias Persson, Stefan Storm, Kent-Ove Skane samt Mikael Skoglundh, som tillsammans bilder bandet ROST, för underhållningen.

DATUM: 5 november
TID: kl 16.30 och framåt
PLATS: Stadshotellet i Karlstad
KOSTNAD: 395 kr för medlemmar, 595 kr för icke medlemmar. Ej avbokad plats faktureras.
ANMÄLAN: Sista anmälningsdag har passerat

PROGRAM

16.30 Inregistrering och mingel
17.00 Musikunderhållning med ROST.
17.10 Maria Hollander
17. 20 Joakim Eklund
18.20 Stefan Holgersson och Magnus Björkman
19.00 Middag
19.30 Middagen fortsätter med musik från ROST

De som vill stanna kvar efter middagen får en fri drinkbiljett till baren.

 

Fler Evenemang

flik
21
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Bioekonomiriksdagen 2018 – Hur förverkligar vi bioekonomin?

I mars 2017 hölls den första bioekonomiriksdagen någonsin. Nu är det dags igen, i Karlstad 21-22 mars. Ta chansen att påverka politiken redan i början av valåret, genom att delta.

Läs mer
flik
28
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Konferens om framtidens byggnadsmaterial - trä

Det finns idel fördelar med att bygga i trä. Inte minst för att minska klimatpåverkan. Trä binder koldioxid under hela sin livslängd och är det enda förnybara byggmaterialet vi har. Missa inte träbyggnadskonferensen Framtiden byggs i trä på Karlstad CCC den 28 mars.

Läs mer
flik
17
April
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forum för bioekonomi

Skogsindustrierna arrangerar Forum för bioekonomi på Münchenbryggeriet i Stockholm i samband med Skogsnäringsveckan. Där samlas 400 intressenter för att nätverka och samtala om bioekonomins möjligheter och utmaningar.

Läs mer
flik
24
April
Evenemang
Av: robert-rundberget

Grundutbildning (XLPM) för projektledare

Semcon arrangerar en utbildning där du lär dig grunderna i projektledning och att förstå vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt.

Läs mer