IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2017-11-20 - 2017-11-20

Öppet seminarium om kommunal energirådgivning

Karlstads universitets institution för ingenjörs- och kemivetenskaper bjuder in till ett öppet seminarium där universitetsadjunkt Are Kjeang håller ett seminuarium med titeln: Kommunal energirådgivning - historisk utveckling och lärdomar inför framtiden.

Kortfattad sammanfattning

I nästan 40 år har den kommunala energirådgivningen bidragit till att förbättra energieffektiviteten i de svenska hushållen. I denna artikel görs en grundlig granskning av dokument och publicerad litteratur kring utvecklingen av energirådgivningen från 1970-talets slut fram till idag. Syftet är att genom en analys av detta material bidra till bättre användande av informations-och rådgivningstjänster i framtiden. Den lokala energirådgivningen, sedan 2008 kallad energi- och klimatrådgivning (EKR), har huvudsakligen finansierats av staten. Därmed har verksamheten mer varit en statlig angelägenhet, ett politiskt styrmedel. Rådgivningens uppgifter har förändrats i takt med samhällets utveckling; från 1970-talets oljekris över liberaliseringens 80- tal till EU-medlemskap och avreglering av elmarknad under 90-talet. Idag skall rådgivningen göra nytta i omgivning där konsumenten söker sin information på Internet och där centrala begrepp är mikroenergisystem, hållbarhet och individanpassad marknadsföring.

Fakta

Tid: 20 november kl 14:30

Plats: Rum 3B 512

Arrangör: Professor Lars Järnström

Denna gång ges seminariet på svenska.

Fler Evenemang

flik
8
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Seminarie kring produktion av bioplast, biovätgas & metan

Välkomna till Karlstad Innovation Park den 8 mars för att ta del av arbetet som skett i två spännande projekt.

Läs mer
flik
14
March
Evenemang
Av: m-hilden

Ingenjörsstuderande se hit! Hitta ditt framtida drömjobb

Onsdagen den 14 mars har du som studerar till ingenjör på Karlstads universitet chansen att hänga med på en inspirerande resa och träffa nio medlemsföretag i Paper Province. Du får gå på rundvandringar, lyssna på föreläsningar, mingla och knyta kontakter med potentiella arbetsgivare. Och kanske hittar du ditt framtida drömjobb! Resan är kostnadsfri, allt du behöver göra är att anmäla dig. Platserna…

Läs mer
flik
21
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Bioekonomiriksdagen 2018 – Hur förverkligar vi bioekonomin?

I mars 2017 hölls den första bioekonomiriksdagen någonsin. Nu är det dags igen, i Karlstad 21-22 mars. Ta chansen att påverka politiken redan i början av valåret, genom att delta.

Läs mer
flik
17
April
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forum för bioekonomi

Skogsindustrierna arrangerar Forum för bioekonomi på Münchenbryggeriet i Stockholm i samband med Skogsnäringsveckan. Där samlas 400 intressenter för att nätverka och samtala om bioekonomins möjligheter och utmaningar.

Läs mer