IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2017-11-20 - 2017-11-20

Öppet seminarium om kommunal energirådgivning

Karlstads universitets institution för ingenjörs- och kemivetenskaper bjuder in till ett öppet seminarium där universitetsadjunkt Are Kjeang håller ett seminuarium med titeln: Kommunal energirådgivning - historisk utveckling och lärdomar inför framtiden.

Kortfattad sammanfattning

I nästan 40 år har den kommunala energirådgivningen bidragit till att förbättra energieffektiviteten i de svenska hushållen. I denna artikel görs en grundlig granskning av dokument och publicerad litteratur kring utvecklingen av energirådgivningen från 1970-talets slut fram till idag. Syftet är att genom en analys av detta material bidra till bättre användande av informations-och rådgivningstjänster i framtiden. Den lokala energirådgivningen, sedan 2008 kallad energi- och klimatrådgivning (EKR), har huvudsakligen finansierats av staten. Därmed har verksamheten mer varit en statlig angelägenhet, ett politiskt styrmedel. Rådgivningens uppgifter har förändrats i takt med samhällets utveckling; från 1970-talets oljekris över liberaliseringens 80- tal till EU-medlemskap och avreglering av elmarknad under 90-talet. Idag skall rådgivningen göra nytta i omgivning där konsumenten söker sin information på Internet och där centrala begrepp är mikroenergisystem, hållbarhet och individanpassad marknadsföring.

Fakta

Tid: 20 november kl 14:30

Plats: Rum 3B 512

Arrangör: Professor Lars Järnström

Denna gång ges seminariet på svenska.

Fler Evenemang

flik
22
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Workshop för ett klimatsmart Hammarö

Vill du vara med och utveckla Hammarö – den gröna ön – på ett klimatsmart och hållbart sätt? Vi bjuder in till en kreativ eftermiddag/kväll den 22 november. Vi sammanför representanter från kommunen, öns invånare, Stora Enso och andra företagare så att vi med förenade krafter kan arbeta fram nya idéer.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PSC Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer