IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-04-01 -

ÖKAD HÅLLBARHET I SKOGSINDUSTRIN

Välkommen att delta när Karlstads universitet och COWI samordnar ett seminarium om forskning och utveckling för mer hållbarhet i skogsindustrin. Det är ett forum för utbyte av information och idéer mellan universitet, företag och finansiärer.

Seminariet inleds med rapport från ett nyligen avslutat projekt där universitetet samarbetat med konsultbolag och bruk för att utreda energieffektiv vattenrening med biogasproduktion, och fortsätter med tankar inom detta område samt inom områdena cellulosa och ligninkemi där Karlstads universitet arbetar idag och i ökande grad i framtiden. Inom dessa områden finns projekt med inriktning mot bioekonomi, textilfiber, nya kompositer, nya råvaror med grön inriktning, med mera. Tanken är att anordna en kreativ workshop där olika aktörer träffas för att informera om universitetets nya projektidéer och där forskarna får kommentarer och förhoppningsvis nya idéer av åhörarna. En stor del av denna workshop kommer att vara korta presentationer av olika områden följt av möjlighet till diskussion med forskarna.

PROGRAM

11:45 Lunch
12.45 Introduktion till dagen (Ulf Germgård, KaU)
12:55 Resultat från ett framgångsrikt samarbetsprojekt om vattenrening med biogasproduktion (Karin Granström, KaU) och projektets betydelse lokalt och nationellt (Uno Olsson, COWI)
13:25 Hur få råd med innovation? (Patrik Bångerius, Grants and Innovation Office)
13:45 Idéer till nya projekt (1-6)
14:20 Open space för samtal om presenterade idéer, samt kaffe
15:00 Fortsättning – Idéer till nya projekt (7-10)
15:30 Open space för samtal om presenterade idéer
16:00 Paneldiskussion kring vad KaU kan och bör forska på inom skogsindustriområdet, och om det som framkommit under dagen.
16:30 Avslutning

Datum: 1 april 2015
Tid: kl. 11:45 ̶ 16.30
Plats: Ljungbergssalen (Ägget), Hus 21, Karlstads universitet.
Anmälan görs senast 26 mars: http://www.hallbarhetskogsindustri.axaco.se
Arrangemanget är kostnadsfritt.

Fler Evenemang

flik
25
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

Bioekonomi driver tillväxt - föreläsning på Företagssalongen

Paper Province vice vd, Paul Nemes inledningstalar under Företagssalongen om hur klustret arbetar i bioekonomisektorn för att skapa möjligheter och tillväxt genom att bland annat främja företags- produkt- och tjänsteutveckling.

Läs mer
flik
29
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

The Engineer At The Service Of Archaeology

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper arrangerar med jämna mellanrum öppna föreläsningar. Här är årets första, med professor Benoit Haut från Université libre de Bruxelles.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
1
February
Evenemang
Av: robert-rundberget

Träffa högstadieungdomar på Yrkesmässan 2018

Hur väl lyckas du locka skolungdomar att bli intresserade av att arbeta på ditt företag? Yrkesmässan är en fantastisk möjlighet att visa upp din verksamhet och attrahera framtida medarbetare.

Läs mer