IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-08-19 - 2015-08-20

Nordic Rheology Conference och reologikurs för industriarbetare

Nordic Rheology Society och Karlstads universitet bjuder in till den 24:e Nordic Rheology Conference i Karlstad 19-20 augusti. Konferensen vänder sig till dig som är akademiker eller arbetar inom industrier där flöden och processer är viktiga. På agendan finns världsledande forskare, utställning av reologiska instrument, utbildningar, affärsmöten och mycket annat.

Nordic Reology Conference är ett utmärkt tillfälle för dig som arbetar med industriella flöden att nätverka med kollegor och få en inblick i den senaste forskningen och teknikutvecklingen inom reologi. Konferensen täcker alla aspekter av reologi och är indelad i följande delar:

  • General rheology
  • Food and pharmaceutical rheology
  • Rheology of particulate and fibrous dispersions
  • Polymer melts and solutions
  • Rheometry
  • Non-Newtonian Fluid Mechanics and Flow Simulation
  • Industrial rheology and processing

FÖREDRAGSHÅLLARE

Ett antal namnkunniga och välrenommerade talare är bokade, exempelvis:

Professor Francisco Chinest, Ecole Centrale de Nantes, som talar under rubriken “Multi-scale Modeling and Advanced Simulation of Concentrated Fibrous Suspensions”.

Dr. Michael Hummel, Aalto University som kommer tala om “Rheological Requirements for Continuous Filament Spinning of Cellulose-ionic Liquid Solutions.

Professor Norbert Willenbacher, Karlsruhe Institute of Technology, som berättar om “Rheo-imaging of Polymeric and Particulate Gels.

INTRODUKTIONSKURS I REOLOGI

I samband med konferensen arrangeras en tvådagars introduktionskurs i Paper Coating Rheology. Kursen vänder sig till industriarbetare och universitetsdoktorander och ska ge deltagaren grundläggande kunskap i ämnet. Kunskapsmålet är att deltagarna efter genomförd kurs ska ha grundförståelse för reologiska modeller och materialfunktioner, lösningar, polymera lösningar, testmetoder och hur reologiska egenskaper påverkar bestrykningsprocessen och det bestrukna materialets egenskaper.

Mer information om kursen och kursprogram finns att läsa här…

SOCIALA EVENEMANG

Under konferensen finns flera organiserade tillfällen för att lära känna de andra deltagarna under lite mer avslappnade former. Tisdag kväll hålls en välkomstreception på Lerinmuseent på Sandgrund i Karlstad. Då serveras en lätt buffé och du som deltar har möjlighet att se både den permanenta utställningen och gästutställningarna.

Onsdag kväll arrangeras en middag på Restaurang Terassen i Mariebergsskogen, Karlstad.

UTSTÄLLARE

Är du intresserad av att delta den 19-20 augusti som utställare? I så fall har du möjlighet att göra det. Anmälan görs här.

Läs mer och anmäl dig…

TID: 19-20 augusti
PLATS: Karlstads universitet

FAKTA OM NRS

The Nordic Rheology Society (NRS) är en idéell förening för reologiintresserade i de nordiska länderna. Föreningens mission är att främja reologi och sprida kunskap om ämnet genom att skapa mötesplatser där företrädare för industri och akademi kan dela erfarenheter och diskutera aktuella frågor.

Här kan du läsa mer om konferensen och om det praktiska kring den: 3rd Circular NRC 2015

Fler Evenemang

flik
25
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

Bioekonomi driver tillväxt - föreläsning på Företagssalongen

Paper Province vice vd, Paul Nemes inledningstalar under Företagssalongen om hur klustret arbetar i bioekonomisektorn för att skapa möjligheter och tillväxt genom att bland annat främja företags- produkt- och tjänsteutveckling.

Läs mer
flik
29
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

The Engineer At The Service Of Archaeology

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper arrangerar med jämna mellanrum öppna föreläsningar. Här är årets första, med professor Benoit Haut från Université libre de Bruxelles.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
1
February
Evenemang
Av: robert-rundberget

Träffa högstadieungdomar på Yrkesmässan 2018

Hur väl lyckas du locka skolungdomar att bli intresserade av att arbeta på ditt företag? Yrkesmässan är en fantastisk möjlighet att visa upp din verksamhet och attrahera framtida medarbetare.

Läs mer