IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-08-19 - 2015-08-20

Nordic Rheology Conference och reologikurs för industriarbetare

Nordic Rheology Society och Karlstads universitet bjuder in till den 24:e Nordic Rheology Conference i Karlstad 19-20 augusti. Konferensen vänder sig till dig som är akademiker eller arbetar inom industrier där flöden och processer är viktiga. På agendan finns världsledande forskare, utställning av reologiska instrument, utbildningar, affärsmöten och mycket annat.

Nordic Reology Conference är ett utmärkt tillfälle för dig som arbetar med industriella flöden att nätverka med kollegor och få en inblick i den senaste forskningen och teknikutvecklingen inom reologi. Konferensen täcker alla aspekter av reologi och är indelad i följande delar:

  • General rheology
  • Food and pharmaceutical rheology
  • Rheology of particulate and fibrous dispersions
  • Polymer melts and solutions
  • Rheometry
  • Non-Newtonian Fluid Mechanics and Flow Simulation
  • Industrial rheology and processing

FÖREDRAGSHÅLLARE

Ett antal namnkunniga och välrenommerade talare är bokade, exempelvis:

Professor Francisco Chinest, Ecole Centrale de Nantes, som talar under rubriken “Multi-scale Modeling and Advanced Simulation of Concentrated Fibrous Suspensions”.

Dr. Michael Hummel, Aalto University som kommer tala om “Rheological Requirements for Continuous Filament Spinning of Cellulose-ionic Liquid Solutions.

Professor Norbert Willenbacher, Karlsruhe Institute of Technology, som berättar om “Rheo-imaging of Polymeric and Particulate Gels.

INTRODUKTIONSKURS I REOLOGI

I samband med konferensen arrangeras en tvådagars introduktionskurs i Paper Coating Rheology. Kursen vänder sig till industriarbetare och universitetsdoktorander och ska ge deltagaren grundläggande kunskap i ämnet. Kunskapsmålet är att deltagarna efter genomförd kurs ska ha grundförståelse för reologiska modeller och materialfunktioner, lösningar, polymera lösningar, testmetoder och hur reologiska egenskaper påverkar bestrykningsprocessen och det bestrukna materialets egenskaper.

Mer information om kursen och kursprogram finns att läsa här…

SOCIALA EVENEMANG

Under konferensen finns flera organiserade tillfällen för att lära känna de andra deltagarna under lite mer avslappnade former. Tisdag kväll hålls en välkomstreception på Lerinmuseent på Sandgrund i Karlstad. Då serveras en lätt buffé och du som deltar har möjlighet att se både den permanenta utställningen och gästutställningarna.

Onsdag kväll arrangeras en middag på Restaurang Terassen i Mariebergsskogen, Karlstad.

UTSTÄLLARE

Är du intresserad av att delta den 19-20 augusti som utställare? I så fall har du möjlighet att göra det. Anmälan görs här.

Läs mer och anmäl dig…

TID: 19-20 augusti
PLATS: Karlstads universitet

FAKTA OM NRS

The Nordic Rheology Society (NRS) är en idéell förening för reologiintresserade i de nordiska länderna. Föreningens mission är att främja reologi och sprida kunskap om ämnet genom att skapa mötesplatser där företrädare för industri och akademi kan dela erfarenheter och diskutera aktuella frågor.

Här kan du läsa mer om konferensen och om det praktiska kring den: 3rd Circular NRC 2015

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer