IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-09-30 -

Många bostäder fort – men bra?

Fredagen den 30 september bjuder föreningen Hållbart byggande i Värmland in till en förmiddag med föredrag. Många bostäder fort - men bra? är titeln och det som kommer att st i fokus under förmiddagen hos Sweco i Karlstad.  

Det behövs ett nytt miljonprogram för att avhjälpa bostadskrisen i Sverige. Problemen är akuta i storstäderna men märks av även i Värmland. Med kraven på att bygga mycket och fort ökar risken att tumma på kvaliteten. Går det att bygga mycket och fort men med hög kvalitet? Vad kan vi lära av 1960- och 1970-talens miljonprogram?

Välkommen att lyssna till två intressanta föreläsare och delta i en spännande diskussion. Deltagandet är kostnadsfritt och det bjuds på fika.

På programmet:

  • Från Ekoporten till Space-syntax – en resa i hållbarhet. Dag Johansson, samhällsbyggnadsstrateg i Norrköping och med ett tjugotal år som samhällsplanerare i Värmland i ryggen.
  • Bostadsutformning förr och nu. Kajsa Crona, adjungerad professor i boendets arkitektur, Chalmers tekniska högskola.
  • Diskussion: Hur bygger vi många bostäder fort – men bra?

NÄR: Fredag 30 september, kl 08.30 – 11.30
VART: Sweco, Sandbäcksgatan 1, Karlstad
ANMÄLAN:  anmalan@hbvarmland.se, senast onsdag 28 september.

Fler Evenemang

flik
22
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Inspirationsresa till bioraffinaderiet Borregaard

Vi på Paper Province vill ta er med på en inspirations- och studieresa till den välkända industrikoncernen Borregaard i Sarpsborg i Norge. Den 22 augusti avgår en förhoppningsvis fullproppad buss från Karlstad.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Restplatser på Brobygrafiska

Brobygrafiska i Sunne har lediga platser på den tvååriga yh-utbildningen Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion. YH-utbildningen ger dig kompetens att arbeta med problemlösning och förbättringsarbete i världens tredje största bransch.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Platser kvar på Karlstads Teknikcenter

På Karlstads Teknikcenter (KTC) finns olika tekniska utbildningar samlade. Skolan har fortfarande utbildningsplatser kvar på tre tvåriga YH-utbildningar; processtekniker, anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek och automationsingenjör med inriktning processteknik. Utbildningarna startar den 28 augusti.

Läs mer
flik
1
September
Evenemang
Av: m-wangestam

Klusterlunch på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk vid Vättern

Nu är de här igen. Direkt efter semestern drar vi igång med de omtyckta klusterluncherna. Den här gången dukas maten upp på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk. Missa inte chansen till en härlig lunch i bruksmiljö!

Läs mer