IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-09-30 -

Många bostäder fort – men bra?

Fredagen den 30 september bjuder föreningen Hållbart byggande i Värmland in till en förmiddag med föredrag. Många bostäder fort - men bra? är titeln och det som kommer att st i fokus under förmiddagen hos Sweco i Karlstad.  

Det behövs ett nytt miljonprogram för att avhjälpa bostadskrisen i Sverige. Problemen är akuta i storstäderna men märks av även i Värmland. Med kraven på att bygga mycket och fort ökar risken att tumma på kvaliteten. Går det att bygga mycket och fort men med hög kvalitet? Vad kan vi lära av 1960- och 1970-talens miljonprogram?

Välkommen att lyssna till två intressanta föreläsare och delta i en spännande diskussion. Deltagandet är kostnadsfritt och det bjuds på fika.

På programmet:

  • Från Ekoporten till Space-syntax – en resa i hållbarhet. Dag Johansson, samhällsbyggnadsstrateg i Norrköping och med ett tjugotal år som samhällsplanerare i Värmland i ryggen.
  • Bostadsutformning förr och nu. Kajsa Crona, adjungerad professor i boendets arkitektur, Chalmers tekniska högskola.
  • Diskussion: Hur bygger vi många bostäder fort – men bra?

NÄR: Fredag 30 september, kl 08.30 – 11.30
VART: Sweco, Sandbäcksgatan 1, Karlstad
ANMÄLAN:  anmalan@hbvarmland.se, senast onsdag 28 september.

Fler Evenemang

flik
25
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

Bioekonomi driver tillväxt - föreläsning på Företagssalongen

Paper Province vice vd, Paul Nemes inledningstalar under Företagssalongen om hur klustret arbetar i bioekonomisektorn för att skapa möjligheter och tillväxt genom att bland annat främja företags- produkt- och tjänsteutveckling.

Läs mer
flik
29
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

The Engineer At The Service Of Archaeology

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper arrangerar med jämna mellanrum öppna föreläsningar. Här är årets första, med professor Benoit Haut från Université libre de Bruxelles.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
1
February
Evenemang
Av: robert-rundberget

Träffa högstadieungdomar på Yrkesmässan 2018

Hur väl lyckas du locka skolungdomar att bli intresserade av att arbeta på ditt företag? Yrkesmässan är en fantastisk möjlighet att visa upp din verksamhet och attrahera framtida medarbetare.

Läs mer