IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-09-30 -

Många bostäder fort – men bra?

Fredagen den 30 september bjuder föreningen Hållbart byggande i Värmland in till en förmiddag med föredrag. Många bostäder fort - men bra? är titeln och det som kommer att st i fokus under förmiddagen hos Sweco i Karlstad.  

Det behövs ett nytt miljonprogram för att avhjälpa bostadskrisen i Sverige. Problemen är akuta i storstäderna men märks av även i Värmland. Med kraven på att bygga mycket och fort ökar risken att tumma på kvaliteten. Går det att bygga mycket och fort men med hög kvalitet? Vad kan vi lära av 1960- och 1970-talens miljonprogram?

Välkommen att lyssna till två intressanta föreläsare och delta i en spännande diskussion. Deltagandet är kostnadsfritt och det bjuds på fika.

På programmet:

  • Från Ekoporten till Space-syntax – en resa i hållbarhet. Dag Johansson, samhällsbyggnadsstrateg i Norrköping och med ett tjugotal år som samhällsplanerare i Värmland i ryggen.
  • Bostadsutformning förr och nu. Kajsa Crona, adjungerad professor i boendets arkitektur, Chalmers tekniska högskola.
  • Diskussion: Hur bygger vi många bostäder fort – men bra?

NÄR: Fredag 30 september, kl 08.30 – 11.30
VART: Sweco, Sandbäcksgatan 1, Karlstad
ANMÄLAN:  anmalan@hbvarmland.se, senast onsdag 28 september.

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer