IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2015-01-28 -

Kurstips: Ett förändrat klimat, vad är det och vad klarar vi?

Extremväder både i Sverige och världen väcker en rad frågor. Är väderhändelser som skyfall, översvämningar och skogsbränder orsakade av klimatförändring? Och hur förberedda och anpassade är vi för extremväder? I vår ger Karlstads universitet kvällskursen "Ett förändrat klimat" som tar upp dessa frågor.

– Det här är både en kurs och öppna föreläsningar, säger Max Hansson, universitetsadjunkt i rikshantering. Naturligtvis vill vi att många läser kursen och tar poäng, men nästan lika viktigt är det att vi även når de som inte brukar komma till oss. Så alla är välkomna!

Hur kan vi anpassa oss till ett förändrat klimat?
Den senaste tidens extremväder i Sverige och andra delar av världen väcker en rad frågor. Är väderhändelser som skyfall, översvämningar, värmeböljor, skogsbränder och torka orsakade av en pågående klimatförändring? Och hur förberedda och anpassade är vi för extremväder? Några enkla svar finns inte. Klart är dock att konsekvenserna av ett förändrat klimat och extremväder innebär stora risker för individ och samhälle. Risker som behöver förebyggas genom anpassningar i samhället – idag och i framtiden.

Kursen som ges vid Karlstads universitet under våren 2015 kommer bland annat att behandla den senaste kunskapen om klimatförändringarnas orsaker och konsekvenser belyses ur olika vetenskapliga perspektiv.
Den första föreläsningen ges 28 januari och inbjuden föreläsare är Henning Rodhe, Stockholms universitet som föreläser under rubriken ”Hur blir klimatet för våra barnbarn?”
Föreläsningarna är öppna för alla intresserade.

Fler Evenemang

flik
19
December
Evenemang
Av: m-wangestam

Skogsriket Värmland arrangerar konferens

Skogsriket Värmland bjuder in till konferens i Karlstad för att sprida kunskap och inspiration om skogen som en tillgång för länets utveckling. Skogsriket Värmland är ett samarbete mellan Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen Värmland.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
21
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Bioekonomiriksdagen närmar sig – Hur förverkligar vi bioekonomin?

I mars 2017 hölls den första bioekonomiriksdagen någonsin. Nu är det dags igen. Den här gången i Karlstad, den 21-22 mars.

Läs mer