IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2015-01-28 -

Kurstips: Ett förändrat klimat, vad är det och vad klarar vi?

Extremväder både i Sverige och världen väcker en rad frågor. Är väderhändelser som skyfall, översvämningar och skogsbränder orsakade av klimatförändring? Och hur förberedda och anpassade är vi för extremväder? I vår ger Karlstads universitet kvällskursen "Ett förändrat klimat" som tar upp dessa frågor.

– Det här är både en kurs och öppna föreläsningar, säger Max Hansson, universitetsadjunkt i rikshantering. Naturligtvis vill vi att många läser kursen och tar poäng, men nästan lika viktigt är det att vi även når de som inte brukar komma till oss. Så alla är välkomna!

Hur kan vi anpassa oss till ett förändrat klimat?
Den senaste tidens extremväder i Sverige och andra delar av världen väcker en rad frågor. Är väderhändelser som skyfall, översvämningar, värmeböljor, skogsbränder och torka orsakade av en pågående klimatförändring? Och hur förberedda och anpassade är vi för extremväder? Några enkla svar finns inte. Klart är dock att konsekvenserna av ett förändrat klimat och extremväder innebär stora risker för individ och samhälle. Risker som behöver förebyggas genom anpassningar i samhället – idag och i framtiden.

Kursen som ges vid Karlstads universitet under våren 2015 kommer bland annat att behandla den senaste kunskapen om klimatförändringarnas orsaker och konsekvenser belyses ur olika vetenskapliga perspektiv.
Den första föreläsningen ges 28 januari och inbjuden föreläsare är Henning Rodhe, Stockholms universitet som föreläser under rubriken ”Hur blir klimatet för våra barnbarn?”
Föreläsningarna är öppna för alla intresserade.

Fler Evenemang

flik
22
September
Evenemang
Av: robert-rundberget

Hållbara affärer = lönsammare affärer

Välkommen till en förmiddag om hur du maximerar företagets konkurrenskraft och lönsamhet genom att arbeta hållbart. Få massor av konkreta tips och verkliga exempel med företag som lyckats öka sin konkurrenskraft med hjälp av hållbarhetsarbete.

Läs mer
flik
25
September
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarseminarium om "The Influence of Dissolved Lignin In The First Part Of The Pulp Fibre Line"

Karlstads universitets institution för ingenjörs- och kemivetenskaper bjuder in till ett öppet seminarium, där doktoranden Caroline Wilke presenterar sin forskning.

Läs mer
flik
29
September
Evenemang
Av: m-wangestam

Klusterlunch i stålindustrimiljö i Munkfors

Den 29 september är det dags för klusterlunch igen. Den här gången dukas maten upp hos vårt medlemsföretag voestalpine Precision Strip i Munkfors.

Läs mer
flik
12
October
Evenemang
Av: robert-rundberget

Automation Summit 2017

Vi tipsar om evenemanget Automation Summit i Västerås den 12 oktober, där exempelvis närings- och innovationsminister Mikael Damberg talar.

Läs mer