IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-05-22 -

Klusterlunch på Stora Enso Skoghall

Vi arrangerar våra klusterluncher tillsammans med medlemsföretag på plats i deras lokaler runt om i regionen. Det ger dig en möjlighet att titta in olika verksamheter på andra ställen än i Karlstad. Vi bjuder också in lokala näringslivet på de orter vi besöker för att skapa möjligheter för ett livligt nätverkande.

Denna gång hålls klusterlunchen hos medarrangören Stora Enso Skoghall. Företagets vd Carl-Johan Albinsson kommer att ge en presentation av företaget. Dessutom finns Paper Provionce på plats för att ge lite information.

STORA ENSO

Stora Enso är global nytänkare inom papper, biomaterial, förpackningar och träprodukter. Företaget har cirka 29 000 anställda runtom i världen.
Stora Enso Skoghall AB har verksamhet vid två enheter i Värmland med sammanlagt omkring 800 anställda; Skoghalls Bruk och PE-beläggning Forshaga.

SKOGHALLS BRUK

Skoghalls Bruk är en av världens största tillverkare av livsmedelskartong. De utvecklar och producerar vätskekartong till förpackningar för bland annat juice, mjölk och vin samt CKB, som är kartong till förpackningar för torra livsmedel. Var sjätte kartongförpackning i världen, som innehåller något flytande, är tillverkad av kartong från Skoghalls Bruk.

Bruket är ett integrerat kartongbruk där en stor del av massan som används vid framställningen av kartongen tillverkas på plats. Här finns två massafabriker, en för sulfat/kemisk massa och en för CTMP/mekanisk massa, som båda baseras på barrved. Därutöver köps kortfibrig lövvedsmassa för kartongens ytskikt. Produktionen sker på två stora kartongmaskiner: KM7 och KM8. Den senare togs i drift 1996 och är en av världens största kartongmaskiner.
Exportandelen utgör mer än 85 procent av produktionen.

Kom och få vet mer och passa dessutom om att se dig om!

Anmäl mig nu...

DETALJER

Tid: 22 maj, kl 12-14.30 (13.30-14.30 frivillig rundvandring)
Plats: Stora Enso Skoghall, restaurang GLG Lysåsen (parkering finns utanför)
Kostnad: 100 kr som betalas kontant på plats
Sista anmälningsdag: 19 maj. OBS! Antalet platser är begränsade.

 

 

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer