IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-10-08 -

KAU-resan sammanför ingenjörsstudenter och medlemsföretag

Den 8 oktober har du som studerar till ingenjör på Karlstads universitet chansen att hänga med på en inspirerande resa till några av de mest framgångsrika företagen i Värmland och Dalsland. Du går på studiebesök och knyter kontakt med potentiella arbetsgivare. Och kanske hittar du ditt framtida drömjobb! Resan är helt kostnadsfri, allt du behöver göra är att anmäla dig. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller!

Några av de som följt med tidigare år arbetar idag på något av våra medlemsföretag. Andra har skrivit sitt examensarbete eller gjort sin praktik i Paper Province, tack vare de kontakter som skapades under resan. Häng med du också så får du se vilka spännande karriärvägar som finns för en ingenjör i pappers- och massaindustrin.

På resan får du träffa representanter från BillerudKorsnäs Gruvön, BTG, Valmet, Cowi, Somas och Stora Enso Skoghall. Bussen plockar upp dig på morgonen utanför universitetet, vi bjuder på frukost medan bussen tar oss till det första av tre stopp. Där får ni möjlighet att höra två av våra medlemsföretag berätta om sina verksamheter och dessutom blir det en rundvandring, så ser samtliga tre stopp ut. Efter att ha träffat alla företag under dagen åker vi vidare till Nöjesfabriken. Det bjuds det på föredrag, middag och mingel med företagen som ni träffat under dagen. Det är ett gyllene tillfälle att knyta ovärdeliga kontakter inför framtiden. Så passa på – missa inte detta!

PROGRAM

8.30 Samling vid Pressbyrån (vid KAU)
9.05 Stora Enso Skoghall
09.15 Frukost
09.30 Föredrag BTG
09.45 Föredrag Stora Enso
10.00 Rundvandring
11.30 BillerudKorsnäs Gruvön
11.45 Lunch
12. 45 Föredrag Somas
13.00 Föredrag BillerudKorsnäs Gruvön
13.15 Rundvandring
14. 40 Valmet
14. 50 Fika
15.05 Föredrag Cowi
15.20 Föredrag Valmet
15. 35 Rundvandring
16.40 Nöjesfabriken
16.45 Inspirationsföreläsning med Kristina Lindroos
17.20 Buffé
18.10 Mingel med företagen
19.00 Avfärd till KAU

DATUM: 8 oktober
TID: 8.30-19.30
ANMÄLAN: Görs här senast den 27 september. OBS, platserna är begränsade. Deltagandet är kostnadsfritt och faktureras sen avanmälan eller uteblivande 500 kr.

OBS! Platserna är begränsade. Fylls platserna kommer sistaårselever att prioriteras.

 

 

 

 

Fler Evenemang

flik
25
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

Bioekonomi driver tillväxt - föreläsning på Företagssalongen

Paper Province vice vd, Paul Nemes inledningstalar under Företagssalongen om hur klustret arbetar i bioekonomisektorn för att skapa möjligheter och tillväxt genom att bland annat främja företags- produkt- och tjänsteutveckling.

Läs mer
flik
29
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

The Engineer At The Service Of Archaeology

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper arrangerar med jämna mellanrum öppna föreläsningar. Här är årets första, med professor Benoit Haut från Université libre de Bruxelles.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
1
February
Evenemang
Av: robert-rundberget

Träffa högstadieungdomar på Yrkesmässan 2018

Hur väl lyckas du locka skolungdomar att bli intresserade av att arbeta på ditt företag? Yrkesmässan är en fantastisk möjlighet att visa upp din verksamhet och attrahera framtida medarbetare.

Läs mer