IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-10-08 -

KAU-resan sammanför ingenjörsstudenter och medlemsföretag

Den 8 oktober har du som studerar till ingenjör på Karlstads universitet chansen att hänga med på en inspirerande resa till några av de mest framgångsrika företagen i Värmland och Dalsland. Du går på studiebesök och knyter kontakt med potentiella arbetsgivare. Och kanske hittar du ditt framtida drömjobb! Resan är helt kostnadsfri, allt du behöver göra är att anmäla dig. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller!

Några av de som följt med tidigare år arbetar idag på något av våra medlemsföretag. Andra har skrivit sitt examensarbete eller gjort sin praktik i Paper Province, tack vare de kontakter som skapades under resan. Häng med du också så får du se vilka spännande karriärvägar som finns för en ingenjör i pappers- och massaindustrin.

På resan får du träffa representanter från BillerudKorsnäs Gruvön, BTG, Valmet, Cowi, Somas och Stora Enso Skoghall. Bussen plockar upp dig på morgonen utanför universitetet, vi bjuder på frukost medan bussen tar oss till det första av tre stopp. Där får ni möjlighet att höra två av våra medlemsföretag berätta om sina verksamheter och dessutom blir det en rundvandring, så ser samtliga tre stopp ut. Efter att ha träffat alla företag under dagen åker vi vidare till Nöjesfabriken. Det bjuds det på föredrag, middag och mingel med företagen som ni träffat under dagen. Det är ett gyllene tillfälle att knyta ovärdeliga kontakter inför framtiden. Så passa på – missa inte detta!

PROGRAM

8.30 Samling vid Pressbyrån (vid KAU)
9.05 Stora Enso Skoghall
09.15 Frukost
09.30 Föredrag BTG
09.45 Föredrag Stora Enso
10.00 Rundvandring
11.30 BillerudKorsnäs Gruvön
11.45 Lunch
12. 45 Föredrag Somas
13.00 Föredrag BillerudKorsnäs Gruvön
13.15 Rundvandring
14. 40 Valmet
14. 50 Fika
15.05 Föredrag Cowi
15.20 Föredrag Valmet
15. 35 Rundvandring
16.40 Nöjesfabriken
16.45 Inspirationsföreläsning med Kristina Lindroos
17.20 Buffé
18.10 Mingel med företagen
19.00 Avfärd till KAU

DATUM: 8 oktober
TID: 8.30-19.30
ANMÄLAN: Görs här senast den 27 september. OBS, platserna är begränsade. Deltagandet är kostnadsfritt och faktureras sen avanmälan eller uteblivande 500 kr.

OBS! Platserna är begränsade. Fylls platserna kommer sistaårselever att prioriteras.

 

 

 

 

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer