IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2017-08-22 - 2017-08-22

Inspirationsresa till bioraffinaderiet Borregaard

Vi på Paper Province vill ta er med på en inspirations- och studieresa till den välkända industrikoncernen Borregaard i Sarpsborg i Norge. Den 22 augusti avgår en förhoppningsvis fullproppad buss från Karlstad.

Den 22 augusti arrangerar Paper Province en resa till Borregaard. Syftet med resan är ge resenärerna inspiration och visa upp en industri som med stolthet kan kallas för ett bioraffinaderi. Bruket har förvandlats från ett traditionellt massabruk till ett modernt bioraffinaderi med ett stort antal produktionsströmmar.

– Borregaard är ett föredöme i branschen när det gäller att hitta höga förädlingsvärden i sina strömmar från massabruket, säger Marcus Elmer, projektledare på Paper Province.

Borregaard har ett av världens modernaste bioraffinaderier. De producerar biokemikalier, biomaterial och bioetanol som kan ersätta oljebaserade produkter. De är dessutom ensamma i världen om att tillverka vanillin från cellulosarester och har så varit i över femtio år.

När vi kommer fram till bruket följer en presentation av företaget och en rundvandring för att titta på produktionen. Sedan äter vi lunch på någon trevlig restaurang till självkostnadspris.

För att underlätta för fler att följa med abonnerar vi en buss. Platserna är begränsade, så det är först till kvarn som gäller.

Varmt välkommen att följa med!

NÄR: Den 22 augusti 2017

ANMÄLAN: FULLBOKAD!

SAMLINGSPLATS: Bussen avgår klockan 7.00 från Hamngatan (utanför Resia snett mittemot Karlstad C).

KOSTNAD: Bussresan är kostnadsfri (dock faktureras de som uteblir eller avanmäler sig efter den 18 augusti 200 kronor om inte plats fylls av annan deltagare). Lunch till självkostnadspris.

PROGRAM: Vi beräknas vara framme vid Borregaard klockan 9.30. Sedan följer presentation av företaget och rundvandring. Cirka klockan halv ett äter vi lunch. Beräknad hemkomst cirka klockan 16.00.

Fler Evenemang

flik
20
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Öppet seminarium om kommunal energirådgivning

Karlstads universitets institution för ingenjörs- och kemivetenskaper bjuder in till ett öppet seminarium där universitetsadjunkt Are Kjeang håller ett seminuarium med titeln: Kommunal energirådgivning – historisk utveckling och lärdomar inför framtiden.

Läs mer
flik
22
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Workshop för ett klimatsmart Hammarö

Vill du vara med och utveckla Hammarö – den gröna ön – på ett klimatsmart och hållbart sätt? Vi bjuder in till en kreativ eftermiddag/kväll den 22 november. Vi sammanför representanter från kommunen, öns invånare, Stora Enso och andra företagare så att vi med förenade krafter kan arbeta fram nya idéer.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PSC Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer