IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2017-08-22 - 2017-08-22

Inspirationsresa till bioraffinaderiet Borregaard

Vi på Paper Province vill ta er med på en inspirations- och studieresa till den välkända industrikoncernen Borregaard i Sarpsborg i Norge. Den 22 augusti avgår en förhoppningsvis fullproppad buss från Karlstad.

Den 22 augusti arrangerar Paper Province en resa till Borregaard. Syftet med resan är ge resenärerna inspiration och visa upp en industri som med stolthet kan kallas för ett bioraffinaderi. Bruket har förvandlats från ett traditionellt massabruk till ett modernt bioraffinaderi med ett stort antal produktionsströmmar.

– Borregaard är ett föredöme i branschen när det gäller att hitta höga förädlingsvärden i sina strömmar från massabruket, säger Marcus Elmer, projektledare på Paper Province.

Borregaard har ett av världens modernaste bioraffinaderier. De producerar biokemikalier, biomaterial och bioetanol som kan ersätta oljebaserade produkter. De är dessutom ensamma i världen om att tillverka vanillin från cellulosarester och har så varit i över femtio år.

När vi kommer fram till bruket följer en presentation av företaget och en rundvandring för att titta på produktionen. Sedan äter vi lunch på någon trevlig restaurang till självkostnadspris.

För att underlätta för fler att följa med abonnerar vi en buss. Platserna är begränsade, så det är först till kvarn som gäller.

Varmt välkommen att följa med!

NÄR: Den 22 augusti 2017

ANMÄLAN: FULLBOKAD!

SAMLINGSPLATS: Bussen avgår klockan 7.00 från Hamngatan (utanför Resia snett mittemot Karlstad C).

KOSTNAD: Bussresan är kostnadsfri (dock faktureras de som uteblir eller avanmäler sig efter den 18 augusti 200 kronor om inte plats fylls av annan deltagare). Lunch till självkostnadspris.

PROGRAM: Vi beräknas vara framme vid Borregaard klockan 9.30. Sedan följer presentation av företaget och rundvandring. Cirka klockan halv ett äter vi lunch. Beräknad hemkomst cirka klockan 16.00.

Fler Evenemang

flik
8
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Seminarie kring produktion av bioplast, biovätgas & metan

Välkomna till Karlstad Innovation Park den 8 mars för att ta del av arbetet som skett i två spännande projekt.

Läs mer
flik
14
March
Evenemang
Av: m-hilden

Ingenjörsstuderande se hit! Hitta ditt framtida drömjobb

Onsdagen den 14 mars har du som studerar till ingenjör på Karlstads universitet chansen att hänga med på en inspirerande resa och träffa nio medlemsföretag i Paper Province. Du får gå på rundvandringar, lyssna på föreläsningar, mingla och knyta kontakter med potentiella arbetsgivare. Och kanske hittar du ditt framtida drömjobb! Resan är kostnadsfri, allt du behöver göra är att anmäla dig. Platserna…

Läs mer
flik
21
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Bioekonomiriksdagen 2018 – Hur förverkligar vi bioekonomin?

I mars 2017 hölls den första bioekonomiriksdagen någonsin. Nu är det dags igen, i Karlstad 21-22 mars. Ta chansen att påverka politiken redan i början av valåret, genom att delta.

Läs mer
flik
17
April
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forum för bioekonomi

Skogsindustrierna arrangerar Forum för bioekonomi på Münchenbryggeriet i Stockholm i samband med Skogsnäringsveckan. Där samlas 400 intressenter för att nätverka och samtala om bioekonomins möjligheter och utmaningar.

Läs mer