IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2017-08-22 - 2017-08-22

Inspirationsresa till bioraffinaderiet Borregaard

Vi på Paper Province vill ta er med på en inspirations- och studieresa till den välkända industrikoncernen Borregaard i Sarpsborg i Norge. Den 22 augusti avgår en förhoppningsvis fullproppad buss från Karlstad.

Den 22 augusti arrangerar Paper Province en resa till Borregaard. Syftet med resan är ge resenärerna inspiration och visa upp en industri som med stolthet kan kallas för ett bioraffinaderi. Bruket har förvandlats från ett traditionellt massabruk till ett modernt bioraffinaderi med ett stort antal produktionsströmmar.

– Borregaard är ett föredöme i branschen när det gäller att hitta höga förädlingsvärden i sina strömmar från massabruket, säger Marcus Elmer, projektledare på Paper Province.

Borregaard har ett av världens modernaste bioraffinaderier. De producerar biokemikalier, biomaterial och bioetanol som kan ersätta oljebaserade produkter. De är dessutom ensamma i världen om att tillverka vanillin från cellulosarester och har så varit i över femtio år.

När vi kommer fram till bruket följer en presentation av företaget och en rundvandring för att titta på produktionen. Sedan äter vi lunch på någon trevlig restaurang till självkostnadspris.

För att underlätta för fler att följa med abonnerar vi en buss. Platserna är begränsade, så det är först till kvarn som gäller.

Varmt välkommen att följa med!

NÄR: Den 22 augusti 2017

ANMÄLAN: FULLBOKAD!

SAMLINGSPLATS: Bussen avgår klockan 7.00 från Hamngatan (utanför Resia snett mittemot Karlstad C).

KOSTNAD: Bussresan är kostnadsfri (dock faktureras de som uteblir eller avanmäler sig efter den 18 augusti 200 kronor om inte plats fylls av annan deltagare). Lunch till självkostnadspris.

PROGRAM: Vi beräknas vara framme vid Borregaard klockan 9.30. Sedan följer presentation av företaget och rundvandring. Cirka klockan halv ett äter vi lunch. Beräknad hemkomst cirka klockan 16.00.

Fler Evenemang

flik
22
September
Evenemang
Av: robert-rundberget

Hållbara affärer = lönsammare affärer

Välkommen till en förmiddag om hur du maximerar företagets konkurrenskraft och lönsamhet genom att arbeta hållbart. Få massor av konkreta tips och verkliga exempel med företag som lyckats öka sin konkurrenskraft med hjälp av hållbarhetsarbete.

Läs mer
flik
25
September
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarseminarium om "The Influence of Dissolved Lignin In The First Part Of The Pulp Fibre Line"

Karlstads universitets institution för ingenjörs- och kemivetenskaper bjuder in till ett öppet seminarium, där doktoranden Caroline Wilke presenterar sin forskning.

Läs mer
flik
29
September
Evenemang
Av: m-wangestam

Klusterlunch i stålindustrimiljö i Munkfors

Den 29 september är det dags för klusterlunch igen. Den här gången dukas maten upp hos vårt medlemsföretag voestalpine Precision Strip i Munkfors.

Läs mer
flik
12
October
Evenemang
Av: robert-rundberget

Automation Summit 2017

Vi tipsar om evenemanget Automation Summit i Västerås den 12 oktober, där exempelvis närings- och innovationsminister Mikael Damberg talar.

Läs mer