IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-04-19 -

Inspirationsdag med fokus på IoT och Big Data

Har du snappat upp de senaste modeorden om IoT, Big Data, Industri 4,0 mm. Tycker du som många andra att det verkar vara intressanta koncept men att det är svårt att få någon djupare förståelse för vad begreppen egentligen innebär? Du är inte ensam! För att reda ut begreppen ordnar FindIT en inspirationsdag med fokus på IoT och Big Data och framtidens digitaliserade produktionssystem.

Många anser att västvärldens industri är nära ett vägskifte som innebär att affärer och produktionsanläggningar allt mer kommer att digitaliseras. Digitaliseringen medför ett paradigmskifte för hur vi kan göra affärer i framtiden. Exempelvis kommer hela värdekjedjor att kunna vara uppkopplade mot varandra. Kunder kan sitta framför datorn och skräddarsy produkter som senare tillverkas i mer eller mindre autonoma produktionsanläggningar med extremt hög flexibilitet. Vissa kallar till och med detta för den fjärde industriella revolutionen.

PROGRAM

12:00 Vi inleder med gemensam lunch

13:00
Future Manufacturing and Industrial IoT
Vahid Kalhori , Manager R&D Intelligent Machining , AB Sandvik Coromant.

Den twittrande verktygsmaskinen
Data är en dold resurs inom tillverkningsindustrin. Strategisk datahantering möjliggör ökad produktivitet och flexibilitet i framtida produktionssystem. CNC-maskiner som twittrar rikhaltig driftinformation möjliggör förbättrade eller utökade funktioner i beredning, verktygshantering och kvalitetssäkring.

Thomas Lundholm, KTH och Bengt Olsson, Sandvik

14:30 Fika och mingel

15:00 Framtidens industriella underhållsarbete – ett regionalt styrkeområde med digitaliseringspotential?
Lennart Söderberg, Näringslivsutvecklare Sandvikens kommun / Högskolan i Gävle

15:20 Workshops med redovisningar

15:40 Sammanfattning av dagen och kort presentation av Sveriges satsning på IoT

16:00 Tack för idag!

INFORMATION OCH ANMÄLAN
Datum: tisdag 19 april 2016
Tid: 13:00 – 16:00, gemensam lunch 12:00
Plats: Sandbacka Park, lokal Sigma, ingång Spångvägen 10, Sandviken
Anmälan: anmäl dig här senast den 14 april

 

Fler Evenemang

flik
22
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Inspirationsresa till bioraffinaderiet Borregaard

Vi på Paper Province vill ta er med på en inspirations- och studieresa till den välkända industrikoncernen Borregaard i Sarpsborg i Norge. Den 22 augusti avgår en förhoppningsvis fullproppad buss från Karlstad.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Restplatser på Brobygrafiska

Brobygrafiska i Sunne har lediga platser på den tvååriga yh-utbildningen Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion. YH-utbildningen ger dig kompetens att arbeta med problemlösning och förbättringsarbete i världens tredje största bransch.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Platser kvar på Karlstads Teknikcenter

På Karlstads Teknikcenter (KTC) finns olika tekniska utbildningar samlade. Skolan har fortfarande utbildningsplatser kvar på tre tvåriga YH-utbildningar; processtekniker, anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek och automationsingenjör med inriktning processteknik. Utbildningarna startar den 28 augusti.

Läs mer
flik
1
September
Evenemang
Av: m-wangestam

Klusterlunch på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk vid Vättern

Nu är de här igen. Direkt efter semestern drar vi igång med de omtyckta klusterluncherna. Den här gången dukas maten upp på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk. Missa inte chansen till en härlig lunch i bruksmiljö!

Läs mer