IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-04-19 -

Inspirationsdag med fokus på IoT och Big Data

Har du snappat upp de senaste modeorden om IoT, Big Data, Industri 4,0 mm. Tycker du som många andra att det verkar vara intressanta koncept men att det är svårt att få någon djupare förståelse för vad begreppen egentligen innebär? Du är inte ensam! För att reda ut begreppen ordnar FindIT en inspirationsdag med fokus på IoT och Big Data och framtidens digitaliserade produktionssystem.

Många anser att västvärldens industri är nära ett vägskifte som innebär att affärer och produktionsanläggningar allt mer kommer att digitaliseras. Digitaliseringen medför ett paradigmskifte för hur vi kan göra affärer i framtiden. Exempelvis kommer hela värdekjedjor att kunna vara uppkopplade mot varandra. Kunder kan sitta framför datorn och skräddarsy produkter som senare tillverkas i mer eller mindre autonoma produktionsanläggningar med extremt hög flexibilitet. Vissa kallar till och med detta för den fjärde industriella revolutionen.

PROGRAM

12:00 Vi inleder med gemensam lunch

13:00
Future Manufacturing and Industrial IoT
Vahid Kalhori , Manager R&D Intelligent Machining , AB Sandvik Coromant.

Den twittrande verktygsmaskinen
Data är en dold resurs inom tillverkningsindustrin. Strategisk datahantering möjliggör ökad produktivitet och flexibilitet i framtida produktionssystem. CNC-maskiner som twittrar rikhaltig driftinformation möjliggör förbättrade eller utökade funktioner i beredning, verktygshantering och kvalitetssäkring.

Thomas Lundholm, KTH och Bengt Olsson, Sandvik

14:30 Fika och mingel

15:00 Framtidens industriella underhållsarbete – ett regionalt styrkeområde med digitaliseringspotential?
Lennart Söderberg, Näringslivsutvecklare Sandvikens kommun / Högskolan i Gävle

15:20 Workshops med redovisningar

15:40 Sammanfattning av dagen och kort presentation av Sveriges satsning på IoT

16:00 Tack för idag!

INFORMATION OCH ANMÄLAN
Datum: tisdag 19 april 2016
Tid: 13:00 – 16:00, gemensam lunch 12:00
Plats: Sandbacka Park, lokal Sigma, ingång Spångvägen 10, Sandviken
Anmälan: anmäl dig här senast den 14 april

 

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer