IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-10-19 - 2016-10-20

Gå på studiebesök i trästaden Växjö

Länsstyrelsen Värmland, Skogsstyrelsen och föreningen Hållbart byggande arrangeras tillsammans en studieresa till Växjö för att visa upp kommunen som ett gott exempel på hur man kan arbeta framgångsrikt med träbyggnationer. Resan är kostnadsfri men platserna är begränsade.

Trä som byggmaterial blir allt vanligare och allt fler kommuner antar särskilda träbyggnadsstrategier. Med moderna metoder är trä ändamålsenligt såväl klimat- som miljömässigt som ekonomiskt och funktionellt. I skogsregioner som Värmland kan ökat träbyggande också innebära viktig avsättning för virket och bana väg för en helt ny näring.

Bostadsminister Peter Eriksson konstaterar att Sverige har alla förutsättningar att ligga i framkant vad gäller träbyggnation.

En av städerna som arbetat framgångsrikt med träbyggnation är Växjö. Därmed önskar Länsstyrelsen Värmland, Skogsstyrelsen och föreningen Hållbart byggande bjuda in till en studieresa dit. Resan är kostnadsfri och finansieras av det regionala projektet Skogsriket. Den är främst avsedd för berörda politiker och tjänstemän på kommunal nivå, byggbolag, arkitekter samt blivande byggingenjörer. Övriga intresserade är även välkomna att följa med i mån av plats.

Program

Onsdag 19 oktober
13.00 Anländer med buss, Lunch
14.00 Växjö – Europas grönaste stad
Växjö – en modern trästad och Trästad Sverige
Kaffe
15:30 Stadstur med bil
18:30 Incheckning hotell
19:30 Middag

Torsdag 20 oktober
Frukost på hotellet och utcheckning
8:30 Stadsturen fortsätter
11:00 Linnéuniversitetets roll, innovation/klimat
12:00 Lunch
12:45 Hemfärd

NÄR: 19-20 oktober
VART: Växjö
KOSTNAD: Fri
ANMÄLAN: hjordis.eriksson@lansstyrelsen.se, senast 30 september
FRÅGOR: linda.jakobsson@skogsstyrelsen.se, 0570-475 82, christina.wikstrom@lansstyrelsen.se, 010-224 73 42

 

 

Fler Evenemang

flik
23
October
Evenemang
Av: m-wangestam

Intressanta kurser hos The Packaging Greenhouse

The Packaging Greenhouse arrangerar ett flertal kurser som är skräddarsydda för skogs- och massaindustrin. De erbjuder allt från traditionell handledarledd undervisning till arbetsplatsanpassad träning.

Läs mer
flik
9
November
Evenemang
Av: robert-rundberget

Papermakers Night på Karlstad CCC

Nätverka med branschkollegor och inspireras tillsammans av spännande talare, kultur, god mat och mingel under Papermakers Night. Denna gång i Lars Lerin-salen på Karlstad CCC.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PCS Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer