IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-10-19 - 2016-10-20

Gå på studiebesök i trästaden Växjö

Länsstyrelsen Värmland, Skogsstyrelsen och föreningen Hållbart byggande arrangeras tillsammans en studieresa till Växjö för att visa upp kommunen som ett gott exempel på hur man kan arbeta framgångsrikt med träbyggnationer. Resan är kostnadsfri men platserna är begränsade.

Trä som byggmaterial blir allt vanligare och allt fler kommuner antar särskilda träbyggnadsstrategier. Med moderna metoder är trä ändamålsenligt såväl klimat- som miljömässigt som ekonomiskt och funktionellt. I skogsregioner som Värmland kan ökat träbyggande också innebära viktig avsättning för virket och bana väg för en helt ny näring.

Bostadsminister Peter Eriksson konstaterar att Sverige har alla förutsättningar att ligga i framkant vad gäller träbyggnation.

En av städerna som arbetat framgångsrikt med träbyggnation är Växjö. Därmed önskar Länsstyrelsen Värmland, Skogsstyrelsen och föreningen Hållbart byggande bjuda in till en studieresa dit. Resan är kostnadsfri och finansieras av det regionala projektet Skogsriket. Den är främst avsedd för berörda politiker och tjänstemän på kommunal nivå, byggbolag, arkitekter samt blivande byggingenjörer. Övriga intresserade är även välkomna att följa med i mån av plats.

Program

Onsdag 19 oktober
13.00 Anländer med buss, Lunch
14.00 Växjö – Europas grönaste stad
Växjö – en modern trästad och Trästad Sverige
Kaffe
15:30 Stadstur med bil
18:30 Incheckning hotell
19:30 Middag

Torsdag 20 oktober
Frukost på hotellet och utcheckning
8:30 Stadsturen fortsätter
11:00 Linnéuniversitetets roll, innovation/klimat
12:00 Lunch
12:45 Hemfärd

NÄR: 19-20 oktober
VART: Växjö
KOSTNAD: Fri
ANMÄLAN: hjordis.eriksson@lansstyrelsen.se, senast 30 september
FRÅGOR: linda.jakobsson@skogsstyrelsen.se, 0570-475 82, christina.wikstrom@lansstyrelsen.se, 010-224 73 42

 

 

Fler Evenemang

flik
22
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Inspirationsresa till bioraffinaderiet Borregaard

Vi på Paper Province vill ta er med på en inspirations- och studieresa till den välkända industrikoncernen Borregaard i Sarpsborg i Norge. Den 22 augusti avgår en förhoppningsvis fullproppad buss från Karlstad.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Restplatser på Brobygrafiska

Brobygrafiska i Sunne har lediga platser på den tvååriga yh-utbildningen Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion. YH-utbildningen ger dig kompetens att arbeta med problemlösning och förbättringsarbete i världens tredje största bransch.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Platser kvar på Karlstads Teknikcenter

På Karlstads Teknikcenter (KTC) finns olika tekniska utbildningar samlade. Skolan har fortfarande utbildningsplatser kvar på tre tvåriga YH-utbildningar; processtekniker, anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek och automationsingenjör med inriktning processteknik. Utbildningarna startar den 28 augusti.

Läs mer
flik
1
September
Evenemang
Av: m-wangestam

Klusterlunch på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk vid Vättern

Nu är de här igen. Direkt efter semestern drar vi igång med de omtyckta klusterluncherna. Den här gången dukas maten upp på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk. Missa inte chansen till en härlig lunch i bruksmiljö!

Läs mer