IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2016-10-19 - 2016-10-20

Gå på studiebesök i trästaden Växjö

Länsstyrelsen Värmland, Skogsstyrelsen och föreningen Hållbart byggande arrangeras tillsammans en studieresa till Växjö för att visa upp kommunen som ett gott exempel på hur man kan arbeta framgångsrikt med träbyggnationer. Resan är kostnadsfri men platserna är begränsade.

Trä som byggmaterial blir allt vanligare och allt fler kommuner antar särskilda träbyggnadsstrategier. Med moderna metoder är trä ändamålsenligt såväl klimat- som miljömässigt som ekonomiskt och funktionellt. I skogsregioner som Värmland kan ökat träbyggande också innebära viktig avsättning för virket och bana väg för en helt ny näring.

Bostadsminister Peter Eriksson konstaterar att Sverige har alla förutsättningar att ligga i framkant vad gäller träbyggnation.

En av städerna som arbetat framgångsrikt med träbyggnation är Växjö. Därmed önskar Länsstyrelsen Värmland, Skogsstyrelsen och föreningen Hållbart byggande bjuda in till en studieresa dit. Resan är kostnadsfri och finansieras av det regionala projektet Skogsriket. Den är främst avsedd för berörda politiker och tjänstemän på kommunal nivå, byggbolag, arkitekter samt blivande byggingenjörer. Övriga intresserade är även välkomna att följa med i mån av plats.

Program

Onsdag 19 oktober
13.00 Anländer med buss, Lunch
14.00 Växjö – Europas grönaste stad
Växjö – en modern trästad och Trästad Sverige
Kaffe
15:30 Stadstur med bil
18:30 Incheckning hotell
19:30 Middag

Torsdag 20 oktober
Frukost på hotellet och utcheckning
8:30 Stadsturen fortsätter
11:00 Linnéuniversitetets roll, innovation/klimat
12:00 Lunch
12:45 Hemfärd

NÄR: 19-20 oktober
VART: Växjö
KOSTNAD: Fri
ANMÄLAN: hjordis.eriksson@lansstyrelsen.se, senast 30 september
FRÅGOR: linda.jakobsson@skogsstyrelsen.se, 0570-475 82, christina.wikstrom@lansstyrelsen.se, 010-224 73 42

 

 

Fler Evenemang

flik
25
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

Bioekonomi driver tillväxt - föreläsning på Företagssalongen

Paper Province vice vd, Paul Nemes inledningstalar under Företagssalongen om hur klustret arbetar i bioekonomisektorn för att skapa möjligheter och tillväxt genom att bland annat främja företags- produkt- och tjänsteutveckling.

Läs mer
flik
29
January
Evenemang
Av: robert-rundberget

The Engineer At The Service Of Archaeology

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper arrangerar med jämna mellanrum öppna föreläsningar. Här är årets första, med professor Benoit Haut från Université libre de Bruxelles.

Läs mer
flik
31
January
Evenemang
Av: m-wangestam

Framtidens Arvika byggs av skogen

Vill du vara med och utveckla Arvika på ett klimatsmart och hållbart sätt? Under en kreativ eftermiddag/kväll den 31 januari samlas vi för att spåna fram nya idéer. Alla förslag är välkomna.

Läs mer
flik
1
February
Evenemang
Av: robert-rundberget

Träffa högstadieungdomar på Yrkesmässan 2018

Hur väl lyckas du locka skolungdomar att bli intresserade av att arbeta på ditt företag? Yrkesmässan är en fantastisk möjlighet att visa upp din verksamhet och attrahera framtida medarbetare.

Läs mer