IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2017-12-07 -

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Forskning är konst.

I alla fall under den här eftermiddagen då ett antal forskare från Karlstads universitet berättar om och visar upp sin forskning i form av populärvetenskapliga posters, med forskning som är kopplad till verkliga industriutmaningar inom pellets, barriärer, torkning, nya material, tjänster och massaproduktion.

Missa inte chansen att få inblick i ny spännande forskning och höra forskarna själva berätta hur deras vetenskap potentiellt kan förändra förutsättningarna för industrier och näringsliv.

PROGRAM

11.30 Lunch
12.15 Inledning – Synliggöra forskning vid KaU. Maria Hollander, vd Paper Province och Magnus Lestelius, utvecklingsledare, Pro2BE, Karlstad Universitet.
12.30 Forskarpitchar. Presentation av aktuell forskning, max 3 min/forskare.
13.15 Posterpresentation inklusive fika. Individuell rundvandring i posterutställningen med chans att ställa frågor till forskare.

Anmäl dig här… Lägg evenemanget i din kalender…

DETALJER:

TID: 7 december kl 11.30-16.00
PLATS: Karlstad CCC
Lunch och fika ingår.
Evenemanget är kostnadsfritt, men kräver anmälan. Ej avanmäld plats faktureras med 350 kr plus moms.

Fler Evenemang

flik
22
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Workshop för ett klimatsmart Hammarö

Vill du vara med och utveckla Hammarö – den gröna ön – på ett klimatsmart och hållbart sätt? Vi bjuder in till en kreativ eftermiddag/kväll den 22 november. Vi sammanför representanter från kommunen, öns invånare, Stora Enso och andra företagare så att vi med förenade krafter kan arbeta fram nya idéer.

Läs mer
flik
23
November
Evenemang
Av: m-wangestam

Heldag med expertkunskap på PSC Seminar Day

Missa inte en heldag med föreläsningar på Karlstads univeritet. Nio experter och forskare från bland annat universitetet och RISE talar om det allra senaste inom förpackningar och bestrykning. I det späckade programmet ingår föreläsningar om Packaging evolution 3.0, UMV Coating Systems testbädd i Säffle – och mycket, mycket mer.

Läs mer
flik
7
December
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Läs mer