IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2017-12-07 -

Forskarvernissage

En unik inblick i de forskningsprojekt som bedrivs just nu inom det skogsindustriella området vid Karlstads universitet, kopplat till befintliga industriutmaningar.

Forskning är konst.

I alla fall under den här eftermiddagen då ett antal forskare från Karlstads universitet berättar om och visar upp sin forskning i form av populärvetenskapliga posters, med forskning som är kopplad till verkliga industriutmaningar inom pellets, barriärer, torkning, nya material, tjänster och massaproduktion.

Missa inte chansen att få inblick i ny spännande forskning och höra forskarna själva berätta hur deras vetenskap potentiellt kan förändra förutsättningarna för industrier och näringsliv.

PROGRAM

Första delen är för särskilt inbjudna och kräver anmälan

11.30 Lunch
12.15 Inledning – Synliggöra forskning vid KaU. Maria Hollander, vd Paper Province och Magnus Lestelius, utvecklingsledare, Pro2BE, Karlstad Universitet.
12.30 Forskarpitchar. Presentation av aktuell forskning, max 3 min/forskare.

Andra delen är öppen för alla intresserade, men vi tar gärna emot anmälningar här: https://www.facebook.com/events/1988797508069248/

13.15 Posterpresentation inklusive fika. Individuell rundvandring i posterutställningen med chans att ställa frågor till forskare.

Anmäl dig här… Lägg evenemanget i din kalender…

DETALJER:

TID: 7 december kl 11.30-16.00
PLATS: Karlstad CCC
Lunch och fika ingår.
Evenemanget är kostnadsfritt, men kräver anmälan. Ej avanmäld plats faktureras med 350 kr plus moms.

Fler Evenemang

flik
8
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Seminarie kring produktion av bioplast, biovätgas & metan

Välkomna till Karlstad Innovation Park den 8 mars för att ta del av arbetet som skett i två spännande projekt.

Läs mer
flik
14
March
Evenemang
Av: m-hilden

Ingenjörsstuderande se hit! Hitta ditt framtida drömjobb

Onsdagen den 14 mars har du som studerar till ingenjör på Karlstads universitet chansen att hänga med på en inspirerande resa och träffa nio medlemsföretag i Paper Province. Du får gå på rundvandringar, lyssna på föreläsningar, mingla och knyta kontakter med potentiella arbetsgivare. Och kanske hittar du ditt framtida drömjobb! Resan är kostnadsfri, allt du behöver göra är att anmäla dig. Platserna…

Läs mer
flik
21
March
Evenemang
Av: m-wangestam

Bioekonomiriksdagen 2018 – Hur förverkligar vi bioekonomin?

I mars 2017 hölls den första bioekonomiriksdagen någonsin. Nu är det dags igen, i Karlstad 21-22 mars. Ta chansen att påverka politiken redan i början av valåret, genom att delta.

Läs mer
flik
17
April
Evenemang
Av: robert-rundberget

Forum för bioekonomi

Skogsindustrierna arrangerar Forum för bioekonomi på Münchenbryggeriet i Stockholm i samband med Skogsnäringsveckan. Där samlas 400 intressenter för att nätverka och samtala om bioekonomins möjligheter och utmaningar.

Läs mer