IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang

VILKEN ÄR BÄST FÖR MILJÖN?

2017-07-05 -

Förpackningsevolution 3.0 – Förpackningar som minskar matsvinnet

PAPER PROVINCE I ALMEDALEN: I 30 år har miljöfrågor för förpackningar handlat om att minimera och återvinna material. Men eftersom 30-50% av all mat slängs borde frågan istället vara hur vi utvecklar förpackningar som hjälper konsumenter minska matsvinnet.

Forskning visar att matproduktion belastar miljön mycket mer än förpackningsproduktion.

Vid Karlstads universitet pågår forskning om smarta förpackningar utifrån komplexiteten längs hela kedjan från produktion, transport till konsumtion.För att lyckas utveckla förpackningar som minskar matsvinnet krävs ett ökat samarbete mellan många aktörer.

Under seminariet håller Helén Williams, forskare vid Karlstads universitet, ett föredrag där hon visar olika förpackningslösningar till samma livsmedel och resonerar om vilken som är den bästa ur miljösynpunkt.

I panelen deltar Lisa Säfwenberg Axfood, Anna Lilja på Konsumentföreningen, Eskil Erlandsson, centerpartistisk riksdagsledamot och f d landsbygdsminister, och Helén Williams. Moderator: Maria Hollander vd Paper Province.

TID: 5 juli 16.00-16.45.
PLATS: Aktuell Hållbarhet Arena, Gotlands museum.

Vilka förpackningar är miljövänligast? from Paper Province on Vimeo.

Fler Evenemang

flik
22
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Inspirationsresa till bioraffinaderiet Borregaard

Vi på Paper Province vill ta er med på en inspirations- och studieresa till den välkända industrikoncernen Borregaard i Sarpsborg i Norge. Den 22 augusti avgår en förhoppningsvis fullproppad buss från Karlstad.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Restplatser på Brobygrafiska

Brobygrafiska i Sunne har lediga platser på den tvååriga yh-utbildningen Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion. YH-utbildningen ger dig kompetens att arbeta med problemlösning och förbättringsarbete i världens tredje största bransch.

Läs mer
flik
28
August
Evenemang
Av: m-wangestam

Platser kvar på Karlstads Teknikcenter

På Karlstads Teknikcenter (KTC) finns olika tekniska utbildningar samlade. Skolan har fortfarande utbildningsplatser kvar på tre tvåriga YH-utbildningar; processtekniker, anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek och automationsingenjör med inriktning processteknik. Utbildningarna startar den 28 augusti.

Läs mer
flik
1
September
Evenemang
Av: m-wangestam

Klusterlunch på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk vid Vättern

Nu är de här igen. Direkt efter semestern drar vi igång med de omtyckta klusterluncherna. Den här gången dukas maten upp på Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk. Missa inte chansen till en härlig lunch i bruksmiljö!

Läs mer